Onafhankelijk

In Nederland is men vanaf 18 jaar volwassen / meerderjarig, en vanaf 21 jaar geheel onafhankelijk…

In 1988 kwam ze voor het eerst mijn achterdeur en daarmee ook gelijk mijn leven binnengewandeld. Amper 2 turven hoog, een wilde bos met krullen en alhoewel er nog weinig verstaanbaars uitkwam stond die kwek van haar toen al geen moment stil. “Kiki moet plassen” was het eerste wat ze zei.
Wij woonden net in dit huis, zij zou in mei 3 deuren verderop komen wonen en was met haar ouders aan het kijken hoe het met de bouw van hun huis stond. Het huis was al een heel end op weg maar plassen was nog geen optie. Mijn ex was ze buiten tegengekomen en zo kwam ze dus op mijn toilet terecht. (Is dat wat Kiek… je eerste plas in Obld heb je bij mij gedaan ;-)).

Toen het huis eenmaal opgeleverd was moesten we haar kamer komen bekijken. Aan de voorkant… met blauwe vloerbedekking. Ze werd al snel een vaste bezoekster in huize Madd en ik moet zeggen: dat was erg gezellig.
Sterker nog: ik denk weet dat het haar “schuld” is dat Danny er is gekomen. Zo leuk als ze (toen nog :-P) was was dat het laatste zetje wat wij nodig hadden om te besluiten dat ik met de pil zou stoppen.

Vlak nadat ik zwanger raakte kwam ook haar moeder met het nieuws dat er een broertje of zusje voor Kiki zou komen. Kiki wist hoe de nieuwe baby genoemd zou gaan worden maar hoe vaak we haar ook plaagden om erachter te komen wat die naam dan wel niet was: ze hield haar lippen stijf op elkaar geklemd.
Tot het moment dat ik uit het ziekenhuis thuis kwam met Danny en zij over zijn ledikant heengebogen stond… “Mijn baby heet Til” flapte ze eruit. (Achteraf bleek dat Jill te zijn trouwens).

Ze werd groter en bleef kind aan huis, at regelmatig een hapje mee, was dikke maatjes met Danny (nou ja… maatjes: ze commandeerde hem drie slagen in de rondte ;-)). Werd nog groter, brak een voortand, ging van de basisschool af, kreeg vriendjes, een scooter, ging stappen en nog meer van die ellende. Het ene jaar zag ik haar meer dan het andere.

In 2004 reed ze de ruit van de voordeur “eruit” en zaten we tijdens een stroomstoring midden op een warme zomernacht samen in de voortuin te borrelen, vorig jaar ging ze na haar verjaardag voor 3,5 maand naar Tenerife.
Soms komt ze gewoon binnenvallen omdat ze écht even haar schoenen aan iemand moet laten zien die net zo blij wordt van schoenen en laarzen als zij, soms -midden in de nacht- omdat ze “het” zat was (“het” is dan de gelegenheid waar ze die nacht uit was) of omdat ze moet pronken met een vriendje (Vriendje op foto… nooit irl, geeeen id waarom dat nou weer is ;-)), soms omdat haar moeder hier zit, soms omdat bij haar thuis de H&M site eruit ligt (Quelle drama) en soms zomaar.
In mei vorig jaar kwam ik door haar bij de Toppers terecht. In november kroonde ik haar tot het mooiste buurmeisje van de wereld en vond dat het altijd een puinhoop in haar kamer was. Daarop besloot ze haar kledingkast ging uit te ruimen en deed mij 30 centimeter cadeau.

Vandaag werd ze 21. O n a f h a n k e l i j k .

Kiki 21

Zoals al eerder gezegd: te snel, te groot. Van wauwelende peuter tot -nog steeds wauwelende… dat dan weer wel- jonge vrouw.

“Dramaqueen” (zij weet waar ik het over heb), bitch, lompe doos, recht door zee, het hart op de juiste plek, emotionele trut ;-), prachtige meid, met zo nu en dan een dipje maar meestal gaat ze met een grote glimlach door het leven, heerlijk om mee te beppen en te lachen.

Blijf wie je bent Kiek… en ik meende wat ik geschreven heb: ook op je 30e verjaardag (die er echt eerder is dan jij je nu voorstellen kan ;-)) wil ik nog steeds een uitnodiging!

XXXX

4 Thoughts on “Onafhankelijk

  1. Potdorie Madd, wat kun jij mooi over iemand schrijven.
    Het is niet eens ‘gelikt’of zo, het is goddomme allemaal eerlijk. Eigenlijk zijn er geen beelden bij nodig. Het beeld van deze toffe meid had ik me al gevormd, jouw regels lezend.
    Het is daarom niet alleen deze meid die mooi is.
    Jij bent mooier…

  2. Dank je wel. Ik ben er een beetje sprakeloos van…

  3. Dank je wel. Ik ben er een beetje sprakeloos van…

  4. Pingback: Saturday Cinderella

Roept u maar!

Post Navigation