Top2000 Quiz

Vorige week de bevestiging dat we er weer bij mochten zijn dit jaar, volgende week de uitzending, vandaag de opname. Aan het einde van de zomervakantie komt altijd een keer de opmerking “voor je het weet is het weer tijd voor de Top2000”. Ergens in oktober doe ik een poging om bij de opnames van de Quiz of a-Go-Go te zijn, in november/december zijn de opnames en dan in december het hoogtepunt van mijn Top2000 seizoen natuurlijk: de uitzendingen. Op radio én tv.

Het was nog ff afwachten of we het gingen redden want Len had wat klantjes die ze moest verzetten maar het is gelukt en zo togen Len, Huug, Siem en ik rond 11 uur richting Hilversum. Onderweg Huug de oren van zijn kop geluld over kopjes thee, en dubbel gelegen over “jammer” en “zonde” (je had er bij moeten zijn ;-)). Ruim op tijd waren we op het Mediapark. Nog ff een broodje naar binnengeprakt en snel naar binnen bij Instituut Beeld en Geluid.Top2000-01klein

Ik geloof dat het voor het eerst in mijn Facebook carrière was dat ik op stap ben geweest met alleen maar Facebookloze mensen, maar das een detail. We waren zo’n beetje de eersten die zich melden voor de Top2000 Quiz dus eerst nog ff een rondje door de winkel. En zoals dat dan natuurlijk gaat: uiteindelijk waren we zo’n beetje de laatsten die het café binnenkwamen. Alle zitplaatsen waren inmiddels bezet dus bleven we maar bij de ingang hangen en stonden we (zonder dat we dat op dat moment doorhadden) helemaal vooraan. Goed zicht dus De “show” kon beginnen.
Leo nam zijn plekje in en Matthijs deed een praatje alsof hij gewoon gezellig thuis zat te ouwehoeren. Beetje uitleg over de quiz, beetje onzin. Het begin ging, in tegenstelling tot bij de opnames van de Top2000-a-go-go 2 jaar geleden, een beetje rommelig. Er moest nog wat aan beeldschermen gedaan worden, Matthijs vond het teveel herrie om hem heen dus even 5 minuten pauze tot een en ander was opgelost.Top2000-02kleinDat was een mooi moment om nog snel wat foto’s te maken. Dit zijn tenslotte van die dagen die je, alhoewel je ze nooit vergeten zal,  wel op beeld vereeuwigd wil hebben!Top2000-03kleinNog even een foto met ons viertjes en toen ging het dan toch echt van start. De gasten op hun plek, muziekfragmenten kwamen in beeld, vragen werden gesteld en de tijd vloog voorbij.

Top2000-05klein

Voor we het wisten zat het er al weer op en natuurlijk moesten we ook nog even met Matthijs en Leo op de foto, dus het podium op en even wachten op onze beurt. Terwijl we daar stonden zag ik de tekstkaarten die Matthijs op de grond had gegooid liggen (dat krijgen jullie ongetwijfeld nog te zien) en die kon ik natuurlijk niet laten liggen

Daarna dan de foto’s. Die met Leo gingen goed maar de dame die de foto van ons met Matthijs maakte was niet ‘s werelds beste fotograaf. In plaats van even op te letten of iedereen er goed opstond had ze in het wilde weg wat geklikt. Verder heel lief natuurlijk maar toen ik de foto’s ff bekeek en de kop van Len zag zeek ik haast in mijn broek. Natuurlijk Len erbij geroepen en samen gingen we in een deuk. Matthijs had schijnbaar in de gaten dat er iets niet goed gegaan was en vroeg aan Siem of ie niet goed was. Siem had de foto niet gezien maar gezien onze reactie zei ze dat ze aannam van niet Matthijs was zo sympathiek om aan te bieden de foto over te doen en zo kregen we toch nog de leuke foto’s Top2000-06klein

(De foto van Len en haar “Asjemenou” gezicht waar we zo om gelachen hebben heb ik maar weggelaten, ik wil het haar niet aandoen :-)).

En dat was het dan weer voor dit jaar. Retegezellige dag gehad, in tijden niet zo gelachen en ik weet zeker dat het een leuke uitzending gaat worden. Kijken dus volgende week, misschien zie je ons ook nog wel ff voorbijkomen. En de winnaars? Die houd ik nog even geheim.

En voor volgend jaar natuurlijk weer een poging om kaarten te krijgen!
Top2000-04klein

Roept u maar!

Post Navigation