Tessa

Tessa

Mijn eerste werkdag achter de rug en waarschijnlijk had “iedereen” daar een post over verwacht… maar er waren twee dingen die me meer deden dan die eerste werkdag.

Dit wordt een beetje moeilijke post geloof ik… (Op dit moment ben ik ‘m in “het klad” aan het schrijven.. ik weet nog niet of ik hem ook plaatsen zal).
Het heeft met veel gevoelens te maken, mijn gevoelens naar Demi toe, het gevoel wat ik had toen ik haar weer in mijn armen hield. Ik realiseer me, meer dan ooit, dat dat eigenlijk helemaal niet zo gewoon is.
Een post die ik wil schrijven maar kan ik dat wel doen, als ik weet dat er aan de “andere kant” twee mensen zitten die zo’n verdriet hebben om hun eigen kleine meid?!?

Ik kan me niet voorstellen hoe zij zich voelen… een heel klein beetje misschien: ik zie wat Peetjes log en de verhalen en foto’s van Tessa met mij hebben gedaan, je mag rustig weten dat ik er al heel wat tranen om gelaten heb… en ik geloof niet dat ik de enige ben.
Ik weet het niet… misschien is mijn hormoonhuishouding nog steeds niet wat het moet zijn, misschien komt het omdat ik zelf nog niet zo heel lang geleden bevallen ben en zelf zo’n kleine meid heb…. maar eigenlijk…. eigenlijk hè… is het gewoon heel normaal dat je kan huilen om een klein mooi meisje wat zo gewenst was, waar zoveel van werd gehouden en wat maar zo kort heeft mogen leven.
Zelfs als het een meisje is wat je nooit gekend hebt, waarvan je de ouders niet kent. Zelfs als het raar gevonden wordt dat je om een baby die je niet kende kan huilen…

We leven in een wereld waarin (en nu zeg ik het heel even heel oneerbiedig maar zo bedoel ik het zeer zeker niet!!!) een verhaal zoals dat van Peet, Marco en Tessa vaak tussen neus en lippen door besproken wordt: “Goh… heb je het al gehoord van….” “Erg he?!” en dan, na een tijdje, gaat het gesprek weer over in een ander onderwerp.

Nu, door Peet’s ,en later ook Marco’s , log is het geen abstract verhaal meer maar een gevoel wat ze “ons” hebben meegegeven. Ik persoonlijk denk elke dag sinds ze geboren is wel even aan Tessa en haar ouders.
Zoals Peet zelf al schrijft “Tessa heeft in haar korte leventje heel veel losgemaakt en mensen bij elkaar gebracht”.
Dit is volgens mij met name te danken aan de liefdevolle en open wijze waarop Peet haar log is blijven bijhouden, na de geboorte en zelfs na het overlijden van Tessa.
En hierdoor heeft ze “ons” en ik denk ook de mensen in haar naaste omgeving de moed gegeven om wel een reactie achter te laten/langs te komen/te bellen enz. en niet (uit angst, omdat je niet weet wat je moet zeggen of omdat je bang bent iemands verdriet te zien) weg te blijven.
Ik heb hier ontzettend veel respect voor!

Voor morgen wens ik Peet en Marco veel sterkte… en alle liefs! Ik denk aan jullie en ik weet zeker: met mij nog veel meer mensen!

Ik kan zelf weinig doen, op 1 ding na: morgen is voor Tessa, geen posts voor mij dus. Overmorgen ben ik er weer.

En Marco een Peet: ik weet niet of jullie dit lezen maar als jullie het wel doen: als het mag wilde ik graag Tessa’s geboortedag op de verjaardagskalender zetten, zodat ze ook hier nooit vergeten zal worden…

15 Thoughts on “Tessa

 1. Mooi gesproken Madd, ik ben het volkomen met je eens. Ook ik heb al veel tranen gelaten voor deze lieve mensen, voor dit mooie meisje… ze verdient een plekje op jouw lijst!

 2. Heel mooi Madd…

 3. ….. We zijn hier vreselijk stil van… En nu hebben wij een keer geen woorden. Vreselijk bedankt! Voor je steun, medeleven en Tessa* haar leventje op deze web-log!

 4. Oogjes glimmen als ik dit lees, verschrikkelijk mooi verwoord hoe het voelt als buitenstaander maar medeouder……………………………

 5. Heel bijzonder om te zien hoe iedereen hier op haar/zijn manier mee bezig is. Mooi Madd….

 6. ik krijg er steeds weer kippenvel van.

 7. Heel mooi geschreven!!!

 8. Heel mooi en niemand vindt je raar!!! Echt heel lief…

 9. twee dingen doen mij de vorige twee logs van u vermoeden: a) je bent lesbisch en b) je hebt multiple orgasmes per minuut voor maar 200euro (hoewel er niet staat dat je het wel degelijk gekocht heb) of ben ik nu ‘out of line’

 10. aanvulling: als ik niet juist ben dan ben ik gewoon te moe om nog te reageren hier en is een verontschuldiging met deze geplaatst

 11. gelieve net geplaatste reacties weg te halen: lees net 8 maanden en het blijkt dat je zwanger bent: lesbisch is dus duidelijk niet aan de orde zeker. sorry met deze. slaapwel

 12. Heel erg mooi geschreven…
  knuffffffies Wilma…

Roept u maar!

Post Navigation