Prinses in haar Schobberdebonk*

Ik weet het, ik ben de 40 gepasseerd, gescheiden en heb 3 kinderen. Het verval (lichamelijke voor de duidelijkheid, geestelijk ben ik -nog- prima in orde :-P) begint in te treden en ik ben zeer zeker niet die "het-leven-begint-bij-40 en oh-ik-zit-nu-pas-lekker-in-mijn-vel-want-ik-ben-nu-wie-ik-wezen-wil" veertiger. Sterker nog: ik word geen blij mensch wanneer ik ‘s-morgens in de spiegel kijk. Ze kunnen me 100 keer vertellen dat ware schoonheid van binnen zit, ik zou toch liever wat minder aardig en een stuk strakker zijn ;-).

Om te voorkomen dat de spiegel mijn zelfvertrouwen breekt heb ik de spiegel mezelf moeten beloven ‘s-morgens eerst de boel ff enigszins glad te laten trekken voor ik mezelf in de spiegel bekijk. Als tegenprestatie is zij ben ik dan na dat half uur (en wat dagcreme en make-up) mild voor me ;-).

Kortom, allemaal geen dingen die ervoor zorgen dat de Prins op het witte paard zich onverwacht aandient en me met zich meeneemt naar een zorgeloos, onbewoond eiland met stralend blauwe luchten, witte stranden, kabbelende bergbeekjes, romantische etentjes onder een palmboom bij zonsondergang en nog meer van die bouquet-reeks achtige clichés.

Om mijn kansen toch zo groot mogelijk te houden zou je denken dat ik er vanalles aan doe om er dan in ieder geval van ‘s-morgens vroeg tot ‘s-avonds laat uitzie om door een ringetje te halen.  Maar nee, niets van dat alles. Geen perfect-boobs (de reactie’s blijven leuk om na te lezen… denk ik. ‘T kan ook zijn dat het zo’n "je had erbij moeten zijn" ding is en nog steeds vraag ik me af waar -the one and only- Cat is gebleven), geen geweldige bh meer. Vooral geen extensions (nee, geen link. Heb ze wel gehad maar vond t zo’n drama dat ik niet eens ‘t lef had er een foto van op mijn log te zetten…. en dat wil wat zeggen!), geen kunstwimpers (die raak ik alleen maar kwijt) enz enz.
Overdag wil moet ik me nog wel fatsoenlijk aankleden en als ik uitga wil ik het maar zodra ik thuis ben en geen visite verwacht  (niet dat dat altijd wat zegt… toch Huey?! ;-)) loopt er een spoor van kledingstukken naar mijn slaapkamer ** en ruil ik alles om voor een flubberbroek, oude trui en Uggs. Heb ik het erg koud dan gooi ik daar nog een ochtendjas overheen. Nee, niet erg spannend maar ach… eer de prins op het paard me gevonden heeft heb ik mijn kleren wel weer aan ;-).

prins

*Schobberdebonk, aka Sexbroek, aka Sexloos Maar Ontzettend Lekker Zittend Kledingstuk

@ Toevallig langssurfende Toekomstige Prins: Voor jou verander ik natuurlijk a la minute. Ik beloof bij deze plechtig dat ik  elke avond met perfecte make-up, gemanicuurde nagels, kousen, stiletto’s en al wat diens meer zij bevallig op de bank zal zitten

** Ok, ik geef toe: dat is gelogen. Mijn schoenen gaan terug in de doos, mijn kleding gaat gelijk netjes de wasmand in of wordt op een hangertje gehangen… maar dat is minder leuk om te vertellen.

20 Thoughts on “Prinses in haar Schobberdebonk*

 1. *heeft weer in een deuk gelegen bij het blogje over de superboobs en boekenkasten, planken en platen*

 2. Jij was er ook bij dus weet nog steeds niet of het zo’n “je had erbij moeten zijn” ding is

 3. Goed, even hypothetisch. Dan heb je ‘m in je LoveTrap, die Prins Charming. Echter, na verloop van tijd ga je je irriteren aan ‘t feit dattie minder vaak ‘Ik hou van je’ zegt, dattie z’n was niet meer in de wasmand gooit, dattie de deur niet meer voor je open houdt, dattie stinkt uit z’n bek wanneer je ‘s morgens naast ‘m wakker wordt. Dattie steeds later van z’n werk thuis komt. Dattie nog even ‘naar de kroeg gaat met z’n vrienden maar ‘s avonds laat thuis komt en dus ‘t avondeten gemist heeft, dattie nooit meer bloemen voor je meeneemt. Dattie beslissingen neemt op financieel of ander gebied maar jou steeds vaker vergeet in te lichten, laat staan jouw mening erover te vragen. Dattie steeds vaker scheten en boeren laat in jouw bijzijn. Dattie.. enz., enz….

  Kortom; wees jij nou maar blij met je sexbroek en je Uggs, dat je geen rekenschap hoeft te houden, dat je je niet irriteert…

  Ofwel een gratis advies van een voormalig Prince Charming.. En de Grootste Hork ever existed…

  (Btw: niks om voor te schamen, jij. Je mag er best nog zijn. Zelfs in een schobberdebonkse sexbroek. EN nu moet ik ff bijkomen van zo’n ongewoon lange eamel-comment.. :-))

 4. Ik hou niet van mannen die steeds zeggen dat ze van me houden.

  Was niet in de wasmand gooien vanaf dag 1 een no-go

  Stinken uit z’n bek idem-dito

  Steeds later van zijn werk thuis: waar kan ik tekenen?

