Oranje is.. Oranje blijft :-)

Ik dacht laat ik er maar niks over zeggen, dat is al genoeg gedaan. Op dat besluit ben ik toch maar weer teruggekomen omdat ik er al lang en breed achter ben dat ik log voor mezelf en als er iets leuk is om later terug te lezen is het wel de mooie, gezellige en spannende momenten die Oranje hier gebracht heeft. Hoe dan ook, geen wedstrijdverslag. Er zijn heel veel mensen die daar veel beter in zijn dan ik. Wel mooie plaatjes een beetje blabla en de hoop dat mijn eindvoorspelling in de poule (waar ik overigens van ons vieren nog steeds op de eerste plaats sta :-))  -> Finale Nederland – Duitsland  2 – 1 uit gaat komen.

Voor Nederland speelden: Stekelenburg, van der Wiel, Heitinga, Ooijer, Bronckhorst, van Bommel, de Jong, Robben, Sneijder, Kuyt en van Persie die in de 85e minuut gewisseld werd voor Huntelaar.

Voor de vorm ook de spelers van Brazilië: Cesar, Maicon, Lucio, Juan, Bastos (wissel 62e minuut Gilberto), Melo, Silva, Alves, Kaka, Robinho, Fabiano (wissel 77e minuut Nilmar)

Ned - Bra 01

Ik dacht dat het met de zenuwen wel meeviel gisteren maar vanaf het allereerste fluitsignaal zat m'n hart al in m'n keel en dat werd er na het doelpunt van Robinho in de 10e minuut niet beter op. De rest van de eerste helft bleef m'n hartslag hoog, niet omdat het zo spannend was, wel omdat ze kut speelden en ik de 2-0 al helemaal aan zag komen. In de rust zijn we even buiten in het zonnetje gaan zitten en heb ik er nog heel even aan gedacht om de 2e helft maar gewoon buiten te blijven. Mocht er nog gescoord worden kon ik het doelpunt altijd nog in de herhaling zien… maar dat ging mijn oranje hart toch te ver. In voor- en tegenspoed, elke wedstrijd moet gekeken worden dus toch maar weer naar binnen voor de 2e helft en da's maar goed ook. In de 53e minuut een schot van Sneijder en hij zat er (op een beetje vreemde manier want 1st even toegekend aan Juan, later aan Melo en uiteindelijk vandaag dus alsnog aan Sneijder). Wij schoten overend en ook Bowie ging 7 meter de lucht in, zo schrok hij van ons gegil en de vuvuzuela's.
Geen id wat van Marwijk in de rust tegen de heren heeft gezegd of ze heeft beloofd maar het heeft geholpen en laten we hopen dat ie het de volgende keer weer zegt/doet want Oranje liep het vuur uit z'n sloffen en wist de wedstrijd ineens volledig in eigen hand te krijgen…

Ned - Bra 02

Terwijl ik zit te schrijven zit Danny op de bank naar Paraguay – Spanje te kijken en kijk ik met een half oog mee. Paraguay krijgt zojuist een penalty en mist, nog geen minuut later krijgt Spanje ook een penalty. Spanje schiet m erin maar de scheidsrechter keurt de penalty af en laat 'm overnieuw nemen en Spanje mist. Eind van het verhaal: in een paar minuten tijd 3 penalty's genomen en nog steeds is de stand 0-0. Er gebeuren rare dingen dit WK.

Maar goed, waar was ik?! Oh ja: Oranje heeft ineens de geest gekregen en ik zeg tegen Bowie "ik hoop dat je nog 3 x de lucht in gaat Bo". Ik heb de woorden nog niet uitgesproken of Sneijder KOPT in de 68e minuut de bal in het doel van Cesar! We vliegen van de bank omhoog, gillen onze kelen hees, dansen, stampen op de vloer, toeteren Bowie weer een end de lucht in… kortom: we worden helemaal gek.

Ned - Bra 03

Nadat de rust weer gekeerd is en Bowie weer voorzichtig op de bank naast me gekropen is krijgt Melo in de 73e minuut een rode kaart wegens natrappen (op Robben) en is Bowie voor de laatste keer deze wedstrijd de lucht ingevlogen.

Ned - Bra 04

De laatste 8 minuten van de wedstrijd kropen tergend langzaam voorbij, met kansen voor zowel Nederland als Brazilië maar uiteindelijk, na ruim 93 minuten kon ik opgelucht het zwembad in springen. WIJ ZIJN DOOR!!!!!

