Theorie om Zeep

Tegenwoordig hoor je meiden al van jongs af aan klagen over haargroei maar toen ik die leeftijd had (en volgens mij geldt dat voor al mijn generatiegenoten) hoorde je daar eigenlijk niemand over. Oké, her en der een pechvogel die mega behaarde benen had en daar dan wel wat aan deed maar daar bleef het dan ook bij.
Of de reden dat ze er nu wel zo mee bezig zijn te maken heeft met het feit dat het schijnbaar ineens goor is om waar dan ook haar te hebben of omdat ze écht ineens zo behaard zijn als een baviaan (teveel hormonen in het vlees ofzo) laat ik even in het midden. Sterker nog, ik wil het helemaal niet over jonge meiden hebben!

…….

Ik lul weer teveel voor ik bij het punt kom wat ik wilde maken.. Het punt was dat de meiden die je vroeger vrijwel nooit over haar hoorde klagen naarmate ze ouder (lees: mijn leeftijd ;-)) worden het daar steeds drukker mee krijgen. Een veel gehoorde klacht is ook dat het steeds meer wordt. (Ja heren, tis heus waar: Mits je van een lekker warm bontje houdt om ‘s-nachts tegenaan te kruipen wil je geen vrouw van 40+ ;-)).
Mijn theorie (waarschijnlijk een keer ‘s-nachts bedacht terwijl ik de slaap niet vatten kon) was de volgende -> Je krijgt niet meer haar maar de zwaartekracht (of beter gezegd de ouderdom maar dat is een woord wat wij vrouwen liever niet gebruiken) doet haar werk.
De zwaartekracht zorgt ervoor dat je huid slapper en naar beneden getrokken wordt.

Zwaartelijn

Hierdoor lijkt het misschien dat er meer haar komt maar in feite wordt het haar gewoon over een groter oppervlak verdeeld. Eigenlijk het principe wat ze wel bij kalende mannen gebruiken: gewoon de hoofdhuid oprekken en naar voren trekken, restje overtollig hoofdhuid wegknippen en klaar is Kees.
Goeie theorie vond ik wel. Niet dat verslappend vel meer opbeurend is dan meer haar krijgen. Integendeel zelfs: haar kun je weg (laten) halen… overtollig vel ook wel maar da’s toch wat ingrijpender.

Pincet

Vandaag tijdens het epileren van mijn wenkbrauwen had ik echter een epifanie en ging de theorie om zeep. Mijn wenkbrauwen groeien (met overdrijven mee) steeds verder richting mijn haarimplant en aangezien de ouderdom er bij mijn weten nog steeds niet voor zorgt dat je huid omhoog trekt vrees ik dat mijn sexgenoten toch gelijk hebben.

Tis wat niks dat ouder worden!

5 Thoughts on “Theorie om Zeep

 1. Wat hebben we het toch zwaar he??!!

 2. Zal allemaal wel, maar het epileren der wenkbrauwen is altijd fout ende verkeerd. Word je heel de dag door van die verbaasde vrouwen aangekeken. Ik schreef er eerder een hilarisch stuk over en toen waren zelfs alle vrouwen het met me eens. Epileren is altijd en hoe dan ook fout ende verkeerd!

 3. Hahaha ik heb het nog veel erger, ik heb 1 baardhaar!

 4. @Zijookweer: niet makkelijk in ieder geval

  @D.:Zie ik er standaard uit alsof ik verbaasd ben dan? Je kan natuurlijk de hele vorm van je wenkbrauwen veranderen maar je kan ook gewoon een beetje de boel binnen de perken houden (anders wordt t 1 grote wenkbrauw en daar wil je volgens mij ook niet de hele dag tegenaan kijken)

  Btw: het is onmogelijk dat ALLE vrouwen het met jou eens zijn

  @MMM: Troost je, het kan NOG erger, ik heb 1 borsthaar EN weet je wat het is, ik let op dat ding, dus standaard onder de douche kijk ik en dan zie je niks en niks en niks en dan ineens… alsof ie ‘s-nachts in 1 keer aangegroeid is zit ie daar weer

  Gelukkig zijn we ook daarin niet de uitzonderingen, ik heb meer vriendinnen die ergens ineens 1 zo’n haar hebben

 5. Jij had toch ook haar op je tanden

Roept u maar!

Post Navigation