Luxe

Acht jaar geleden, toen mijn ex-man en ik uit elkaar gingen, heb ik mijn werktijden aangepast. Ik werkte altijd 2 hele en 1 halve dag maar ben toen 5 halve dagen gaan werken. Op die manier was ik nl aan het werk wanneer de jongens op school zaten en thuis wanneer zij thuis waren.
Het enige nadeel van die oplossing was dat ze eigenlijk nooit echt vakantie hadden, ik moest in hun vakantie’s natuurlijk ook gewoon die 5 dagen naar de zaak. Uitslapen, luieren of leuke dingen doen zaten er niet in.

Nadat Demi geboren is is mijn werkpatroon gebleven zoals het was. Zij hoeft dus geen hele dagen naar het kinderdagverblijf. Halve dagen werken heeft verder als voordeel dat ze als baby niet al te vroeg haar bed uitgehaald moest worden, ik werkte van ongeveer 09.30 tot 13.30. Best luxe tijden. Om half 2 steek ik het stationsplein over, haal haar op uit het kdv (wat maar 2 minuten van mijn werk vandaan zit… alweer een luxe!) en samen gaan we dan gezellig weer naar huis.

Om half 3 zijn we dan thuis en hebben we de middag nog. Die tijd die we dan nog samen hebben is ook alweer luxe.  I.p.v. dat ik om 18.00u thuiskom, eten moet gaan maken en haar na het eten op bed moet gaan leggen hebben wij de middag nog, kunnen we nog samen een boodschap doen, ze kan nog even spelen of een dvd-tje kijken. Is het mooi weer kunnen we zelfs nog gewoon gaan zwemmen ‘s-middags. Of we doen niks… maar we hebben in ieder geval nog ff saampies.

Nou ging ze op woensdag altijd naar mijn ouders (lekker voor haar, lekker voor opa en oma én lekker voor mij) maar sinds mijn moeders operatie kan dat helaas niet meer.
Mijn werktijden zijn  dus aangepast. De uren die ik verdeeld over 5 dagen werkte werk ik nu verdeeld over 4 dagen en op woensdag ben ik vrij.

En op die woensdag doe ik ‘s-morgens de dingen die ik moet doen en ‘s-middags bedenken we wat. Zoals naar de speeltuin gaan, of de kinderboerderij, of op visite… of gewoon allemaal!
Van die dingen waar je dan niet meer aan toe komt of die niet meer kunnen wanneer je "pas" om 14.30u thuis bent en alweer vind ik het een luxe om nu eens die tijd met haar te hebben, andere dingen te kunnen doen dan we normaal ‘s-middags deden.

Luxe!

Volgend jaar, wanneer ze 4 jaar wordt, passen we de tijden weer aan. Maandag en dinsdag ga ik 7 uur werken en woensdag 5 uur. Dat betekent inderdaad 2 dagen BSO maar gelukkig niet tot zo heel laat en op woensdag kan ze dan na school weer lekker ff naar opa en oma.

En, t begint haast irritant te worden, haar school en BSO zitten 50 meter bij elkaar vandaan… in dezelfde straat als waar opa en oma wonen. Hoe luxe kan een mens het hebben?!?

2 Thoughts on “Luxe

  1. De Deemster heeft het maar goed met zo’n moeder!Buiten dat heeft NN ook niets te klagen

  2. Al dat geregel en afstemmen… hoe herkenbaar. Maar jij hebt zeker geluk met alle opvang in de buurt! Lekker naar de kinderboerdeij of samen Barbapapa (de originele dan wel) kijken, zo doe je dat!!!

Roept u maar!

Post Navigation