  Naar de kroeg met vrienden en niet thuis met eten: zie hierboven

  Zelf beslissingen nemen ook vanaf dag 1 no-go; mij niet inlichten -> de doodstraf

  Scheten en boeren is sowieso gelijk exit

  En blij met de geen-rekenschap en irritatie was ik sowieso al

  Alleen dat “mag er best nog zijn”… dat vind ik dan wel weer een irritante opmerking

 5. Mooi. Heb ik er ook nog 1; vrouwen die voortdurend vallen over de schrijf-, type- en grammaticavautjes van een ander maar vervolgens, onder het mom van ‘per ongeluk’, zelluf zonder pardon ‘vindt ik’ op ‘t scherm jassen.

  Jammer, hoor…

 6. Zo’n klein, bescheiden logje (wederom ééntje met meer dan drie zinnen) vraagt natuurlijk om een kleine reactie c.q. toelichting.
  Allereerst (of the record) ben je de laatste keer bij ons je “medicijnen” vergeten (remember ; your “Happy 40 Tabs”) Niet dat je die nodig hebt, want naar mijn bescheiden mening heb jij zowel lichamelijk als geestelijk nog geen klagen. Niks mis met je boobs en wat mij betreft hoef je ook geen “geweldige bh “ te dragen.
  Zoals je weet ben ik altijd enkele minuten totaal van streek als ik je weer eens zie in je gigantisch opwindende, tot de fantasie sprekende, slobberdebonk aka sexbroek en je ‘slimfit’ ochtendjas.
  Heb je trouwens nooit echt vaak ’s avonds op de bank zien zitten met perfecte make-up, gemanicuurde nagels, kousen, stiletto’s (en al wat diens meer zij):-D
  Verder moet je weten dat er is een verschil is tussen charme en schoonheid.
  Een mooie vrouw is er één die ik zie, een charmante één die mij ziet.
  Ze zeggen wel eens ; “Wie een mooie, goede en slimme vrouw zoekt, zoekt er niet één maar drie “
  Maar jij bent hier de uitzondering op de regel. (zo nu ff genoeg geslijmd…:-) )
  Ik wens je heel veel succes met je zoektocht naar je toekomstige prins op het witte paard.
  (Geduld overwint alles !!)

  PS : Je zou eens een advertentie op marktplaats kunnen overwegen !
  Vrouw zoekt prins. Paard geen bezwaar.

 7. @Eamel: geen id waar je het nu weer over hebt maar dat was inderdaad een “ik-ga-me-nu-voor-lijn-9-gooien” blamage

  @Chocoprince: ik gaat ff de veren uit m’n reet trekken (weer een voordeel van zo’n schobberdebonk: die veren doen dan geen pijn :-)) oh en die happy 40 pillen kom ik t weekend wel ff ophalen

 8. Over boobs gesproken, hier word je als vrouw hartstikke vrolijk van:
  http://www.tagtele.com/videos/voir/11924

 9. Tsja, waar ze is gebleven vraagt Cat zichzelf ook vaak af… ;-S

 10. CAT!!! Je doet het nog Gelukkig maar

  (ik heb je heus gemist!)

 11. Haha, ik heb jou ook heus gemist hoor! (in de tijd dat jij het niet meer deed)

 12. 1)Dat was er geen een in de categorie “daar had je bij moeten zijn” (gebasseerd op de logica dat ik er niet bij was en nu toch vreselijk heb zitten lachen)

  2)Ik dacht dat ik je pillendealer was?

  3) Misschien kunnen we bij de chinees kijken voor superboobs.

 13. Ik wil trouwens nog wel even kwijt dat ik het wel heul erg leuk vond om te lezen dat je mij gemist hebt. En dan nog héus ook.

  Deed met goed… :-))

 14. Haha, je kan nog steeds niet reageren zonder typefouten te maken

  Ik ben nou eenmaal zo’n truthola die maar weinig mensen echt leuk vindt maar als ik iemand leuk vind dan kan ik slecht “loslaten” (en dat is soms een goeie maar soms ook een hele nare eigenschap ;-))

  Maar euh: wat heb ik aan die wetenschap dat je het leuk vond/vindt dat ik je gemist heb/mis? Daar schiet ik nog steeds helemaal niks mee op!

 15. CAT!! Wijffie, waar zat je al die tijd??! Net als Whot verdween je als sneeuw voor de zon…Ik heb je ook gemist!

 16. Typefouten? Is deed met een t dan ofzo???

  Wat je ermee opschiet is wellicht een goed gevoel dat je iemand (mij dus) aangenaam hebt verrast door te vermelden dat je haar gemist hebt. Dat had ik nooit verwacht en dat gaf mij dan weer een goed gevoel.
  Wat je er verder mee opschiet is het feit dat ik wat vaker zal reageren én daarbij de nodige typefouten zal maken wat jou dan weer de kans geeft om mij uit te lachen. En lachen is goed voor den mensch, het jou je jong…zeggen ze. (en nu weet ik ook meteeen waarom je me gemist hebt btw) ;-P Maar geeft niks hoor, lach maar, ik fouttyp gewoon vrolijk verder hier.

 17. Dat denk ik niet. Toen zij reageerde was jouw reactie nog niet zichtbaar (ik heb ze gisteren tegelijk “goedgekeurd”)

 18. Ik zie daar wel een heel raar typefoutje “het jou je jong”. :-S

  CARMEN! Hai!
  Jeuh, jij mij ook gemist? Snap er niks van… Zit hier helemaal een goed gevoel te zitten hebben. :-))

 19. [trots op mezelf] Knap he… ik had hem (natuurlijk ;-)) ook gezien en toch heb ik er niets over gezegd! [/trots op mezelf]

Roept u maar!

Post Navigation