Niet mijn dag

Raar is dat, wanneer ik gewoon aan het werk ben ga ik 's-avonds nog lopen en op mijn gemak het halve huis verven, indien nodig zelfs behangen. Nu heb ik vakantie en heb ik geen stap meer gezet (geen zin) en staan er 2 potten verf te wachten tot ik eindelijk de moeite neem die laatste paar deurposten en die ene deur af te maken (ook geen zin).  Het bevestigt maar weer wat ik altijd zeg: "van op de bank onderuithangen is nog nooit een mens beter geworden, je huis wordt er ook niet opgeruimder van en als je geen zin hebt dan maak je maar zin."

Echt, ik heb toch zo'n afgrijselijke hekel aan van die mannen mensen die 's-avonds thuiskomen, op de bank neerploffen en niets meer doen dan met de afstandsbediening op hun buik de hele avond tv kijken "want ik ben een beetje moe". Bleeeergh! Nog erger is het soort dat op de bank "even een tukkie doen want ik heb zo hard gewerkt". Opzouten! Slapen doe je in je bed. Doe iets, beweeg, neem een hobby, ga naar vrienden maar ga niet als een zoutzak op de bank hangen. Straks als je tussen 6 plankjes ligt heb je daar nog tijd genoeg voor.

Zo. Dat lucht op.

rommelig

Dus, ik ging weer lopen vandaag maar het was niet mijn dag. Het lopen wilde sowieso al niet (jaja, eigen schuld) maar goed, als je halverwege de polder bent kun je weinig meer doen dan maar gewoon doorstrompelen. M'n telefoon is (geen idee waarom) 4 keer uitgevallen dus Endomondo (aantal kilometers/tijd die ik gelopen heb) is niet erg betrouwbaar deze keer. Nadat ik m'n telefoon voor de zoveelste keer weer werkend had belde m'n vader, ik werd haast te pletter gereden door een ventje op een brommer en m'n oren zijn te klein voor de sport-hoofdtelefoon die ik van de week kocht. Halverwege m'n rondje besloot mijn knot los te gaan zitten en nadat ik me 5 minuten had lopen ergeren aan die haarbal die op m'n hoofd heen en weer vloog heb ik hem maar losgetrokken. Met los haar lopen is ook niet alles weet ik nu. Weer wat later zag ik mezelf lopen in de ramen van de dijkhuisjes waar ik langsliep en kreeg ik spontaan de slappe lach. Het zag er niet uit.

Maar dat doet er allemaal niet toe, het belangrijkste is dat ik mezelf uit het dipje heb weten te trekken en dat ik vandaag toch weer een dikke 6 km gelopen heb. Nu weer vol zien te houden.

13 Thoughts on “Niet mijn dag

 1. “Echt, ik heb toch zo’n afgrijselijke hekel aan van die mannen mensen die ‘s-avonds thuiskomen, op de bank neerploffen en niets meer doen dan met de afstandsbediening op hun buik de hele avond tv kijken “want ik ben een beetje moe”. Bleeeergh! Nog erger is het soort dat op de bank “even een tukkie doen want ik heb zo hard gewerkt”. Opzouten! Slapen doe je in je bed. Doe iets, beweeg, neem een hobby, ga naar vrienden maar ga niet als een zoutzak op de bank hangen. Straks als je tussen 6 plankjes ligt heb je daar nog tijd genoeg voor.

  C if I care.

 2. Good for you!

 3. “Nog erger is het soort dat op de bank “even een tukkie doen want ik heb zo hard gewerkt”

  Sorry dat ik zo even kom binnevallen hoor maar ehm, BEPAAL JIJ DAT! MAMMELOU!

 4. Inderdaad: ik bepaal dat ik daar een pesthekel aan heb

 5. Goed zo, Herm Anus.. we zijn ’t een keer eensch.

  Erger zijn die mensen die ’s morgens niet vroeg willen sporten ‘omdat ze dat geen tijd vinden voor een blanke en nog even willen blijven liggen’…

  Zie jij ’t verschil? Ik niet.

 6. Grinnik.. kind kind kind wat voel je je weer aangevallen. En nu ook al steun zoeken bij Hermanus, how low can you go?!

  Alleen daarom al is het stukje de moeite waard geweest.

  Oh en btw: wanneer je iets tussen ” ” zet en dus net doet alsof je me citeert moet je dat a) wel accuraat doen en b) de woorden in z’n context laten.

 7. Ah joh, vrouwen. Een pilsje voor me halen is af en toe al moelijk.
  Trouwens, wij zijn het toch heul vaak eensch? M’n Friese makker.

 8. Misschien een tip: een petje. Geen gezeik meer met loszittende knotten en zo. Ik heb er witte waarvan de klep aan de onderkant zwart is zodat hij ook nog zonwerend is. (Met een zonnebril hardlopen is het ook niet tenslotte). Ik zou niet zonder kunnen

  En laat die kerels hier maar zeiken. Je kunt precies zien wie zich hier aangesproken voelen

 9. [quote]Je kunt precies zien wie zich hier aangesproken voelen :P[/quote]

  Natuurlijk voel ik me aangesproken. Moet dat gezeik nu al dertien jaar aanhoren. Whatever happened to “doe jij jouw ding, doe ik ’t mijne” Iedereen blij.

  Ik ontken dan ook niks.

  Zo. Smiley.

 10. Man, get a life!

  a) je moet niks
  b) ik schrijf wat ik wil, wanneer ik wil. Ik plaats geen blootfoto’s of muziekjes om maar bezoekertjes te trekken. Ik geil niet op bezoekersaantallen. Ik log niet voor de ratings en al helemaaaaal niet voor jou. Ik log omdat ik het leuk vind. En om dan je eigen woorden maar gelijk aan te halen “Doe jij jouw ding, doe ik het mijne”
  c) Deze post gaat over mij, MIJN lopen, MIJN verven, MIJN endomondo, MIJN knot, MIJN Nokia E72 (woeha), MIJN niks doen, MIJN slappe lach én inderdaad ook over MIJN schurft hebben aan luie donders. Dat jij je zo aangesproken voelt is jouw probleem. Doe er wat aan, lees het niet of leer ermee leven.

  Zo.

 11. – Ik vind het heeeeeerlijk om na een dag heel hard werken even lekker op de bank te tukken.

  – Ik zou wel willen dat ik ’s morgens weer kon gaan lopen (volgende week toch maar weer ’s proberen).

  – Endomondo lag er uit, geloof ik.

  – Een pet is een must met hardlopen.

  – Ik kijk niet in een winkelraam, want ik weet dat ik dan niet meer bij kom, zo stom ziet het er uit als ik loop.

  – Mijn koptelefoon-oortjes vallen er steeds uit.

  Zo.

 12. @han: Zo. Punt.

  @eamel: “Ofwel; benieuwd of ’t door de ballotagecommissie komt .. ;-D” Je weet dondersgoed waarom die moderatie er is maar als jij de wereld wil doen geloven dat ik alles en iedereen modereer is dat prima en ga ik me daar dan ook maar naar gedragen in jouw geval.

Roept u maar!

Post Navigation