Kort Geding

Mijn diensttijd heb ik in Utrecht doorgebracht en destijds reisde ik per bus, metro en trein naar de kazerne. Tijdens een van de busreizen naar mijn eindbestemming maakte ik het volgende mee :

Ik zat in een bus , die al behoorlijk vol zat. Er waren nauwelijks zitplaatsen meer over. Op een gegeven moment komt er een hoogzwangere jonge vrouw de bus in en neemt plaats tegenover mij. Ik zat een beetje om mij heen te kijken en begon te glimlachen. Enigszins beledigd schoof ze een stukje van mij weg, maar ik vond dat eigenlijk wel leuk.
Verontwaardigd ( doordat ik maar naar haar bleef glimlachen ) verwisselde zij voor een 2e en 3e keer van plaats, maar ik begon steeds harder te lachen.
Toen zij voor de 4e keer van plaats verwisselde, begon ik te brullen van het lachen. De vrouw diende een aanklacht tegen mij in bij de krijgsmacht. Toen ik voor de rechter kwam, vroeg men mij mijn gedrag te willen verklaren.
VERKLARING:
” Edelachtbare, toen de dame in de bus stapte, zag ik dat zij hoogzwanger was en ik moest glimlachen toen zij onder de bioscoopreclame ‘Binnenkort verwacht’ ging zitten.
Zij schoof een stukje op en kwam terecht onder de reclameplaat ‘Silan doet de zwelling verminderen’.
Na de 3e keer zat zij onder een Unox reclame ‘Weet een worstje te waarderen’.
Ik kon mijzelf niet meer inhouden, maar het ergste moet nog komen. Toen deze vrouw opnieuw van plaats verwisselde hield ik het echt niet meer uit en begon ik te brullen van het lachen. Zij zat namelijk onder een autoreclame, waar met grote letters opstond: ‘Dunlop rubber artikelen zouden dit ongeluk voorkomen hebben!

DE RECHTER BESLISTE: VRIJSPRAAK

2 Thoughts on “Kort Geding

  1. Hij is goed, maar al een oudje, maar hij blijft goed!!

Roept u maar!

Post Navigation