Rolletje drop

Wtf kan mij het ook schelen? Voor degenen (met veel tijd want beetje lang verhaal geworden) die willen weten waarom ik met een rode kop stond:

topdrop

 

De laatste maanden is het bij ons op de zaak triest gesteld met de gezondheid van de liften. Op onze verdieping zitten er 6. Moet ruim voldoende zijn zou je denken.

We hebben echter een lift die “ping” zegt (en dus net doet alsof ie er is) maar waarvan de deuren niet opengaan, we hebben een lift die niet pingt maar wel open gaat (en dus is de lift allang weer verdwenen wanneer jij merkt dat ie er geweest is). We hebben een lift waarvan het pijltje buiten zegt dat ie naar boven gaat maar die dan toch stiekem naar beneden suist.

Dan hebben we een lift waar je met gevaar voor eigen leven met een duik in moet springen omdat de deuren open gaan maar in dezelfde seconde ook weer dichtklappen. Normaal gesproken gaat zo’n deur open wanneer ie “ziet” dat er iemand tussen zit maar zo werkt dat bij ons niet (ook een manier om van je boventallige personeel af te komen). Logischerwijs is er dan ook een lift waarvan de deuren pas na 1,5 uur weer dicht gaan (zonder ying geen yang).

Ben ik nog wat vergeten?

Oh ja: er is er 1 die als je op “0” drukt stopt op 3 en dan weer gewoon naar boven vliegt en je dus een gratis rondje van de zaak krijgt. Ergens boven moet je dan uitstappen en proberen een andere lift te bemachtigen die wél naar 0 gaat. Dan is er nog de lift die net een centimeter of wat te laag stopt zodat je moet uitkijken niet op je plaat te gaan wanneer je daar nietsvermoedend naar binnen slentert.
Of de lift die halverwege de reis naar boven alle ingedrukte knopjes weer uitschakelt zodat iedereen zijn verdieping voorbij schiet. De lift stop dan daar waar iemand hem heeft geroepen. Heb je geluk dat diegene toevallig naar beneden wilde dan kun je op dat moment je eigen knopje weer indrukken, wil diegene echter naar boven dan is het als vanouds uitstappen en op de volgende lift wachten die wél naar beneden gaat.

Anyway, zooitje dus met de liften. Alhoewel ik eigenlijk niet zeuren mag want volgens de Otis-meneer “zijn ze allemaal gerepareerd” (en natuurlijk -> de keer dat die man bij ons in de lift stond verliep de rit vlekkeloos).

Zooitje met de liften betekent automatisch ook erg drukke en volle liften, zeker in de lunchpauze wanneer het hele kantoor het pand in en uit wil.
We stonden in de overvolle hal te wachten tot er een lift komen zou, hopend dat er een lift bij je in de buurt stopt want anders zit de lift vol voor jij de kans hebt gehad je er ook bij te wringen.

Collega en ik stonden ergens rechts achterin de lift weggeprakt toen we linksvoor iemand tegen een collega hoorde zeggen “als je wat voelt, dan is dat geen rolletje drop

En zonder er over na te denken gilde ik: “Oh… mag ik voor je komen staan dan?!

Volle lift (vnl mannen) in een deuk en ik voelde letterlijk het schaamrood naar m’n kaken stijgen. De rit heeft in tijden niet zo lang geduurd….

knopje

Post origineel op Tumblr.

Roept u maar!

Post Navigation