Plog #010 – 14.07.2016

PlogHeaderDe pest met ploggen (in mijn geval dan) is dat ik steeds achteraf denk “goddomme, vandaag had best een goeie plogdag geweest”. Maar ja, dan lig ik inmiddels al uitgekakt in bed en heb ik 9 van de 10 keer geen of in ieder geval te weinig foto’s gemaakt om er een fatsoenlijk plog van te maken.
Zo ook vandaag weer natuurlijk. Ik heb zegge en schrijve zelf 2 foto’s gemaakt. Die twee dan wel weer heel bewust want daar wil ik aan het eind van de vakantie weer een ander dingetje mee doen.

PlogFoto01Anyway, ik was -as bloody usual- weer vroeg wakker en om kwart voor 7 uit bed gegaan. Ik moest toch ook nog een paar uurtjes werken dus om 7 uur zat ik alweer fris en fruitig achter mijn laptop. Maar daar zijn geen foto’s van.

PlogFoto02

Waar wel een foto van is is van deze bloem. Ook niet van mezelf. Ik kreeg hem ergens in de ochtend ge-appt. En daar had ik best de tering over in. Niet om de foto zelf, wel om het feit dat die bloem uit mijn bollen is gekomen maar niet in mijn tuin staat.  Ik had meer bollen dan plek in de tuin dus dus een zooitje van die dingen weggegeven. De mijne zijn enthousiast opgekomen maar net zo hard weer opgevreten door de slakken dus ik heb alleen wat afgekloven zielig groen staan. Vond ik al niet zo leuk maar als een ander dan zulke bloemen eraan over houdt word ik daar niet echt vrolijk van.
Maar, zoals een wijs man tegen me zei vanavond: “je krijgt wat je toekomt”. En dat zijn in mijn geval in ieder geval geen mooie blommen.

PlogFoto03Tijdens het werken het standaard gesprekje met hij van daar over het woord van de dag (Piet/Radio 10/Fries). Het woord van vandaag was “ûngetiid” (Ik wist vanmorgen natuurlijk nog niet dat je dat zo schreef, heb ik net opgezocht). En tot de conclusie gekomen dat of hij een nep-Fries is of dat Piet de boel besodemietert. Maar dat zal niet want Wiki kent ’t woord ook en als Wiki ’t kent dan bestaat het. Maar goed: ook daar geen foto’s van.

Later op de dag deden we één van onze fameuze uitjes. Die zijn weinig spectaculair want we komen eigenlijk nooit verder dan de Action, een supermarkt of de Gamma. Tenzij we een wilde dag hebben, dan doen we na de Action nog een bezoekje aan de rommelmarkt maar dat zijn de uitzonderingen. Vandaag was een gewone basic dag. We gingen voor de Gamma maar ik moest nog ff naar de Bas (of eigenlijk Dirk maar dat vinden wij stom, je verandert niet ineens na 700 jaar van naam). Terwijl ik binnen was kreeg ik een appje binnen, of ik twee van bovenstaande wilde meenemen.
Probleem was alleen dat ik mijn telefoon niet bij me had. Dus hier is dan wel een foto van maar zijn Tic Tac’s kreeg ie niet.

PlogFoto04Anyhoo, door dus naar de Gamma waar ik een soort van vond wat ik wilde hebben. Ik ben er nog niet helemaal over uit maar gelukkig heb ik het bonnetje nog in de vuilnisbak liggen dus ik kan altijd nog gaan ruilen. Omdat ik (zoals gewoonlijk) weer es iets aardigs deed voor Eamel deed hij aardig terug en gunde me nog een kwartiertje van zijn tijd om door de Leen Bakker te lopen. Wij liepen nog ff te kleppen en Deem vond het schijnbaar te lang duren dus die plofte bij de boom neer.
Op het moment dat ze niet op ons lette had ze heel even een blik zoals Claudia Schiffer die had vroeger had (nee, ik ben geen overdreven “wat is mijn kind toch geweldig, ze zou zo topmodel kunnen zijn moeder”) maar natuurlijk bij de tijd dat ik haar op de foto zette was die alweer verdwenen. #altijdpech (of ik ben toch zo’n moeder die dingen ziet die er niet zijn).

