Na regen komt BBQ

Gisteren de verjaardag van Lars . Rond een uur of 3 fietsten Deem en ik die kant op en het was goed warm.. of misschien meer benauwd.

Eenmaal daar aangekomen begon het toch een beetje te betrekken. “Mooi op tijd van huis gegaan” dacht ik nog.

Mrs Spongebob keek op buienalarm “Er komt nog een buitje aan, misschien moeten we toch maar even de stoelen onder de partytent/het zonnescherm zetten”. Zo gezegd, zo gedaan.
Optimistisch dacht ik nog dat het misschien wel over zou waaien maar toen de lucht steeds grijzer/groener werd en het begon te rommelen was het wel duidelijk dat dat niet zou gaan gebeuren.

Buienalarm gaf inmiddels aan dat er een HELE GROTE bui aan zou komen.

Buienalarm had gelijk.

Nog geen 5 minuten later hingen we met drie man aan de partytent. “Als het goed is is ie waterdicht” had Lars even daarvoor nog gezegd. En inderdaad waterdicht was ie.
Helaas kwam het water niet alleen van boven en werden we alledrie alsnog zeikwaternat. Het vest wat ik aan had bood niet echt veel bescherming dus vroeg ik Demi mijn jas aan te geven.
Dat loopje van nog geen meter tussen de partytent en het zonnescherm (waar zij met m’n jas stond) zou ik wel overleven.

Maar helaas, precies toen ik de overstap maakte besloot de 5300 liter water die zich op het zonnescherm had verzameld naar beneden te komen. Precies op mijn hoofd. En daar stond ik dan, druipend en wel. Terwijl zich in het pad (letterlijk) een rivier vormde, de dakgoten het allemaal niet meer aan konden, we even bang waren dat het zonnescherm van de muur gerukt zou worden en de straten overstroomden bleven Hugo en de vader van Sanne standvastig aan de partytent hangen, trotseerden de wind, regen en hagel en waren inmiddels natter dan ik.

Gelukkig verdween de bui net zo snel als hij gekomen was en nadat we allemaal weer afgedroogd/omgekleed waren, de boel hadden afgedroogd en weer op z’n plek gezet konden begon de rest van de visite binnen te druppelen en hebben we alsnog een lekkere en gezellige bbq-en gehad.

BBQ

Roept u maar!

Post Navigation