Vaderdag

 "Nergens voor nodig, onzin." Dat is in een notendop hoe mijn vader over vaderdag denkt. En ik ben het met hem eens. Natuurlijk is het onzin. Hij is iedere dag mijn vader, iedere dag bijzonder.

Desondanks doe ik het mezelf toch ieder jaar weer aan, iets kopen voor vaderdag. Een drama is het. Niet omdat mijn ouders een geldboom in de tuin hebben staan en omgeven zijn door alle luxe artikelen waar je van zou kunnen dromen maar simpelweg omdat mijn vader niet van het "hebberige" is.
Hij is niet van de luchtjes (water en zeep is goed genoeg), heeft geen hobby (heeft ie het met zijn 70 jaar nog steeds veel te druk voor), drinkt heus graag een borrel maar ook dat wordt op een gegeven moment zo afgezaagd (hij krijgt trouwens wel ook een fles wijn van me vandaag maar da’s een detail ;-)). Hij heeft alles wat ie nodig heeft en al het andere "is maar rommel wat in de weg ligt". Kortom: drama.

Toch heb ik weer wat ditjes en datjes weten te scoren, niks bijzonders, aardigheidjes. Omdat het inderdaad onzin is en nergens voor nodig maar het is mijn vader en ik hou zielsveel van hem en dat mag dan op vaderdag wel een keer benadrukt worden.

vaderdag

Roept u maar!

Post Navigation