M

Carmen had het over de 1e single die je ooit gekocht hebt en ik moest er even over nadenken. Ik dacht dat het of Spargo met You and me of Viola Wills met Gonna get along without you now was maar terwijl ik daar nog over aan het verzinnen was schoot het me ineens te binnen. Het was niet Spargo en ook geen Viola.

Mei 1979, vriendinnetje was jarig en gaf een feestje. Van mijn moeder had ik geld gekregen om een cadeautje te kopen. Als ik het goed heb, kreeg ik 5 gulden mee. Na een tijdje in het dorp rondgekeken te hebben op zoek naar een leuk cadeautje liep ik bij Tip Top (plaatselijke platenzaak die al lang geleden ter ziele is gegaan) naar binnen. Daar besloot ik voor het vriendinnetje het singletje te kopen wat ik eigenlijk zelf heel graag hebben wilde. Er bleef nog wat geld over en daarvoor kocht ik een klein prulletje. Geen idee meer wat dat dan was, 't zal iets van een gummetje o.i.d. geweest zijn.

Toen het eenmaal tijd voor het feestje was kon ik het niet over m'n hart verkrijgen het singletje weg te geven want ik wilde het écht heel graag zelf hebben. Ik liep de deur uit met alleen het "prulletje" en liet het singletje thuis liggen.

Helaas kwam mams erachter, kreeg ik op m'n klote, moest ik "m'n" single toch aan het vriendinnetje geven en kan ik het nummer ruim 30 jaar later nog steeds niet horen zonder me te schamen

3 Thoughts on “M

 1. Heerlijk, deze nostalgische berichtjes.
  Mijn eerste single was wél Spargo
  Mijn oom en tante hadden een discotheek in Vlaardingen en ik mocht stiekem achter de schermen naar het live-optreden van Spargo kijken.
  Ik vond het maar raar, ze deden een soort water op suikerklontjes, aten ze op en daarna gingen ze heel raar doen…….;)

 2. Grappig. Het was niet mijn eerste singletje, welke dat wel was ben ik nog niet over uit, maar wat me van M. bijstaat is dat ik ooit een maxi-single van David Bowie omgeruild heb voor die van bovenstaand heerschap omdat de maxi heel bijzonder was: double groove.

  Ongeacht waar de naald landde op de single; je had altijd een andere versie van ’t nummer Popmuzik te pakken.. Heel vreemd. Heb ‘m nog ergens in de schuur.

  Zou zo’n ding nog wat opbrengen?

 3. Oh ja! Dat nummer was ik helemaal gek van toen. Verdorven als ik was, tapete ik in die tijd al van de radio, en voor alle zekerheid nam ik het nummer steeds op als ik hem weer hoorde. Ik had hem wel 20x op allerlei bandjes staan

  Mijn allereerste single was deze. Ik kan me nog heel goed voor me halen dat ik hem kocht.

  Het klopt wat ze zeggen: naar mate je ouder wordt vergeet je wat je gisteren gedaan hebt, maar dat soort stommigheden onthoud je nog als je op sterven na dood bent

Roept u maar!

Post Navigation