Vraagje

Ik heb discussie. Nou ja: eigenlijk geeneens discussie, meer verschil van mening, dus ga ik de vraag hier stellen (niet om mijn eventueel mijn gelijk te halen maar puur uit nieuwsgierigheid).

Komt ie: Stel je hebt een kind van 17. Kind heeft een vriendje/vriendinnetje. Mogen die dan bij elkaar slapen ja of nee?

18 Thoughts on “Vraagje

 1. Zoals ik al op twitter zei: Ja.
  In de eerste plaats als ze sex willen hebben, doen ze het toch wel. En dan liever warm en mooi in een bed waar ze de tijd voor elkaar kunnen nemen dan een harteloos vluggertje in de bosjes, of achterbank van de auto van een vriend.
  Maar daarbij,wie zegt dat ze sex hebben ? Een beetje vertrouwen dat ze zelf kunnen bepalen waar ze aan toe zijn, mag je ze ook wel geven.
  Bovendien vind ik dat je als 17-jarige ook oud genoeg bent voor seks.
  En als het met 17 nog niet mag,wanneer dan wel ? Zijn ze een jaar verder opeens wel zoveel wijzer, verstandiger en volwassener.
  Volgens de NL wet is sex met mensen onder de 16 strafbaar. Boven de 16 dus niet, dus plat gezegd mag je zelfs van de wet sex hebben op je 16e.
  Persoonlijk vind ik ook de grens liggen bij die 16 jaar en de “verkering” is nog vers.
  Als je kind 15 is, maar al 2 jaar “verkering” heeft, zou ik het denk ik ook al goed vinden.

 2. Tja,
  Sex is niet iets wat je zomaar met iedereen doet, en iets wat beide moeten willen. Dus niet iets uit prestatie of…nu durf ik geen nee meer te zeggen.
  Sex geeft je ook een verantwoordelijkheid naar elkaar toe. Je moet , vind ik, wel echte verkering hebben. Verkering die stevig is, die niet zomaar na 2 weken weer uit is omdat het toch allemaal een beetje tegenvalt, of “hij/zij is toch niet zo leuk als ik dacht.”
  Die verantwoordelijkheid moeten ze wel kunnen dragen, niet zwanger worden is namelijk niet alleen aan het meisje. Oftewel, condooms! En advies aan meisje, inplanteer zo’n staafje!! Kan je niets vergeten, en kan je niets verweten worden.
  Trouwens, klasgenootje van Lars is nu hoogzwanger, verkering is uit…hij kan er niet tegen…familie is behoorlijk gelovig, die mochten zeker weten ook niet bij elkaar slapen, geen gesprek/voorlichting gehad.
  Je kop in t zand steken heeft vaak grotere gevolgen.

 3. Maar ik vind ook, je moet je niet laten overhalen.
  Als jij het niet wil, om wat voor reden dan ook, al is het maar gevoelsmatig. Dan is het gewoon NEE. T feit dat je weet dat ze het toch wel doen, is nog geen reden om het dus ook goed te vinden of te stimuleren . Er mogen best wel regels zijn.
  Als jij het te snel vind of het gewoon niet wil hebben, spreek dan af dat je er over 3 maanden nog eens over wil hebben. Als ze zo gek op elkaar zijn moeten ze die paar maanden wel kunnen overbruggen. Want eerlijk is eerlijk, t is wel erg snel. Na 2/3 weken ken je elkaar niet zo heel erg goed.

 4. Ik kan alleen reageren vanuit mijn eigen 17 jaar zijnde. Heb zoals je weet geen dochter/zoon. Bij elkaar slapen mocht in mijn tijd maar sporadisch en achteraf gezien was dat goed. Bovendien was de verkering een aantal maanden ‘aan’ voor dat groene licht er kwam. Je weet als ouder zijnde dat je de kat op het spek bindt als je ze bij elkaar laat slapen maar het is dan niet gelijk een gewoonte. Blijft het voor hen wat langer speciaal en spannend (is toch ook ’t leukst, die spanning) en zelf heb je de tijd om er wat aan te wennen. Oh ja, vervolgens beddengoed iets heter wassen, zou ik zeggen

