Never a dull moment

Klaar met werken, ik loop het pand uit en nietsvermoedend wil ik de hoek om. De agent aan de overkant van het kruispunt had ik wel gezien maar die stond het (auto)verkeer tegen te houden, niets dus wat erop wees dat ik dat hoekje niet om mocht.

Toen ik aanstalten maken dat te doen werd er vanaf de overkant door de agent tegen me gegild dat ik staan moest blijven. Enigzins verbaasd kijk ik -inmiddels toch wel wat voorzichtig- om de paal heen die me het zicht belemmerde. Daar stonden twee agenten met getrokken pistolen een tnt-busje onder schot te houden. Overbodig denk ik om te zeggen dat ik als de sodemieter weer achter die paal gedoken ben en alhoewel ik altijd overal foto’s van loop te maken had ik nu toch ff het lef niet ;-).

Het bleek uiteindelijk (voor de toeschouwers in ieder geval) allemaal mee te vallen. De sleutels van het busje lagen op de grond en de bestuurder van het busje was met de noorderwind vertrokken. De pistolen werden weer weggestopt, het busje door 1 van de agenten weggereden, het verkeer ging weer rijden en de voetgangers weer lopen. Alsof er nooit iets gebeurd was.

tnt

Roept u maar!

Post Navigation