Niet te doen

En als ik zeg niet te doen dan bedoel ik ook écht Niet Te Doen! Natuurlijk ben ik sowieso te laat begonnen met het inplakken van Demi’s foto’s. Nou is dat nog tot daar aan toe maar als je duizenden foto’s van je dochter hebt (lang leve het digitale tijdperk) zie je echt door de bomen het bos niet meer. Tel daarbij op dat ik gewone fotoalbums niet leuk vindt en ze dus ben gaan scrappen dan weet je het wel (of niet… maar dan moet je het maar van me aannemen ;-)).

Met scrappen van haar foto’s ben ik op dit moment bezig in album nummer 5 en ze is in het laatste album nog maar 18 maanden. Met nog ruim 4 jaar te gaan moeten er nog heel wat albums bijkomen maar ik was er ff klaar mee. Geen zin in de zooi die je er van hebt, geen zin om op de zolder (waar ik m’n freubelplekje heb) te zitten, geen zin (en geld ;-)) om weer een vermogen aan het afdrukken van foto’s uit te geven. Gewoon ff niet dus.

Dus bedacht ik me dat ik in ieder geval "even" een album van 0 tot nu digitaal in elkaar zou gaan scrappen. Om te voorkomen dat ik wéér veel te veel foto’s zou gaan gebruiken heb ik mezelf een restrictie opgelegd: per maand niet meer dan 1 pagina. Maar man oh man wat is het moeilijk om uit een hele maand foto’s een paar foto’s uit te kiezen die ik gebruiken mag.
Zo ben ik nu bij juni 2004, in die maand heb ik 302 foto’s van haar gemaakt. 302 Foto’s die ik doorblader en waarbij ik vaak langer blijf hangen dan noodzakelijk is, waarbij ik me voor de zoveelste keer realiseer dat de tijd veel te snel gaat.
De momenten waarop ze genomen zijn staan me nog haarfijn voor de geest. Elk moment, elke foto even dierbaar… een onmogelijke keus om te maken.

Demi juni 2004

3 Thoughts on “Niet te doen

 1. Oh zo herkenbaar, zei die andere freubelmuts!

  Ik maak tegenwoordig een collage. Mijn Spanje-scrap heb je nog gezien. Heel veel foto’s printen in de plaats van 1 en je kan het zelf zo groot maken als je wilt!

  Ps: Bij de Action hebben ze 2 vellen chipboard alphabet voor 1.29! En MOOI dat ze zijn!! Kon echt niks voor je meenemen; Kad nl. zelf alles opgekocht

 2. Oh zo herkenbaar, zei die andere freubelmuts!

  Ik maak tegenwoordig een collage. Mijn Spanje-scrap heb je nog gezien. Heel veel foto’s printen in de plaats van 1 en je kan het zelf zo groot maken als je wilt!

  Ps: Bij de Action hebben ze 2 vellen chipboard alphabet voor 1.29! En MOOI dat ze zijn!! Kon echt niks voor je meenemen; Kad nl. zelf alles opgekocht

 3. Volgens mij hebben ze daar wel vaker leuke dingen voor weinig maar wij hebben geen Action

Roept u maar!

Post Navigation