Plog #0004 – 31.10.2014

plog3110-01

Ik zei het de vorige keer al: Ploggen is niet mijn ding en dat is inmiddels ook wel bewezen want de vorige plog is alweer van 6 maanden terug. Mijn leven is gewoon niet plogbaar, of met andere woorden: saai ;-). Maar goed, vandaag was zo’n dag waarop je ‘s avonds als je in bed ligt denkt “Goddomme wat is het leven toch leuk”. Leuke mensen, lekker eten, drinken, gezelligheid en lol en dat zijn de plogbare dagen natuurlijk.

De dag begon verkeerd qua ploggen want geen foto’s gemaakt. Dus dan maar tekst in telegram stijl: Opstaan, standaard riedeltje, Deem bij de gym afgezet, naar de Lidl, oppaskatten eten geven en naar buiten laten, in het oppashuis de achterdeur niet openkrijgen, eigenaar bellen, andere sleutel gebruiken misschien?, door, shit sleutels binnen laten liggen, terug en sleutels gepakt, Hema, naar huis, op z’n Jan Steens door het huis en snel door want haast! Vanaf nu wel foto’s.

Wachten op de bus en het lijkt een verdomd mooie dag te worden. (Qua weer bedoel ik, achteraf bleek dat voor de hele dag te gelden maar dat wist ik om 09.30u nog niet natuurlijk). Over Zuidplein en even bij het Kruidvat naar binnen, ik heb mezelf weer niet in kunnen houden en 4 nieuwe kleurtjes nagellak meegenomen. Ik hou van Essence nagellak, kost geen drol, leuke kleurtjes en een kwast zo groot dat je er een huis mee witten kan. Beetje grote halen gauw thuis principe.  Daarna mezelf een winkelverbod opgelegd. Niet gelukt trouwens maar er zijn geen foto’s van en waar men normaal het “Pic or it didn’t happen” tegen me gebruikt werkt het nu een keer in mijn voordeel. Door naar het eerste doel van vandaag: Ikazia ziekenhuis. Bij 37 moet ik zijn. Follow the yellow brick road, of lijn in dit geval en ook geen brick maar paint. Kniesoor…
Wachtruimte 2, fotohokje in, op onderbroek na moesten alle kleren uit. Nou ja, das niet helemaal waar, ik mocht m’n sokken ook aanhouden maar ik voelde me alleen in m’n string al ongelukkig genoeg, in string en sokken had ik me denk ik helemaal lullig gevoeld ;-). Gelukkig was het een klik klak klaar sessie en kon ik al snel weer door naar het volgende reisdoel. (die man voor me op de roltrap was trouwens net Niles uit Frasier ;-))

plog3110-02
Naar de metro, einddoel Centraal Station. In de metro 2 heren met postzakken, ik was best benieuwd waar dat voor was maar helaas geen tijd om te vragen. Door Centraal heen naar de Blijdorpzijde. Politie genoeg, allemaal in het nieuwe tenue. Ik vind het wel stoer. Ik ben (zowaar) een beetje aan de vroege kant dus wachten op P. Ondertussen beetje om me heen kijken, CS is klaar maar eromheen wordt nog steeds gewerkt. Ik was al een man in korte broek (type tennisbroekje dus heus echt wat aan de blote kant voor de laatste dag van oktober) tegengekomen maar die liep zo hard (waarschijnlijk om warm te blijven) dat ik daar geen foto van heb. Gelukkig kwam ik buiten nog de man met afgeknipte pyjama  en witte sokken tegen dus dat maakte veel goed. Inmiddels was P. gearriveerd maar die moest nog even een plaspauze doen. De toiletjongen had een toiletjuffrouwenschort aan. Het zal de standaarduitrusting zijn, vast heel erg metro-man en ik ouderwets maar ik vond het geen gezicht.