 5. Wat Xan zegt. Kan ik het alleen maar mee eens zijn.

 6. haha heel erg bedankt hoor ma

  vind het wel fijn dat ik weet wat anderen mensen er van vinden nouja het valt allemaal wel mee toch?? of vind jij van niet
  gegroet

 7. Kom op zeg ze zijn 17 jaar, dat deze discussie überhaupt nog nodig is!!! Afgaande op een aantal andere discussies hebben de kinders inmiddels een leeftijd bereikt waarop ze een aantal lasten moeten dragen, ontneem hen dan ook niet de lusten

  Hoe oud zal de gemiddelde leeftijd zijn geweest waarop de gemiddelde hier zijn of haar onschuld verloor? Zal vast niet veel later zijn dan ten tijde van het 17e levensjaar, als het al niet vroeger was.

  De voorlichting is normaal gesproken op dit moment ook een stuk meer uitgebreid dan dat vroeger het geval was en de mogelijkheden tot het voorkomen van een eventuele zwangerschap zijn dit ook. Niet dat ik dat toejuich. Oom worden is altijd een droom van mij geweest

  Laat je in ieder geval niet leiden door het valse gevoel van veiligheid dat het zonder het bij elkaar slapen niet zal gebeuren. Waar een wil is, is een weg en twee in elkaar geïnteresseerde of zelfs verliefde jongeren zullen zich niet laten weerhouden door de sentimenten van de ouderlijke omgeving en wat dat betreft kan je het inderdaad beter onder je eigen dak hebben, hoe verderfelijk deze gedachte ook zal zijn voor de gemiddelde ouder. Beter dan op een fout feestje bij vrienden thuis of in vieze kroegtoiletten.

  Daarbij; Je kind zal je dankbaar zijn. Wat is er nou nog mooier?

 8. @Danny: wordt het niet eens tijd voor een eigen weblog oid? Je schrijft leuk/goed en ja, je hebt ook nog eens gelijk maar dat terzijde

 9. Siem toch.. Regel 1: Danny heeft nooit gelijk ;-))

 10. @Danny: dat van dat dankbare durf ik overigens in twijfel te trekken. Ook ik had de wonderschone leeftijd van 17 jaar en ik was vanalles maar niet dankbaar hoor!

  (Mijn moeder overigens ook niet toen ze de vlek op het bankstel zag. hahaha ;-))

 11. @ Madd: IEUW!

 12. Ik mis een reactie van een mama van een 17-jarige dame

 13. @Madd: Vlekken op bankstellen ??????
  Overigens was ik 15, braaf bij vriendje thuis, waar ik dus wél mocht blijven slapen op zijn kamer. En ik ben wat dat betreft dolblij dat het daar gebeurd is en niet op de parkeerplaats van de discotheek waar we elkaar ontmoet hebben.

 14. @Xan: je mist zelfs de reactie’s van beide moeders vd 17-jarigen

  (Ik ben steeds v plan mijn mening te geven maar kom er steeds niet toe… nee nu ook niet, eten is klaar)

  En dat bankstel?! euh.. ja nou, t spul vlekt. Kan ik daar wat aan doen?!

 15. Ik heb een 18 jarige dame, mag ik dan ook reageren?
  En ja, haar vriend mag blijven slapen. Hij is ook 18 en zijn ouders zijn er niet blij mee. Maar inderdaad liefdevol in een bed, dan ergens buiten. Bij mijn oudste dochter bleef haar vriend slapen toen ze 16 was. Toen hadden ze al anderhalf jaar een relatie.
  Ik heb er echt geen moeite mee. Wel hamer ik op het gebruik van condooms ( ze slikken ook allebei de pil maar toch) en voor beiden heb ik hun eerste pakje gekocht.

 16. Na bovenstaande informatie van Madd heb ik besloten dat dit de laatste keer is dat ik op dit weblog geweest ben..

 17. @Danny: mag ik je er op wijzen dat ik de vlek niet gemaakt heb?! So don’t blame me!

 18. @Madd: I shot the messenger!

Roept u maar!

Post Navigation