Veilig “geland”

Ik vertelde het al, donderdag is hij hiervandaan naar zijn vader vertrokken en die heeft hem vrijdags naar Putten gebracht. Naar Putten omdat daar de dame woont met wie hij mee zou rijden naar Strömsund (Zweden), een goeie 2.000 km hiervandaan.

Obld - Strömsund

Vrijdag- op zaterdagnacht om 04.30u zijn ze vertrokken en zaterdag- op zondagnacht om 06.42u was hij eindelijk op plaats van bestemming. Aan zijn sms te lezen is de reis hem een "ietwat" tegengevallen ;-). Maar goed: hij is er, veilig en wel en dat is nu even het belangrijkste. Je zoon die 2.000 km in de auto zit bij een onbekende is niet echt mijn ding.

Arrival

Hij zit daar nu bij een gezin wat naar Zweden is vertrokken en daar een "outdoor en recreatiebedrijf" is begonnen. Je kan bij hun o.a. kamperen, in een tipi overnachten of een blokhut huren. Ze hebben 53 husky’s waarmee je een sledetocht kan maken en verder organiseren ze rendier- en elandsafari’s. Je kan er jagen (niet mijn ding), ijsvissen, tochten met een sneeuwscooter maken en zelfs trouwen (weer niet mijn voorkeur, niet alleen het trouwen maar vooral het trouwen in de kou ;-)).

De bedoeling is dat Danny daar gaat leren om de honden te verzorgen en trainen, trails gaat slepen (een "weg" voor de honden maken) de mensen die daar komen om zo’n tocht te maken te begeleiden en natuurlijk zal hij alle andere klusjes die op zo’n bedrijf kunnen voorkomen moeten doen.

Voorlopig gaat hij in ieder geval (mits hij heimwee krijgt of het om een andere reden niet wil) voor 3 maanden, daarna zien we van beide kanten weer verder.

5 Thoughts on “Veilig “geland”

  1. Ik dacht dat hij voor “altijd” weg zou gaan, maar 3 maandjes is nog door te komen en nu ik zie dat hij jou bij aankomst meteen sms’t zie ik het gebeuren dat je zoon eerder voor de deur staat dan je denkt…
    Hoewel het me ook wel weer een hele leuke job lijkt die hij daar heeft. Alleen wel errúg koud !!! ;-S

  2. Hij is in ieder geval 3 maanden weg, als t loopt zoals t hoort te lopen blijft hij na die drie maanden daar. Zie ze maar als proeftijd.

    (de sms was enigzins onder dwang. Ik had hem de avond ervoor een sms gestuurd waarin stond dat hij me moest sms-en ls ie aangekomen was… niet een uur later maar GELIJK ;-))

  3. Het grappige is dat hij dan op ‘afstand’ wel luisterd!

  4. Ja nou! Ik lach me te pletter hier!

  5. Ik kán me voorstellen dat ‘t voor ‘n moeder niet leuk is als zoonlief zo’n tákke end weg is! Daarentegen klinkt datgene wat hij gaat doen wél wáánzinnig gaaf… maar dan nog: níet leuk voor jou! I snap! Sterkte!

Roept u maar!

Post Navigation