En verder:

 • Wat is Yolanthe leuk als ze niet zo opgedoft is en met dat geposeerde open mondje op de foto staat.
 • Wanneer wordt Kuyt nou eens Man of the Match?! Die goser loopt zich het snot voor z'n ogen!
 • Zo grappig om te zien hoe zelfs Sneijder verbaasd is dat ie met een kopbal heeft gescoord en met z'n hand op z'n voorhoofd blijft slaan.
 • Geen id wie de commentator was bij de NOS, en geen zin om het op te zoeken, maar wat een ver-schrik-ke-lij-ke eikel was dat! 
 • De buren kijken duidelijk tv via een andere kabelaar want de doelpunten vielen bij hun toch zeker een seconde of 3 later (ik zou er flink van balen als ik al wist dat er gescoord voordat ik het zelf gezien had).
 • Ik heb me rot moeten zoeken naar een foto van Sneijder met z'n hand op z'n voorhoofd (raar). Uiteindelijk heb ik de herhaling van de wedstrijd maar opgezocht en daar een schermprint van gemaakt. Toen vond ik hem uiteindelijk toch bij de VI maar te laat… dus laat maar
 • Ik heb altijd medelijden met de verliezende partij en hun supporters… behalve als het om de tegenstanders van Oranje gaat.
 • Huilende kindjes aan de kant van de tegenpartij vind ik dan wel weer heel zielig.
 • Nou ja, oke en ik geef toe dat Cesar die, wanneer de pers vragen stelt over dat ene doelpunt, zijn tranen niet binnen kan houden ook wel heel zielig is en dan moet ik ook ff slikken.
 • Zouden er in Brazilië echt televisie's het raam uitgegaan zijn?
 • Burgemeester Aboutaleb: laat die mensen nou toch gewoon op een groot scherm met z'n allen naar Oranje kijken… Ja, het is wel eens mis gegaan bij grote evenementen maar niet bij een E of WK. Dit is een maatregel van een lafaard. Laat zien dat u ballen heeft en pak de raddraaiers hard aan maar laat de goeien niet onder de kwaaien lijden! Update 06.07 -> kijk nou, ze zijn bijgedraaid!
 • Zo jammer dat Mrs. Spongebob en Huey net nu op vakantie zijn. Ik heb met trillende handen de wedstrijd door zitten sms-en (zij zaten op het moment dat de wedstrijd gespeeld werd namelijk in het vliegtuig) maar het is toch anders wanneer zij er niet bij zijn
 • Waarom heb ik deze keer nog niet van die prachtige compilatie's gezien zoals die er bijvoorbeeld in 2008 wel waren, van die beelden waarvan je metershoog kippenvel krijgt. Beeld, muziek en mooie momenten, ups en downs… dat willen we zien mensen van de NOS en RTL!
 • En dan nog een vraagje aan de tv-mensen: wanneer je nou de supporters op het museumplein filmt, doe dat dan van bovenaf (ja, daar heb je haar weer -> zoals bij het EK in Bern 2008) dan heb je prachtige beelden. Nu leek het net alsof er maar een handjevol men
  sen stond te kijken!
 • Onze volgende wedstrijd: dinsdag 6 juli, 20.30u tegen Uruguay.
 • Hopen dat ik dan mijn stem weer terug heb!
 • Nog harder hopen dat ik hem ook weer kwijtraak

Tenslotte: de doelpunten nog maar een keer, omdat het zo mooi was

Foto's via Spits, en het AD.

2 Thoughts on “Oranje is.. Oranje blijft :-)

 1. 1) Commentator was Frank Snoeks en dinsdag krijgen we waarschijnlijk Jeroen Grueter weer.
  2)Ik “leen” hier altijd de foto’s http://www.fifa.com/worldcup/matches/round=249718/match=300061507/photolist.html#1265806
  3) Je kippevel compilatie staat hier http://nos.nl/wk2010/video/169288-clip-nederlandbrazilie.html Maar de clips vlak na de wedstrijd op de muziek van Ginger Ninja worden bijna simultaan met de wedstrijd gemonteerd (arme editor) en is meer een samenvatting op muziek dan een kippevel moment.
  4) Arme Bowie
  5) Doe mij ook zo’n samenvatting van jouw beleving as dinsdag alsjeblieft… ik moet werken

 2. 1) Mochten we de finale halen; Frank Snoeks wederom als commentator!

  Waar is good old Evert ten Napel? =( Doodzonde, neen, schandalig dat ze hem geen wedstrijden meer willen geven! =(

Roept u maar!

Post Navigation