Lekker stel

Gisterenmorgen. Een normale dag. Demi en ik samen thuis. ‘s-Middags heb ik haar naar Rotterdam gebracht, ze is het weekend bij haar vader. Rustig avondje voor de boeg dacht ik.

Ik was koud binnen of Buurmeisje stond aan de deur. Ze kwam ff wat drinken en ouwehoeren voor ze "4 uur op de bank zou gaan liggen" (oud wijf ;-)). Zoals ik van te voren had kunnen weten (als er nl 1 van haar gezin hier is kun je er donder op zeggen dat ze zich binnen 10 minuten vermenigvuldigen en er nog een gezinslid voor de deur staat) stond even later ook Buurmeisjes mams aan de deur.

We zaten wat te kletsen toen de telefoon ging. Mrs. Spongebob aan de lijn. Bladiebladiebla (je de dames onder ons kent kennen ’t wel ;-)). Lastig werd het toen het een driegesprek werd: de dames op de bank begonnen zich ook met het telefoongesprek te bemoeien. Nog lastiger werd het toen ook m’n mobiel ging->Danny aan de lijn. Nog meer bladiebladiebla. Ergens in t gesprek met Danny liet ik de naam Mrs. Spongebob vallen.
Wat Mrs. Spongebob daar deed wilde Danny weten. Neeheeee… Mrs. Spongebob is hier niet, die heb ik aan de andere telefoon en Buurmeisje en haar Mams zijn hier :-S. Anyway: Danny opgehangen Verbinding verbroken, gesprek met Mrs. Sponge afgemaakt en dat was dat.

Buurmeisjes Mams vertrok weer want die had een verjaardag. Zij liep de voordeur uit en Danny de achterdeur in. Geen zin meer om iets gezonds te koken dus tosti’s gemaakt en met z’n 3-en zitten eten (van Buurmeisjes plan om op de bank te gaan liggen kwam weinig meer terecht).

Wanneer je dan denkt dat je alles gehad hebt gaat de achterdeur open en wandelt -een walgelijk bruine en ietwat magere- Joakim binnen. Buurmeisjes bankliggen was nu helemaal van de baan.
Nadat ze samen met Danny een boodschap was wezen doen is ze uiteindelijk toch vertrokken, ook zij had een verjaardag.
De rest van de avond heb ik met Jo en Danny zitten ouwehoeren. Buiten het feit dat het gesprek regelmatig over zijn Australië avontuur ging was het net alsof hij nooit is weggeweest.

thuis3

Om een uur of 12 zijn we uiteindelijk nog ff naar ’t dorp gegaan.Zoals ik vannacht al zei: ik viel haast achterover toen ik daar binnenliep. Net alsof de tijd op 30 juni 2008 was stil blijven staan. Blauw van de rook (jajaja, schandaaaaaaalig. Ik weet het maar ik vond het verdomde prettig ;-)) Rond een uur of 3 vonden de heren het wel leuk geweest en hadden ze besloten dat we in huize Madd nog wel een afterparty konden houden. Met z’n vieren weer terug dus. (Steven, andere vriend van de heren was inmiddels ook aangehaakt.) De heren doen trouwens qua ouwehoeren niet onder voor vrouwen hoor… dat blaat ook heel wat onzin uit! Steven zat op een gegeven moment helemaal in te kakken op de bank dus die hebben we boven op een bed neergegooid (arme jongen moest de volgende ochtend weer om 10 uur op het voetbalveld staan). "Waar blijft Buurmeisje eigenlijk?!" zei Danny op een gegeven moment. "Buurmeisje?? Nou euh, ik denk dat die allang op bed ligt" was daarop mijn (dacht ik) logische antwoord.
Dom van mij natuurlijk want nog geen 5 minuten later werd er op het raam geklopt. Aaaaargh..! En ja hoor: daar was ze weer ;-). Giebelend en wel, want ze had raketjes (don’t ask) gedronken kwam ze binnen. Voorlopig nog geen bed voor mij dus. (Inderdaad onzin, had ik perse naar bed gewild dan had ik wel gedaan maar je moet als moeder wat te zeuren hebben).

Danny had inmiddels zijn beste tijd gehad. Die had de avond ervoor ook maar 1,5 uur geslapen én een ietwat teveel gedronken dus die zat onder een dekentje weggedoken op de bank. Op het moment dat hij Buurmeisje en Jo té druk vond worden besloot hij maar helemaal onder z’n dekentje weg te duiken. Meer aanleiding had Buurmeisje niet nodig om hem even hardhandig wakker te schudden.

thuis2

Na nog een duet met Jo te hebben gezongen (hij staat op YouTube maar ik moet nog even verzinnen of ik het ze aan zal doen hem hier te plaatsen ;-)) hield ook Buurmeisje het voor gezien en heb ik Jo de keus gegeven: of je gaat naar boven, of eruit. Die zat nl nog klaarwakker in Australische tijd op de bank. Hij besloot -heel wijs- maar naar huis te gaan.
De afgelopen week had hij geslapen in Australië, Hong Kong, Duitsland en in Rotterdam bij Danny’s vriendin thuis en iedere morgen wanneer hij wakker werd wist hij niet waar hij nu weer was. Om te voorkomen dat hij weer een dag op een vreemde plek wakker werd leek het hem verstandiger maar gewoon in z’n eigen bed te slapen.
Danny was met geen 10 paarden meer wakker te krijgen dus daar heb ik nog een extra deken overheen gelegd, goed toegedekt en toen kon ook ik eindelijk mijn bed in.

En waarom nou dit hele verhaal: Buurmeisje heeft vorige maand haar eerste huis (in Rotterdam) gekocht en krijgt 1 april de sleutel, Danny en Joakim zijn druk bezig om samen een woning in Den Haag te vinden, alles vliegt uit. Een avond als deze zal dus niet al te vaak meer voorkomen en alhoewel ze zo nu en dan dodelijk vermoeiend zijn vrees ik dat ik zowel hun als deze avondjes toch wel heel erg ga missen…

5 Thoughts on “Lekker stel

  1. Non-de-ju..jij maakt in 24 uur meer mee dan ik in 6 dagen!

  2. Laat dat filmpje maar “veilig” op Youtube staan

  3. Kiki vond dat ik m wel online zetten kon

    (En trouwens wat doe jij hier? Ga weg! Zo kan ik over niemand meer achter z’n rug om bloggen ;-))

  4. Ohw en @ Carmen: zullen we het over jouw weekenden maar niet hebben hier?

  5. Die weekenden zijn meegrekend in de 6 dagen

Roept u maar!

Post Navigation