Oh ja… we gaan toch :-)

Ben ik straal vergeten te vertellen hoe het afgelopen is!

Het verhaal in het kort: vorig schooljaar vroeg tante neel of ik zin had met haar op vakantie te gaan. Rare vraag,  natuurlijk had ik daar zin in. Ook Carmen en Didi zouden meegaan. Wij dus bij op de site van het Ministerie van OCW gekeken wanneer de herfstvakantie viel en geboekt.
Verder niet meer over nagedacht.

Tot een avond in september toen Huey bij mij was en de herfstvakantie ter sprake kwam. We kregen "discussie" over wanneer het nou herfstvakantie zou zijn. Uiteindelijk de schoolgids erbij gepakt en toen viel ik haast van mijn stoel af.
Dit kon gewoon niet waar zijn, herfstvakantie vanaf 18 oktober…. Dus ik weer naar de site van het ministerie, waar nog steeds stond dat regio Midden vanaf 11 oktober herfstvakantie had. "Typisch weer iets voor mij" dacht ik nog.

De volgende dag kreeg ik een mailtje van Mrs. Spongebob, zij had van school te horen gekregen dat de scholen in de Hoekse Waard besloten hadden de herfstvakantie een week op te schuiven maar ouders die hierdoor in de problemen kwamen omdat ze al een vakantie hadden geboekt zouden hiervoor verlof krijgen, mits de vakantie was geboekt voor 17 juli.

Opgelucht nam ik contact op met school maar de directeur van Demi’s school had hier geen boodschap aan. Demi zou geen verlof krijgen. En zo zag ik onze vakantie in het water vallen…

Na een hoop gedoe uiteindelijk de leerplichtambtenaar aan de telefoon. Halverwege mijn verhaal onderbrak hij mij met een bars "Daar kan ik kort over zijn….". Je snapt dat ik de bui al helemaal zag hangen maar de rest van zijn verhaal was dat dit zo onderhand een landelijk probleem aan het worden was (ook in het noorden van het land schijnt e.e.a. te spelen) en dat ze hadden beslote dat iedereen die had geboekt voor de schoolgids 2008/2009 uit was gewoon verlof kreeg. Wanneer de directeur van de school nog moeilijk zou doen mocht hij contact met de leerplichtambtenaar opnemen.

En dat was dat! Dus vandaag alsnog even doen wat ik tot nu toe verzuimd heb, strakjes naar Zeist en morgenochtend vroeg (tot grote vreugde van Demi want die vindt het geweldig om ‘s-nachts op vakantie te gaan) vertrekken we naar Brussel. Om een uur of 12 zitten wij dan heerlijk in de …. euhhh…. regen (hahaha, ook weer echt iets voor mij) maar da’s bijzaak. In tegenstelling tot de Turkije vakantie waar we niks anders deden dan lui zijn, zonnen en zwemmen zijn we deze vakantie van plan veel dingen te gaan zien en veel te doen en zoals tante neel al zei: als we de zon willen zien rijden we gewoon een stukje zuidelijker :-).

Voorlopig zijn jullie dus weer even van me verlost, tot over een goeie week!

10.37u:
Iemand trouwens enig idee waar ik mijn bikini’s gelaten zou kunnen hebben? Ik heb al mijn kasten overhoop gehaald en kan ze nergens vinden ;-(

5 Thoughts on “Oh ja… we gaan toch :-)

  1. De mijnes ligt dus op Curacao…

    Met onze blote dozen dan maar?

  2. Nou, alvast een hele fijne vakantie!

  3. heeeel veel plezier!!

  4. ze liggen bij de lingerie in de la

  5. Geniet R van!

Roept u maar!

Post Navigation