Van voor naar achter van links naar rehechts…

Vooruit, opzij, de tweede rechts en dan de vierde links, dan draai je 180 graden en ga je de 4e rechts en de tweede links. U kunt terecht bij “A”! U hoeft alleen even “wat” formulieren in te vullen en op te sturen. 1 Stap vooruit. “We hebben uw formulieren niet ontvangen” 2 Stappen achteruit. “Ik heb de formulieren al weken geleden opgestuurd naar dat en dat adres, ter attentie van die en die” “Ohw.. dan ga ik er nog even achteraan” 1 Stap vooruit. “Goedenmiddag, ik ben achter de formulieren aangegaan maar we kunnen ze nergens vinden ik vrees dat ze zoek geraakt zijn maar om verder te kunnen hebben we ze toch echt nodig” 2 Stappen achteruit. “Ik maak wel even een kopie van de kopie die ik voor mezelf had gemaakt en die stuur ik wel naar u toe.” 1 Stap vooruit. De post… een grote envelop. Heee… kijk nou, alle originele stukken die ik had opgestuurd weer retour. Niet zo gek dat ze ze zelf niet meer kunnen vinden dan… 1 Stap achteruit. Nieuwe poging, WEER alles op de post. 1 Stap vooruit. Je zal het niet geloven maar wederom is alles zoekgeraakt, inclusief originele verwijskaart. 1 Stap achteruit. Wéér naar de huisarts. Nieuwe verwijskaart. 1 Stap vooruit. Alles persoonlijk afgegeven. Hoera, nog een stap vooruit. Telefoontje: “bla bla bla gesprek gehad met school bla bla bla en die vinden het een goed idee als u een toeziend voogd gaat aanvragen en als u het niet doet dan doen zij het……………..
(????????????????? Ineens voel ik me toch wel een waardeloze moeder…)

Vanmiddag moest ik weer op school kon komen voor een gesprek, het kon alleen om 12.30u. ‘s-Morgens Demi klaar, Danny naar school, naar de bushalte. Natuurlijk is de bus weer te laat. 9.15 Demi afgegeven op het KDV, 9.30 op de afdeling. Twee uur verlof genomen, 11.15u weer weg. Demi halen bij het KDV. 11.35u samen met Demi in de metro. Bus komt niet opdagen dus moet andere bus nemen die niet op de goede plek komt. 12.20u in OBld. Gelukkig wilde mijn vader mij wel bij de bushalte oppikken, mijn moeder nam Demi ff mee (die omviel van de slaap). Mijn vader heeft mij op school afgezet en om 12.31u kwam ik daar binnengerend.
Te horen gekregen dat de wachttijd voor de onderzoeken bij “A” toch wel wat lang blijkt te zijn. Oh ja.. en de school blijkt inmiddels vol te zitten en voorlopig is er ook geen plek. 3 Stappen achteruit. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH. We gaan het nu bij instantie “B” proberen, daar is de wachttijd nu “maar” 2 maanden. Afspraak gemaakt voor het 83e intake gesprek. Dit kan alleen om 10.00u ‘s-morgens Hoera… ze gaan op de zaak weer blij zijn met me . (Oh ja… of u ook even een verwijskaart wil halen voor onze instantie) 1 Stap vooruit.

Tel daarbij op alle telefoontjes met verschillende instantie’s, gesprekjes bij instantie’s, met huisarts, Riagg, RMPI, op school. Onderzoekje hier, formuliertje daar, een vader (van het kind dus… niet mijn vader!) die heel goed is in het doen alsof hij zich heel bezorgd maakt om zijn zoon en er altijd mee bezig is maar het nooit echt is en dan kun je je misschien wel voorstellen dat ik het behoorlijk beu begin te worden.

Als alles deze keer wel door gaat zetten dan kunnen we over 2 maanden terecht. (Inmiddels is het dan april) Dan moeten de onderzoeken weer gedaan en de gesprekjes met Danny weer gevoerd worden en dan kunnen we es gaan uitkijken of hij in aanmerking komt voor een “Cluster 4” school.

Voor het gemak vergeten we dan ff 1 ding: Ik ben aan dit “gezeik” begonnen toen Danny in de brugklas zat, volgend schooljaar doet hij examen……………….

Lang leve de hulpverlening ;-(

(Ps zo nu en dan zitten er ook echt wel goede tussen die echt hun best voor zowel Danny als mij gedaan hebben hoor maar ook zij zitten vast aan de regeltjes, formuliertjes en wachttijden helaas)

15 Thoughts on “Van voor naar achter van links naar rehechts…

 1. Lijkt mij maar 1 oplossing; collectief aan de Ritalin…..

 2. mensch, wat een verhaal!! Kan me voorstellen dat je niet stopt met roken…;-) Kop op he, jij bent altijd eigenwijzer dan de rest, stug volhouden.

 3. En de extreme kant op??
  Alleen Danny moet daar dan wel even half crimineel voor worden, via bureau halt en jeugdzorg gaan er vaak deuren voor je open die anders gesloten blijven………

 4. Been there, done that Xan… (Toen ie een keer van huis weggelopen was)

 5. Xan, ik kan je geruststellen, die deuren (als je ze al zelf kunt vinden) zitten op slot en de sleutel ligt in Den Haag….

  Het meest extreme geval is niet extreem genoeg…

  Maar de aanhouder wint en ik heb er dan ook groot respect voor dat sinds de brugklas je al vecht tegen de bierkaai, en dat jij één van de eersten gaat worden die hem overwint!

 6. Tnx sis (I need a little faith every now and then)

  en ik hoop dat je gelijk gaat krijgen!

 7. Pff, na je verhaal te hebben gelezen kan ik mij voorstellen dat je er moedeloos van wordt.

  Maar never give up! Zonde van al die jaren energie die je er in hebt gestoken. Blijf doorzetten en je bereikt uiteindelijk je doel. Succes in jullie streven!

 8. bureaucratie is a bitch

 9. Blijven zingen Madd, blijven zingen….

 10. Goede morgen @ MaddWakker

 11. Nu wel. (bijna dan ;-))

 12. Ik zit je hele verhaal te lezen, maar begrijp eigenlijk niet goed in welke context ik dit nu allemaal moet zien. Heb je problemen met de voogdij ofzo? Misschien komt het wel omdat ik geen kinderen heb en de problemen ook niet ken?

 13. Tss… als je mijn log nou vanaf t begin had gelezen elke dag had je t wel geweten

  In het kort: Mijn oudste zoon (bijna 15) heeft/veroorzaakt de nodige problemen. Zowel thuis als op school. Heeft adhd. Heeft nu 2 middelbare scholen gehad en is onderweg naar de 3e.

  Weer een “normale” school is nogal zinloos gezien het verloop bij de vorige 2 scholen maar om hem op speciaal onderwijs te krijgen heeft nogal wat voeten in aarde zoals je uit bovenstaand verhaal kunt lezen (en dat stukje bestrijkt slechts een periode van een maand of 6…)

 14. Ah. Nu begint het tenminste vorm te krijgen. Thx.

  (PS: Ik lees overigens bijna elke dag je weblog (en die van vele anderen), maar kan helaas niet altijd alles (meer) onthouden…)

 15. Yw

  (en ik plaagde je maar hoor ;-))

Roept u maar!

Post Navigation