Nog 1 x dan: het tafeltje

Voornamelijk omdat ik er zelf zo blij mee ben maar ook omdat ik er zo'n puist werk aan gehad heb ;-(. Op de foto in de vorige post leek het al heel wat maar stonden de poten nog in de grond en was het blad nog in de originele staat.

Het blad had ik helemaal blank geschuurd (toch de volgende keer als het regent niet eigenwijs/ongeduldig zijn en even geduld hebben en wachten tot ik buiten schuren kan. Heb de kamer inmiddels al 4 x helemaal van onder tot boven afgedaan en nog komt er stof uit de hemel gevallen :-S ) en m'n vader had nog beits staan, dus dat kwam mooi uit. Dacht ik.
Beits eroverheen gedaan en ik dacht dat ik een rolberoerte kreeg. Snap nog niet hoe het kwam maar het blad werd roze dat was niet echt niet de bedoeling. Bijkomend nadeel van beits: het trekt in het hout. Dat werd dus weer een rondje schuren (deze keer wel weer buiten). Weer het blad kaal en andere beits gehaald. Het heeft uiteindelijk een laag of 9 beitsen gekost want door de beits die in het hout getrokken was zat er kleurverschil in het hout maar het is uiteindelijk goed gekomen.

Daarna heb ik online 4 ornamenten besteld. Binnen een uur nadat ik ze besteld had had ik al een mailtje dat de ornamenten verzonden waren en daar wordt een ongeduldig mens als ik ben erg blij van :-).

De volgende dag heb ik nog wat lagen beits op het blad gegooid en de poten 2 x afgelakt, de ornamenten waren inmiddels ook binnen dus die heb ik gelijk in de grondverf gezet en afgelakt. 's-Avonds waren ze droog en kon ik ze eindelijk op de tafel plakken. Vandaag was het alleen nog een kwestie van een laag parket-lak erover heen daarmee was dit project afgerond (en dat allemaal voor een tafeltje van € 8,50 uit de tweedehandswinkel ;-).

Op naar het volgende project

klaar

One Thought on “Nog 1 x dan: het tafeltje

  1. Heeel heeel erg mooi geworden, chapeau!

Roept u maar!

Post Navigation