Managementslessen

De eerste drie dagen van de week had ik weer een managementscursus van de zaak en ik heb er dit keer werkelijk wat van opgestoken. Hieronder zal ik een summiere uitleg geven van de eerste 4 lessen die we tot nu toe behandeld hebben :

Managementlessen Datum : Ma. 12 Jan 2004 – Woe. 14 Jan 2004

Managementles 1
Angela en Jaap zijn in de badkamer. Terwijl hij onder de douche staat en zij zich aan het afdrogen is, gaat de deurbel. Angela slaat een handdoek om, rent de trap af en doet de deur open. Het is Fred, de buurman. Voordat ze een woord kan uitbrengen, zegt Fred. “Ik geef je 500 euro als je de handdoek laat vallen”. De vraag brengt haar in verwarring, maar even later denkt ze: Wat een buitenkansje. En Angela laat de handdoek op de grond vallen. Fred staart even naar haar en geeft haar een biljet van 500 euro. Angela drapeert de handdoek weer om zich heen en gaat terug naar de badkamer. “Wie was dat? “vraagt Jaap.” Fred, de buurman,” antwoordt Angela. “Aha,” zegt Jaap, “zei hij nog iets over de 500 euro die hij me schuldig is?” (Moraal: als je kritische informatie op tijd met je stakeholders deelt, kun je pijnlijke situaties tegenover anderen voorkomen)

Managementles 2
Een secretaresse, een verkoper en hun manager vinden tijdens de lunchwandeling een oude olielamp. De manager wrijft de lamp op en er verschijnt een geest die zegt. “Jullie mogen alledrie een wens doen. “De secretaresse gilt meteen. “Ik wil naar de Malediven, heerlijk in de zon op het strand liggen.” Floep, weg is ze. De verkoper roept. “En ik wil naar New York, met een portefeuille vol geld om te winkelen.” En hup, ook hij is ervandoor.”Jij bent aan de beurt,” zegt de geest tegen de manager.. Die zegt: “Ik wil die twee terug op kantoor na de lunch!” (Tip: geef altijd voorrang aan je baas)

Managementles 3
Een kraai zit op een tak boven in een boom en koestert zich in de zon. Een konijn op de grond kijkt naar hem en zegt:”H kraai, wat zit je lekker te niksen. Denk je dat ik ook zo hij kan luieren?” De kraai antwoordt: “Natuurlijk kun je dat, ga je gang.” En het konijn strekt zich uit in het zand en dut in. Even later komt er een vos langs, ziet het konijn en vreet het op. (Les: Om ongestraft niets te kunnen doen, moet je heel hoog in de boom zitten)

Managementles 4
Een priester rijdt in zijn auto langs een nonnetje dat op de stoep loopt. Hij geeft haar een lift. Terwijl zij instapt valt haar habijt open en laat zij een prachtig lang been zien. De priester kan zich niet beheersen en legt zijn hand op haar dij. De non kijk hem aan en zegt vriendelijk:”Denk aan psalm 129, vader.” De priester trekt verschrikt zijn hand weg en verontschuldigd zich. Maar na een tijdje wordt de verleiding toch te groot en hij legt weer zijn hand op haar dij. “Denk aan psalm 129,” zegt het nonnetje opnieuw. “Sorry, zuster, het vlees is zwak”, zegt de priester. Bij het klooster aangekomen, stapt de non uit en glimlacht veelbetekenend naar de priester. Die rent naar zijn cel en slaat de bijbel open op psalm 129. En leest: “Gaat voort en zoek, omhoog en verder omhoog, want daar is de glorie.” (Leermoment: Houd altijd goed je kennis op peil, anders mis je fantastische kansen)

Hopelijk hebben jullie ( lezers ) er ook wat van opgestoken
Degene die een andere visie op de lessen hebben zijn van harte welkom te reageren.

12 Thoughts on “Managementslessen

 1. Dit zijn geen management lessen; dit zijn “hoe lik ik hielen en kom ik zo snel mogelijk omhoog” lessen.

 2. Ook een lange lange naam voor de cursussen die jij volgt Xan
  Hopelijk doe je je voordeel er mee
  PS : Dan kan je beter wat anders likken dan de hielen om snel wat hoger op te komen


 3. Cursussen zijn klaar, ik doe niks meer!!!
  (ik heb management al gedaan)

 4. jij bent inderdaad wel heel erg mooi blond… mastrubatie les 1254168 gaat over jou.

 5. Ik moet zeggen, dat ik de verhaaltjes erg grappig vind! Worden cursussen toch een stuk vrolijker van!

 6. @ xandra… wat was de essentie van deze les ook alweer?

 7. dit zijn inderdaad basismanagement begrippen, maar op deze manier is het wel beter te onthouden en prettiger leren lijkt mij

 8. @Tommy: De eerste les van alle cursussen is lezen !!!!
  Kijk eens wie de logger is?
  Kijk dan je eerste reactie nog eens na?
  Wie is er hier nou blond?

 9. @xandra: gewoon negeren dat dweiltje loopt ook te zieken bij sunfighter, beetje treurig mannetje

 10. @Weasel, dat vermoeden had ik al, dus oké…

 11. Leuk, ik heb hem gestolen en doorgemailed naar vrienden. Kunnen ze a.s. maandag morgen even lachen.

Roept u maar!

Post Navigation