Overgooien

Van de week zag ik bij Renée een foto van haar dochter die overgegooid werd. Heel even zat ik nog gewoon achter mijn pc te kijken naar een foto van een meisje, dikke lol hebbend terwijl ze door twee juffen de kleuterschool "uitgegooid" werd maar nog geen drie seconden later stond ik zelf op het schoolplein met een ventje van net 6 jaar.
Het was een dubbele overgooi, omdat hun eigen school verbouwd werd en de "kleuterschool" dus tijdelijk in een ander pand ondergebracht was.
Die verbouwing was nu klaar en na de vakantie zou hij niet alleen overgaan naar groep 3 maar ook weer terug naar het andere gebouw.

Zonder enige problemen was hij de kleuterschool-
tijd doorgekomen en zonder problemen kwam hij de rest van zijn schooltijd door.

Aan het einde van groep 8 de musical, hardstikke leuk. Vreselijk trots heb ik zitten kijken naar de acteerprestaties van mijn zoon daar op dat toneel. Iedere keer dat hij aan de beurt was wilde ik wel een ouder naast mij aanstoten: "Kijk… zie je leuke knul daar? Dat is MIJN ZOON". Maar ja, dat was een beetje onzin natuurlijk… iedereen die daar zat had wel een (klein)zoon of (klein)dochter op het toneel staan. En hoewel ik het totaal niet van mezelf verwacht had rolden de tranen over mijn wangen toen hij na de musical officieel afscheid nam van zijn juf en zijn diploma kreeg.

We hebben nog een leuke vakantie gehad en het jaar daarop begon hij aan de brugklas HAVO/VWO op de plaatselijke scholengemeenschap. Nu zijn we drie jaar verder, heeft hij inmiddels 2 scholengemeenschappen "versleten" en zijn we voor volgend jaar weer op zoek naar een andere school.
Nog steeds snap/weet ik niet wat er gebeurd is waardoor hij zo veranderd is. En heus: ik heb er nog steeds alle vertrouwen in dat het goedkomen gaat maar god, wat zou ik graag weer even -onwetend van alles wat nog komen gaat- daar op dat schoolplein staan om hem over te gooien…..

8 Thoughts on “Overgooien

 1. Dat kan ik me helemaal voorstellen Madd, en ik weet ook niet zo goed wat ik daarop moet schrijven. Maar één ding wil ik in ieder geval kwijt: Jeemig, wát een mooi kind heb je!!

 2. No worries. Mijn verhaal lijkt op dat van je zoon en uiteindelijk ben ook ik goed terecht gekomen. Het is gewoon de leeftijd. Vrienden, brommers, meisjes, computerspelletjes, Televisie en nog véél meer zijn nu waarschijnlijk even belangrijker. Zo sprak een vader waarvan de oudste over een week uit groep twee wordt gegooid.
  X.D.

 3. Toen ik die eerste zin las maakte ik me even zorgen …. dwerggooien ken ik, maar kindergooien …

 4. Ik dacht even is het de rosé?
  Waar gaat dit over?
  Overgegooid??? Noemen ze dat zo of is dat OBLD’s dialect?

 5. niet de rosé
  niet OBlds dialect

  het heet echt zo

 6. Ja, het zal dus allemaal wel van dat gooien komen…
  Ik ging vroeger gewoon over. Niks geen gegooi!

 7. haha…

  dan zal ik de school maar ff een brief gaan schrijven of ze Demi tzt NIET willen overgooien…

  scheelt een hoop ellende de jaren daarna

 8. Hm… je geeft me echt vertrouwen Whot… :S

  @Madd: alles kom reg, vast!

Roept u maar!

Post Navigation