 

PlogFoto05Hoe dan ook, we zijn uiteindelijk bij de Leen Bakker gekomen waar ik bij de ingang al verliefd werd op een tuinsetje maar natuurlijk geen geld bij me. Gelukkig was daar den Eamel to the rescue. Hij zou het setje wel ff voorschieten. Dus ik was al x euro armer voor ik ook maar 1 voet in de winkel had gezet maar dat mocht de pret niet drukken. En dat deed het dan ook niet, alhoewel de sale op de benedenverdieping een beetje tegen viel. De enige soort van sale die we zagen was een tafel bij de ingang met halfgare meuk en verderop in de winkel een stel karren met daarop wat potten en vazen gekwakt met een briefje “Gaat uit de collectie”. Daar zijn dan ook geen foto’s van. De bovenverdieping dan maar. Niet dat we daar wat te zoeken hadden maar we waren er nou toch. En dat was het moment dat het mis ging.

Deem probeerde een bed uit en riep dat ik het ook moest komen uitproberen want het was zooooo lekker. Ze heeft er nu nog spijt van dat ze dat zei. We deden braaf wat ze zei, gingen op bed liggen en ik kreeg er spontaan de slappe lach van. Tranen over mijn wangen gelachen om niks. Daarna nog een keer toen hij zonodig een hoogslaper in moest klimmen en nog meer gelachen toen hij er niet meer uit kwam en klem zat in het trappetje. Daar zijn allemaal wel foto’s van en u ziet: we hadden ons in Disney world niet beter kunnen vermaken :-).

PlogFoto06Inmiddels redelijk uitgelachen kwamen we weer thuis en natuurlijk moest het setje eerst in elkaar gezet worden. Work before pleasure. Zelfs de handleiding werd bekeken, terwijl het eigenlijk zo moeilijk niet was allemaal,  maar zoals dat gaat met 3 kapiteins op een schip (Siempie en de hondjes waren inmiddels ook aangewaaid) waren de meningen zo nu en dan verdeeld. Toch hebben we het hele gebeuren vrijwel zonder ruzie in elkaar weten te krijgen en kijk hem nu eens staan te shinen in mijn tuin! Daarna was het tijd voor de inwendige mens en pleasure met de doos. Maar daarover later meer als het goed is.

PlogFoto07Nadat de family vertrokken was heb ik nog wat tuinmeubels van voor naar achter gesleept. Oude stoelen gesloopt zodat ze in de vuilcontainer passen en de tuin weer een beetje gefatsoeneerd. Daarna aan dit epistel begonnen en voor ik het in de gaten had was het alweer veel te laat en de hoogste tijd om deze zeer prettige dag te laten voor wat ie was. Hoe spijtig dan ook.

PlogFoto05Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

3 Thoughts on “Plog #010 – 14.07.2016

  1. Ik moet toegeven; dat afraffelen heb je al aardig afgeleerd; ik deed zelfs een beetje lachen

    Enige minpuntje is toch dat een plog om foto’s draait (Photo Log) maar dat de foto’s die er wel toe doen allemaal formaatje postzegel hebben. Zelfs drie keer vergroot in de browser zie ik nog nauwelijks wat het voorstelt. Waarom niet grote foto’s gedaan? Toch een beetje afgeraffeld?

    Anyway. Binnenkort maar weer eens een patatje halen in de Witte Boerderij. Maken we daar een Patat Plogje van.

  2. Fijn dat je me uitlegt wat een plog is

    Maar buiten dat: alles op zijn tijd. Ik klim langzaam uit mijn dal, van jou mag ik geen grote foto’s plaatsen en ik ben nog niet op het punt dat ik zin heb foto’s ergens anders te plaatsen.

  3. Overigens zou ik toch je ogen nog es een keer laten checken in de nabije toekomst :-p

Roept u maar!

Post Navigation