Memories

Beginnende dementie, dat zal het zijn. Ik hoor een geluid, ruik een geur of zie een beeld en zomaar ineens ben ik jaren terug in de tijd. Een tijd zo lang geleden dat ik haast lijkt of ik naar een film over het leven iemand anders zit te kijken omdat ik me niet meer kan voorstellen dat ik dat meisje was.

Een voordeel is wel dat het de gelukkige momenten zijn die terugkomen. Ik denk niet dat ik me dat toen realiseerde, sterker nog: waarschijnlijk gaf het me destijds niet eens echt een gevoel van geluk maar als nu ik er op terugkijk was het een onbezorgde tijd, met lange zwoele zomers, vriendinnen voor altijd (maar goed dat je niet alles van te voren weet ;-)), uitgaan en natuurlijk verliefd zijn. Niet 1 x verliefd zijn maar wel euhhh… ja hoe vaak eigenlijk? Nou ja: heel vaak verliefd zijn.
Steeds verliefd zijn op dezelfde jongen ook. Hoe vaak hij me ook dumpte en hoe vaak ik ook zei dat het nu echt de laatste keer was geweest: hij hoefde de plaatselijke discotheek maar binnen te lopen en mijn hart zat in mijn keel, mijn knieen begonnen te knikken en ik begon wartaal uit te slaan.

BirdOfParadiseNet had ik weer zo’n momentje. Op de radio Snowy White’s Bird of paradise en al bij de 1e tonen was het de zomer van 1985. Samen met Mrs. Spongebob en mijn inmiddels ex-man maar toen nog vriendje zaten we op de klaagmuur (in de 80’s dé hangplek in O-Bld).
Snowy White kwam ter sprake omdat vriendje er helemaal gek van was, ik moest het woord "aars" zeggen (dat heb je wel es als je puber bent, dat je bepaalde woorden gewoon moet zeggen omdat ze zo grappig zijn ;-)) en vriendje scheurde bij de betreffende -toen nog goddelijke- aars uit zijn broek. (nee kids: skinny jeans zijn niet van deze tijd :-P) Met zijn handen over zijn kont is hij achteruit bij ons vandaan gelopen. Mrs Sponge en ik hebben nog een uur in een deuk gelegen en Snowy White is voor mij vanaf dat moment altijd onlosmakelijk aan het vriendje verbonden gebleven.

Time flies ………

4 Thoughts on “Memories

  1. Leuk verhaal. Goed nummer.

  2. “Kort, zakelijk en weg” noemen wij zo’n reactie op de zaak

  3. Ah. I See.

    *en is weer weg*

  4. Ah. I see.

    *en is weer weg*

Roept u maar!

Post Navigation