Pinksterbraderie Stichting de Wensvijver

Ieder kind, groot en klein, ziek en gezond heeft wensen. En zo hoort het ook. Sommige van deze wensen zijn voor zorgkinderen ,door allerlei redenen, lastig te vervullen. Stichting de Wensvijver vindt dat “alle” dromen die voor gezonde kinderen uit kunnen komen ook voor zorgkinderen haalbaar moeten zijn.

De stichting probeert het ontbrekende stukje van de puzzel, waardoor zo’n droom soms -net- niet uit kan komen, bij te leggen. Dit kan zijn door hulp in natura, verpleegkundige hulp of het meesturen van speciale begeleiders op een bijzondere vakantie. Ook kan de hulp bestaan uit aangepaste goederen, denk dan aan een huifbed voor gehandicapt paardrijden, een tipi in Zweden waar ouders met zorgkinderen gratis gebruik van kunnen maken, een tillift in een zwembad, een aangepaste slede voor het sledehonden rijden enz.

wensvijver

Stichting de Wensvijver is voor haar inkomsten volledig afhankelijk van subsidie, giften en donaties van particulieren en het bedrijfsleven. Ook wordt jaarlijks een braderie georganiseerd. Dit jaar wordt de  opbrengst van de braderie gebruikt om een rijbak voor kinderen met een beperking te realiseren.

De braderie vindt dit jaar plaats op maandag 24 mei (tweede pinksterdag)  vanaf 14.30 uur.

Er zijn, op het moment dat ik dit schrijf.. maar het kunnen er natuurlijk altijd nog meer worden, 74 93 kramen (en er zijn voor de liefhebber nog kramen te huur) met o.a. boerderij spullen, antiek, brocante, Zweedse curiosa, een grote rommelmarkt, een houtshop, groente en fruit, brood, banket en natuurlijk cupcakes ;-). Er vinden diverse workshops plaats en ook aan de inwendige mens is gedacht: her en der over het terrein staan gezellige tentjes met eten en drinken (vers gerookte paling, BBQ, broodjes beenham, patat (of “friet” zoals ze het in Brabant noemen ;-)), hamburgers, ijs en nog veel meer). Op het half overdekte terras kan even uitgeblazen worden onder het genot van een kopje koffie, iets fris of anders wellicht Brabants Bourgondische wijn of  bier.

Er rijdt een paardenkoets, kinderen kunnen een rondje paardrijden en er staan quads voor een rondje in de buitenring. Ook is de brandweer aanwezig met een heuse spuitwagen en Helicon biedt helikoptervluchten aan (voor de schappelijke prijs van € 30,00 per vlucht).

Natuurlijk worden ook  de kinderen niet vergeten! Er is een overdekt speelparadijs van ruim 500 m2 met een klimwand, springkussens, een survivalbaan, rodeostier, schminken en nog veel meer. Voor de kleintjes is er een snoezelruimte van 30 m2 onder begeleiding en toezicht van ervaren medewerkers van Kinder Zorg Anders. Ook de stallen op de kinderboerderij met geitjes, biggetjes, alpaca’s herten, konijntjes, cavia’s enzovoorts zijn vrij toegankelijk.

Kinderboerderij

Rond 19.45u vertrekt er vanaf de zorgboerderij een grote heteluchtballon van Virgin balloons en direct na het vertrek van deze luchtreus barst het muziekfeest los. Op het ruim 6 ha grote terrein wordt een groot overdekt podium geplaatst waar een aantal bands (zoals Ambacht, Wolff en Ralph van Manen) hun muzikale talenten zullen laten zien en horen waarmee het evenement rond 23.30u wordt afgesloten.

Pinksterbraderie Stichting de Wensvijver, maandag 24 mei 2010 (2e Pinksterdag), Moerstraatseweg 150, 4651VB  Steenbergen. Toegang € 5,00 p.p. ten gunste van stichting de Wensvijver.

Alle foto’s zijn van Stichting de Wensvijver.

 

2 Thoughts on “Pinksterbraderie Stichting de Wensvijver

  1. Hej bedankt hoor voor het plaatsen van de gegevens mbt de braderie.
    Je blijft toch maar mooi mijn favo Disney figuur.

    NB!! D2 is bij mij, kampioens feestje was iets later geworden als gedacht.

    Marc

  2. Di nada! (voor een sprookjesfiguur ben ik zo slecht nog niet ;-)) en tnx voor het doorgeven van D2’s verblijfsplaats want als ik op hem wachten moet…..

Roept u maar!

Post Navigation