Vooroordelen

Vandaag ben ik naar Rotterdam geweest.
Das nog een hele onderneming als je hiervandaan met met kind (in wagen) met de bus mee wil. Gelukkig trof ik wederom één van Connexxion’s meest vriendelijke buschauffeurs……

De deur ging open en ik vroeg hem of hij de achterdeur misschien even open wilde doen zodat ik de wagen naar binnen kon tillen. Kennelijk was dat een zeer ongepast verzoek want hij keek me aan alsof ik een kruiwagen met mest in zijn bus wilde zetten.
Hij snauwde me nog iets toe van dat t wel erg lastig was met zo’n kinderwagen (alsof ik hém vroeg de wagen in de bus te tillen) maar deed toen toch de deur open.

De volgende halte komen r 3 mannen binnen. De chauffeur stempelde af en ze liepen door. Halverwege de bus loopt 1 van de mannen terug en zegt: “Meneer, U heeft t verkeerd gedaan. ‘T moeten er vijf zijn en het u heeft er maar 4 afgestempeld.”
Zegt die droplul: Helemaal niet. Het is goedkoper geworden. En wat dan nog… wat maak je je druk dat ik er 1 te weinig afstempel.
De man zegt nog: “ja maar als ik controle krijg ben ik mooi de lul”

Het hele verhaal over dat het goedkoper geworden was trouwens je reinste onzin, ik heb het net voor de zekerheid nog nagekeken maar het zijn er gewoon nog steeds 5!

De man in kwestie staat hier in het dorp niet zo best bekend (drugs ed) toch was juist hij degene die bij aankomst in Rotterdam aanbood mij te helpen met de buggy de bus uit te tillen…

Zo gaat t wel vaker precies andersom dan dat je verwacht.
Een stel nederlanders duwen vanmiddag haast de buggy opzij om eerder dan mij in die bus te zitten en een turkse jongen helpt me haar de bus in te tillen…

Van de week: stromende regen hier, ik sta met 2 kinderen te wachten tot we over kunnen steken, komt een heel bataljon ouderen langsgereden en ze rijden allemaal door. Een jonge knul stopt en laat ons oversteken.

Ik vond niet dat ik het al te erg deed maar vandaag bleek maar weer dat ik toch minder in hokjes en met vooroordelen moet denken!

One Thought on “Vooroordelen

  1. Ik zou dat ook niet moeten doen (vooroordelen hebben) Maar af en toe………

Roept u maar!

Post Navigation