Mrs. Spongebob

Het is niet dat ik niet wil, het is ook niet dat ik geen tijd heb of geen zin heb. “Het” wil gewoon niet.

Op zich is dat wel vreemd, ik sta er niet echt om bekend dat ik moeite heb met kletsen, lullen, ouwehoeren, babbelen en noem nog maar een paar woorden van die strekking.
Nee.. totaal niet zelfs. Mocht je me niet geloven: vraag maar na bij Huey, die kan erover meepraten.

In “the good old days” hebben hij en mijn ex-man zich regelmatig verbaasd over het feit dat zijn vrouw (ik zal haar maar ff Mrs. Spongebob noemen) en ik gewoon nooit uitgeluld raakten.

Meestal begon het met een telefoontje om af te spreken, zij belde mij of ik belde haar. Je kan dan natuurlijk gewoon zeggen: “Hoi… met mij. Hebben jullie wat te doen vanavond?” waarop na het ontkennende antwoord dan snel een afspraak gemaakt is.
Maar daar hebben Mrs. Spongebob en ik een beetje moeite mee… er is altijd wel iets wat ff snel tussen neus en lippen door verteld moet worden en zo eindigt een telefoontje wat binnen een minuut afgehandeld had kunnen worden al gauw in een gesprek van een uur.
Het gesprek eindigde dan meestal met “Doei.. we komen eraan”.
Als ze dan weer weggingen, nadat we de hele avond/nacht op de bank hadden zitten kletsen (de heren waren meestal al verdwenen naar de eettafel en het enige wat we van die kant nog hoorden was “je zit te soppen” en “ik ben nat” -mogen jullie raden wat die twee HELE NACHTEN zaten te doen) bleven we bij de voordeur nog ff nakletsen totdat er werd gegild ” ZIJN JULLIE NOU NOOIT UITGEPRAAT?!”
Na het welbekende “euhmmm…. nee” namen we dan toch maar afscheid.

We hebben het zelfs één keer gepresteerd om al lullend in slaap te vallen, tenminste: Mrs. Spongebob heeft dat voor elkaar gekregen. Ze zei iets tegen me, ik gaf antwoord en daarop hoorde ik alleen nog iets van “havvel sabbuh jaja treg” en DOINK… ze sliep!
Omdat ik toen toch niks meer te doen had ben ik ook maar languit op de bank gaan liggen en heb lekker liggen pitten totdat de heren ons wakker maakten en we naar huis gingen…

PS:
Over Mrs. Spongebob en Huey zal ik nog wel es iets verder over uitwijden.
Ik ken ze alle2 al een hele tijd, vooral Mrs. Spongebob.
Toen wij vanuit Rotterdam naar het “platteland” verhuisden bleek Mrs. Spongebob met haar ouders en broer naast ons te wonen.
Inmiddels kennen we elkaar al 28 jaar… (en we hebben aardig wat meegemaakt )

Hebben jullie ook een vriend(in) die je al zo lang kent en waar je nog steeds mee omgaat??

0 Thoughts on “Mrs. Spongebob

  1. Alleen m’n neef, zoals ik ‘t nu kan verzinnen. Sinds mijn 8ste innig contact, met 1 onderbreking van 5 jaar, doordat we allebei effe een andere kant opgingen. Maar toen we elkaar na die 5 jaar weer spraken, was ‘t net of ‘t maar 2 weken geleden was dat we elkaar voor ‘t laatst spraken. Nu is het weer bijna dagelijks contact, en ook niet uitgepraat raken…

  2. Ik heb een vriendin die ik ook al aardig wat jaartjes ken! We hebben samen zoveel meegemaakt. 1e sigaretje, 1e jointje, 1e gebroken hart, 1e keer op vakantie zonder ouders, wekenlang spijbelen van school enz, enz. Heel veel lief en leed hebben wij gedeeld. Toch zien en spreken wij elkaar niet dagelijks maar als we elkaar spreken is het net alsof we elkaar de dag ervoor nog hebben geien, we hebben aan een half woord genoeg.
    Ze belde mij gister nog op, ga zaterdag bij haar Chinees gourmetten

  3. Oeps, te snel getypt! De z heb je nog tegoed van mij. As in geZien

Roept u maar!

Post Navigation