Volwassen?!?!

Baby, dreumes, peuter, kleuter, kind, puber, jong volwassene…

Allerlei stadia die je doorgaat en dan ineens ben je volwassen.
En of je het nou leuk vind of niet, volwassen blijf je de rest van je leven…
Je krijgt nog wat subnaampjes… Middelbaar, bejaard maar volwassen blijf je.
De woorden baby, dreumes etc worden gebruikt om een ontwikkeling aan te geven, een fase waarin je je bevind.
Middelbaar en bejaard in principe ook maar houdt dat dan in dat je tussen je. laten we zeggen 21e en 50e geen bijzondere ontwikkelingen meer doormaakt?!

Voor mij geldt dit niet namelijk, rond mijn 30e is er voor mij veel veranderd en hoewel ik toen dacht dat ik “er wel was” merk ik nu aan mezelf dat ik weer in zo’n fase van verandering zit. Ik denk veel na en dan met name over mezelf, wat er allemaal “mis” is met me, of ik dat moet/wil veranderen en zo ja: hoe ik het kan veranderen.
Mis klinkt trouwens misschien erg negatief maar zo bedoel ik dat niet, ik realiseer me alleen wel dat ik best wat eigenschappen heb ontwikkeld die ik best zou kunnen missen. Het heel moeilijk vertrouwen van mensen is er één van, geen nee kunnen/durven zeggen is er ook 1, struisvogelpolitiek bedrijven ook een topper.

Ze zijn niet perse allemaal slecht, sommige van die eigenschappen hebben me de afgelopen jaren overend gehouden, toch hoop ik dat ik er ooit es buiten kan!

De vraag dus… ben je op je 21e al wie je bent of maak je net zoals baby, dreumessen en peuters groeispurten door??

PS: ik wéét dat je na je 21e veranderd.. het gaat mij meer om de horten en stoten waarmee dat (bij mij in ieder geval) gaat…

13 Thoughts on “Volwassen?!?!

 1. Ik dacht dat ik er een last van zou hebben…dat 30-ers syndroom. Maar ik moet bekennen dat ik ook constant mezelf aan het analyseren ben.Volgens mij besef je op deze leeftijd eigenlijk pas wat je echt (aan)geleerd hebt en zal het waarschijnlijk nu de tijd zijn om een selectie te maken van je gewoontes om mee verder te gaan. Althans dat zie ik overal om me heen gebeuren. (“Moet aan mezelf werken”) Als dat de bezigheid is tussen nu en mijn pensioen, ben ik er in elk geval zeker van dat ik me niet verveel de komende 35 jaar.

 2. Ik spreek je wel in de kroeg….

 3. LEUK STUKJE MADD. BEN ER ZELF OOK VRIJ LAAT “ACHTER GEKOMEN “, MAAR HEB 1 DING GELEERD ; ” BE YOURSELF ” EN MAAK DUIDELIJK WAT JE WIL EN DENKT. (= ERG MOEILIJK, MAAR HET HELPT )JE KRIJGT ER ZELFVERTROUWEN DOOR EN RESPECT. WIE VAAG IS BLIJFT VAAG ( IN ALLES ) CHIAO x

 4. Struisvogelpolitiek, dat is een goeie! Maar serieus, ik ben zelf nog net geen 30 en ik ben niet meer dezelfde als toen ik 21 was en bij mijn ouders 50+ zie ik een opleving (pensioen e.d.). Dus ik denk dat die groeispurten in golven komen, so be prepared! Wel, een goed topic. Food for thought…

 5. denk niet dat je daar 30 voor hoeft te zijn, denk alleen dat je na een jaartje of 25-30 ‘t een en ander mee hebt gemaakt, waardoor je sommige dingen in ander perspectief gaat zien…alleen wanneer je eigenschappen hebt waar je jezelf aan stoort, proberen te veranderen, in alle andere gevallen :NIET DOEN!

 6. @ Neel: ik gok dat de 1e zin moest zijn “ik dacht dat ik er geen last van zou hebben” ?!

  @ Gerby: Dat gaat een hele lange nacht worden dan …

  @ Huey: Leuk dat je nog steeds meeleest, nog veel leuker dat je ook reageert!

  @ Tobey: Maak er ook es een topic van…

 7. @ Peet: Ik geloof niet dat ik me er ooit echt aan gestoord heb, zoals ik al zei, ik denk dat ik een hoop van die eigenschappen nodig heb gehad wat ik nu alleen nog wil is zover komen dat ik ze niet meer nodig heb

 8. @ Madd of meerdere kroegen..

 9. Gna.. oke dan begrijp ik je ;-))

  Ga je ook mee de kroeg in?! ;-))

 10. ja is goed, wanneer gaan we?

 11. sorry… Ik vond het zelf erg grappig.

  ;p

 12. Zelfs ik moet toegeven dat het erg grappig is.

Roept u maar!

Post Navigation