Opluchting

Ik probeer het altijd te vermijden maar in ieder geval 2 keer per jaar doe ik er wel aan: struisvogelpolitiek. De eerste keer is wanneer de meterstandenkaart van de Eneco in de bus valt. Het duurt altijd zeker een week voor ik ‘m invul. (In de wetenschap dat volgend op het invullen van die kaart de eindafrekening gaat komen)
"Onzin" zou je denken en dat is het natuurlijk ook maar blijft het feit dat ik het doe.

De tweede keer is wanneer dan de werkelijke afrekening in de bus valt. Ik ben nl. altijd als de dood dat ik weet-ik-veel-hoeveel-geld moet bijbetalen en dus ligt de brief me op tafel aan te staren, wachtend tot ik de envelop eindelijk open ga maken.

Gisteren kwam ie en, zoals altijd, lag ie ‘s-avonds nog steeds ongeopend op tafel. Mijn vriendin liep binnen en ergens in het gesprek begon ze over de afrekening. Of ik moest bijbetalen. Nou zou ik waarschijnlijk tegen ieder ander gezegd hebben dat ik ‘m nog niet binnen had maar dat heeft in haar geval weinig zin. Ten eerste woont ze in dezelfde straat en dus krijgen we de afrekening op hetzelfde moment binnen en ten tweede kent ze me.
Ze vertelde me dat ik ‘m met een gerust hart open kon maken, hij viel wel mee. We kregen zelfs nog discussie: "Maak ‘m nou opeeeen" / "Nee" / "Doe nou gewoon, dan kan ik je opvangen als het tegenvalt ;-)" / "Neeheee… ik wil niet. Morgen."
Uiteindelijk heb ik hem natuurlijk niet opengemaakt (jajaja… chicken ik :-))

Gesterkt door haar opmerking dat het erg meeviel heb ik vanmorgen dan toch maar de stoute schoenen aangetrokken. Snel naar het bedrag onderaan de nota gezocht en heel even geschrokken. De opluchting toen links van het bedrag stond "Saldo door u te ontvangen".

Mijn gezeur (gezeur volgens de kinderen dan) heeft schijnbaar zijn vruchten afgeworpen. Helaas voor hun zullen ze dus ook dit jaar weer regelmatig doe de lichten uit/doe de deur achter je kont dicht/zet je pc uit als je weggaat/laat die tv niet aanstaan/ik stook niet voor de mussen/kom onder die douche vandaaaan te horen krijgen

5 Thoughts on “Opluchting

 1. Voor het eerst kreeg ook ik geld terug. Het is een klein wonder…

 2. nou wij hebben ‘m nog niet binnen. Maar volgens de eneco site verbruiken wij ruim 7000 kwh aan stroom. Nou hoor ik hier en daar dat dat dus wat aan de hoge kant is???
  Je voelt’m al…..is dat echt zo errug veel?? Dan bereid ik me maar voor op veel bij betalen ;-(

 3. En je kunt het blijven herhalen tot ze de deur uit zijn.
  En wat zullen we ze dan missen.
  We zullen er dus weer wat zinloos geld voor over moeten hebben, lieve Madd…

 4. Ik ken dat ja..
  ik woon zelf op de camping dus krijg mn nota pas in Oktober weer..en elk jaar schijt ik weer in mn broek als de rekening komt.haha
  fijn dat hij meeviel voor je!

  Een ontzettend fijn en zonnig weekend toegewensd

  liefs sillebil.

 5. Je kúnt natuurlijk ook je maandbedrag iets verhogen

  Maar de vraag is; zit je daar wél op te wachten?

Roept u maar!

Post Navigation