Wat in het vat zit…

Het komt heus het vakantieverhaal maar nu nog even niet. In de nacht van vertrek besloot mijn zoekgeraakte wortelkanaal weer op te gaan spelen. En heus, het ging goed. Tenminste: tot het moment dat neel besloot de Goden te verzoeken door te vragen hoe het eigenlijk met mijn kies was. Nog geen half uur later begon er een inmiddels welbekend kloppend gevoel door mijn kaak te trekken en de rest van de toch al zeer korte nacht heb ik wakker gelegen van de pijn. Zo erg dat ik met het idee speelde de vakantie te laten voor wat het was en gewoon thuis te blijven. Een bezoek aan de tandarts leek me op dat moment aanlokkelijker dan een vakantie.

Maar goed, dat is ook zo wat en je wilt je niet laten kennen dus gooi je er pijnstillers in, en nog een paar en nog een paar en nog een paar. Over ging het niet maar het na voldoende pijnstillers werd het dragelijk. In de loop van die dag begon mijn wang op te zwellen maaar… de pijn begon minder te worden.

Dat ik eruit zag als Quasimodo met een omhooggetrokken bochel wilde trouwens niet zeggen dat de dames medelijden met mij hadden, sterker -> met name 1 van de dames schepte er een satanisch genoegen in mij toe te takelen met een paar pomponnen op mijn hoofd en daarna te fotograferen!

Ik heb nog getracht één en ander te verdoezelen maar gezien de temperaturen aldaar was dat ook geen oplossing.Uiteindelijk ben ik dus toch maar weer zonder vermomming en met dikke wang de winkel uitgelopen.

Ten einde raad heb ik uiteindelijk medicijnen (op recept) van iemand anders geslikt. Ja, ik weet het: mag niet… bladiebla maar op dat moment was dat wel het laatste waar ik me druk over maakte. En verdomd: het werkte! Binnen een dag was de zwelling bijna verdwenen, weer een dag later kon ik het zelfs aanraken zonder te vergaan van de pijn en de dag daarna kon ik weer kauwen. Alsof er nooit iets aan de hand was geweest.
Natuurlijk wist ik ook wel dat het maar uitstel van executie was maar ik was allang blij dat ik een normale vakantie kon hebben en eerlijk is eerlijk: ik had ook een beetje de hoop dat het weg zou blijven tot mijn volgende tandartsafspraak over een kleine 14 dagen.

Helaas begon het hele verhaal vandaag weer van voor af aan en 1 ding is zeker, hier ga ik niet nog 2 weken mee rond lopen. Al moet ze tot aan mijn strottehoofd boren, ik ga niet uit die stoel weg tot ze dat andere wortelkanaal gevonden heeft!!

Tot zover het verhaal waarom er nog geen vakantieverhaal staat hier

Roept u maar!

Post Navigation