Onvermijdelijke Souveniers

Souveniers, bergen hebben we er meegenomen. Zinnige en onzinnige ;-). Van kaarsen tot een mariaklok, van scrapbookspullen tot Bisto, van schoenen tot tassen en van bellenblaas tot flamencoschoenen. We hadden letterlijk een kast vol!

Souveniers

Mocht je de zooi in volle glorie willen zien: tante neel heeft het full screen spektakel ;-).

Aan het eind van de vakantie was het prakken, proppen en kunstig verdelen om alles weer mee terug naar huis te krijgen. Aan bagage zaten we allemaal behoorlijk dicht tegen de toegestane 15 kilo bagage aan, Didi presteerde het zelfs om precies 15 kilo in haar koffer te hebben!

Alles wat ik meegenomen heb is vind ik ontzettend leuk maar op 1 ding ben ik trots. Voor Demi had ik nog steeds geen geboortetegel dus toen we op maandag een workshop keramiek beschilderen zouden gaan doen wist ik al heel snel wat het moest gaan worden: de geboortetegel.
Nadat ik de afbeelding uitgezocht had die op de tegel moest komen én mijn moeder had gebeld zodat ze nog even voor mij kun dubbelchecken of ik echt de juiste gegevens in mijn hoofd had begon het monnikenwerk. Vijf uur (!) heb ik voorovergebogen met het kleinste penseeltje wat ze hadden in mijn hand boven een tegeltje gehangen maar toen was hij dan toch klaar.

Het "enge" was alleen dat je pas na het bakken kon zien hoe de kleuren uiteindelijk (letterlijk en figuurlijk) uit de verf zouden komen. Dat bakken en afkoelen duurde 36 uur en aangezien onze spullen pas woensdag in de oven zouden gaan zou het nog wel even duren voor we het uiteindelijke resultaat konden gaan bekijken.
Eerlijk gezegd was ik als de dood dat het uiteindelijke resultaat tegen zou vallen. De kleuren die je ziet wanneer je aan het verven ben zien er na het bakken nl. totaal anders uit en sommige kleuren zijn zelfs zo licht dat je ze amper ziet (en dus zie je ook makkelijk een stukje over het hoofd wat je gemist hebt).

Vrijdag konden we dan eindelijk onze spullen ophalen en godzijdank was de tegel (net zoals de kunstwerken van de andere meiden) prima gelukt. Het enige wat nu nog spannend was was de tegel heelhuids thuis krijgen maar zoals je ziet is ook dat zowaar gelukt ;-).

4 Thoughts on “Onvermijdelijke Souveniers

  1. Moest er eigenlijk geen tijdstip staan op Demi’s tegel?

  2. Jullie hadden al zo lang op me zitten wachten…

  3. Ziet er super leuk en gezellig uit

  4. TinaColada… ik vind het een geweldige naam

Roept u maar!

Post Navigation