Toch maar weer wel

Nadat ik Max heb moeten  laten inslapen was het ineens wel erg leeg in huis (qua beestenboel in ieder geval) maar, eerlijk is eerlijk, aan de andere kant ook wel lekker. Zomaar van huis weg kunnen zonder rekening te moeten houden met, niet het hele huis bezaaid met haren, gewoon met een zwarte broek aan kunnen gaan zitten waar je wil zonder eerst te moeten kijken of de kat er niet gelegen heeft.
Daarbuiten zal er, zoals ik er nu over denk, nooit meer een 2e Max komen.

De kinderen zijn het echter niet met me eens (“pfff… of die paar haren er wat toe doen“) en ik snap ze wel, toen ik nog thuis woonde waren er ook altijd katten en een hond en ik moest er niet aan denken in een huis zonder huisdieren te wonen.

Vooral Demi mist haar Max heel erg dus zijn we op zoek gegaan. Aan de nieuwe kat zaten van mijn kant een aantal voorwaarden: hij moest rood zijn, een kroeler en hij moest uit het asiel komen. Dat viel nog niet mee want steeds wanneer ik dacht een leuke gevonden te hebben was ie al weg maar het lijkt er nu toch op dat we een nieuwe kat gevonden hebben. “Lijkt erop” omdat we natuurlijk een bijzonder geval moesten uitzoeken.

Laurens (zoals ie in het asiel heet maar dat gaat snel veranderen) is in het asiel gebracht met staart die er half af lag en dus geamputeerd moest worden en een kapotte poot (die ongeveer drie keer zo dik was als hij hoort te zijn). Voordat hij mee mag moet eerst alles genezen zijn.
Charlie

Vorige week zijn we in het asiel wezen kijken en eerlijk is eerlijk: misschien geen 2e Max maar hij komt een heel end in de buurt. Zelfs met een halve staart die nog helemaal openlag en die poot die er behoorlijk pijnlijk uit zag was hij hardstikke lief, aan één stuk door heeft hij met Demi gekroeld. Toen ze even bukte om bij een andere kat te kijken kwam hij zelfs achter haar aan (In de zin van “Hallo… gaan we nog ff door met kroelen?!“). Vandaag hoorde ik dat, alhoewel z’n poot nooit meer helemaal normaal zal worden het al met al goed gaat met hem en als het meezit kunnen we hem eind volgende week ophalen.

 

Toch wel weer leuk!

Roept u maar!

Post Navigation