plog3110-03

Op naar ons uiteindelijke reisdoel. Trein in, plekje zoeken, kletsen. “Euh… P, hadden wij er hier niet uitgemoeten?!” Ja dus. Maar de trein was inmiddels kedeng kedeng alweer door naar het volgende station. We hebben een ereronde gemaakt, zijn in Den Haag weer uitgestapt en hebben de eerstvolgende trein terug naar Delft gepakt :-).
Hallo Delft! We zijn er. Een beetje laat, dus doorlopen, we hebben een reservering bij Leonidas. Voor mijn verjaardag had ik een Bongo High Tea Bon gekregen van B&P en aangezien ik inmiddels bijna weer jarig ben werd het tijd die eens te verzilveren :-). “Sorry we zijn gesloten” bleek gelukkig niet te kloppen en ons te laat zijn werd ons vergeven dus konden we aan onze high-tea beginnen. Potten Droom thee hebben we naar binnen gewerkt en onze borden vrijwel leeg gegeten. We zaten tot aan onze huig toe vol!
Daarna even uitbuiken en toen nog Delft door, leuke en foute winkels in en uit, delfts blauw in de straat, daar was het leuk! boekenwinkel en koffietentjes. Niks genomen natuurlijk want we zaten nog steeds vol. Omdat we alletwee nog een afspraak hadden staan zijn we rond half 5 de trein weer ingestapt, terug naar Rotterdam. Dag Delft! Helaas verliep ook de terugreis niet helemaal vlekkeloos en weer (schaam) omdat we te druk aan het ouwehoeren waren. Vergeten in te checken. Gelukkig geen controle dus zonder verdere schade aangekomen en afscheid van P. genomen.

plog3110-04

Opzij (3x) Maak plaats (3x) Ik heb ongelooflijke haast! De meiden (zowel klein als groot :-)) wilden naar de Halloween avond op het dorp en er moest nog gegeten en geschminkt worden. Dus snel de bus in, tosti’s in elkaar geflansd en de meiden geschminkt. Ze zagen er goed uit. Nou ja: voor een halloweenavond dan. Aangezien ik al 7000 appjes had gehad waar ik bleef en C. al 3 x aan de lijn had gehangen heeft Dylan de meiden één voor één naar Pan gebracht en ik ben gaan lopen. (Vooruitziende blik noemen ze dat ;-)). De kinderen zijn, 5 man sterk, het sorp dorp op gegaan en ik ben bij Pan (duh) neergeploft. Halloween is vind ik 1 van de leukste avonden bij ons op het dorp, kinderen vinden het prachtig en het is leuk om te zien hoe ze allemaal verkleed zijn.
Op 1 of andere manier had ik een een glas 43 wat niet leeg te krijgen was, sterker nog: het zat steeds voller! Nog even een “selfie” met Theo, die helemaal niet op de foto wilde dus hij is zo gedwongen als de neten maar vreemd genoeg is de meest spontane foto van de avond geworden. Het was trouwens nog steeds heerlijk buiten, onvoorstelbaar! Al weken gillen we wanneer we op het terras zitten “dit was de laatste keer” maar de week daarna zitten we gewoon weer buiten :-). Rete gezellige avond gehad, helaas te weinig foto’s gemaakt. Welgeteld 3, waarvan er 2 niet van mij zijn. Alleen die van m’n glaasje 43 is van mezelf. Rond elven was het mooi geweest. Nou ja, dat en we werden eruit gegooid dus op huis aan, proberen Deem schoon te krijgen, hondje uitgelaten en mijn bed ingerold. Morgen weer een dag!

plog3110-05

2 Thoughts on “Plog #0004 – 31.10.2014

  1. Goeiedag! Had je nog tijd om te ademhalen toen je deze tekst tiepte????

    Maar fijn dat ‘t fijn was. Vaker doen, zou ik zeggen. Nogmaals dank voor ‘t katoppassen.

  2. Pingback: Plog | Heerenveen – eamel.net

Roept u maar!

Post Navigation