Knettergek… allemaal!

En toen was heel Nederland in rep en roer om een mus. Een dooie mus.

Grappig wel. Niemand ligt wakker van de zoveelste groepsverkrachting, niemand ligt wakker van een oude dame in een invalidenwagentje die beroofd wordt. (Terwijl juist dat in het straatje van de zogenaamde dierenliefhebbers zou moeten liggen. Immers: ze hebben het hondje van de dame aan zijn halsband aan een hek opgehangen. Hondje dood.)

Niemand die zijn bek opentrekt als er weer es 1 of andere asociale hond (figuurlijke in dit geval) in de metro of trein een peuk opsteekt. Bijna niemand die in het OV nog opstaat voor een ouder persoon, een invalide of een zwangere vrouw.
Niemand die er iets van zegt als een stel tuig een bushokje in elkaar staat te trappen, Niemand die iets doet als er voor de zoveelste keer iemand op straat al dan niet zomaar in elkaar geschopt wordt. Niemand ligt wakker van al die beesten die op straat worden gedumpt. Niemand die er wat van zegt als de buurvrouw/man voor de zoveelste keer die dag zijn kinderen stijf scheldt. Niemand die er wakker van ligt dat er momenteel in Nederland steeds meer mensen aan de rand vd afgrond bungelen, elke maand meer moeite hebben om de eindjes aan elkaargeknoopt te krijgen. We zijn er immers allemaal van overtuigd dat dat in dit land niet voorkomt.
Niemand…. nou ja, iedereen kan waarschijnlijk zelf nog legio voorbeelden verzinnen.

Niemand.

Maar oh wee als er een mus afgeschoten wordt. Dan staat heel Nederland op zijn achterste benen. Waarom eigenlijk? Omdat ze dit kunnen doen zonder met hun luie reet van de bank af hoeven te komen? Omdat ze er zelf niets voor hoeven te doen en vooral niet het risco lopen dat er werkelijk iets van ze verwacht wordt?!
Of is het misschien gewoon rellen om het rellen?!

Echt waar, ik vind het bijzonder belabberd voor het musje, leef zeer met zijn/haar
familie mee.
Van mij hadden ze hem ook niet hoeven afschieten maar zouden we er met z’n allen niet meer aan hebben als deze “energie” in belangrijkere zaken gestoken zou worden?!

En als we nou al die andere zaken uit de wereld hebben beloof ik dat ik lid word van het Mussenbevrijdingsfront!

PS: degene die die onruststokers van GeenStijl definitief uit de lucht krijgt zou zo 1000
euro van mij krijgen (mits ik ze had )

PSII: Niet vergeten te kijken: Vrijdag 18 november van 19.25 tot 23.15 uur;
Domino Day 2005

27 Thoughts on “Knettergek… allemaal!

 1. Ik ben het helemaal met je eens. Ze hadden die mus ook met een netje kunnen vangen ipv neerknallen. Maar er worden teveel dingen vergeten die in mijn ogen veel erger zijn. Die gasten die een weerloze vrouw wilde beroven en haar hondje opknoopte, daar moeten ze zich druk om maken. Media geile eikels zijn het van geenstijl! Maar ach, geld, macht en media aandacht daar gaat het toch om….????

 2. Niet blij met een dooie mus.

 3. Ik had toch anders ook flínk de pleuris in toen ik het hoorde van die mus en zat te stuiteren op de bank. Mafkezen ! Het is wel een leven(tje) waar we het over hebben die ze de wereld uithelpen, omdat ie een paar van die k*tdominostenen om kan gooien.
  En van dat hondje die ze hebben opgehangen flipte ik ook van de pan uit…. Het mensdom lijkt steeds oppervlakkiger en laffer te worden.

  Bij geenstijl kom ik nooit, dus daar kan ik niks over zeggen en die dominoday kunnen ze wat mij betreft in hun reet steken.

  ps, dit is geen aanval op jou, want ik weet wat je bedoelt, maar moest effe me gal spuwen en aangezien jij de enige bent die een log over die mus hebt geschreven (op geenstijl na, maar daar kom ik niet) grijp ik bij deze de gelegenheid aan….

 4. Ik de enige???? Haha… en ik maar denken dat ik de laatste in de rij van de mussenpolonaise-logjes was

 5. Ow, ik ben er echt niet eentje tegengekomen……vond het al raar dat niemand het erover had. Dacht al dat ik ‘knettergek’ was geworden dat ik het me zo aantrok.

 6. Ik wilde bijna een logje schrijven dat ik het belachelijk vond dat er zelfs al 6 mensen van mijn leeslijst een logje over die rare mus hadden gemaakt…
  Ik ben het overigens he-le-maal met je eens !!!

 7. Even ter correctie:
  Geenstijl had al 500 euro uitgeloofd aan degene die kon achterhalen wie de laffe mannen met helmen waren die het hondje en de invalide vrouw gemolesteerd hadden.

  verder ben ik van mening dat t bij de mus meer om t principe gaat, een dier doden voor een dom spelletje is gewoon crimineel

 8. Ode aan de Mus (mp3, shave ass)

 9. Dank voor de mp3 Eamel… ik zal m doorspelen naar de redactie.

 10. Zou jij niet eens eerst aan research doen voordat je uit je bevallige nekje begint te euhm… spuien?

 11. Oh. Wereldgozer was me voor.. over research gesproken.. ;-D

 12. Frappant dat t pro GeenStijl is en dan ook gelijk anoniem reageert….

  Anyway, heren Wereldgoser en eamel: het enige wat ik zeg is dat ik het daar bij GeenStijl over het algemeen onruststokers, opruiers of hoe je het ook noemen wil, vind, die het merendeel van de tijd aan subjectieve berichtgeving doen.
  En dan wil ik het over het publiek wat ze over het algemeen trekken geeneens hebben. En nee: daar hoeven jullie het niet mee eens te zijn.

  Heel fijn dat ze positief bezig zijn geweest over 1 van de onderwerpen die ik aangehaald heb, alhoewel met geld gaan wuiven natuurlijk op zich erg makkelijk is maar wat doen ze bij GS werkelijk aan problemen die er spelen?!

  Van het hele rijtje wat ik opnoem (en dat rijtje had met gemak vele malen langer kunnen zijn) hebben ze toevallig ook iets over de dame en haar hond geplaatst. Had ik dat stukje niet genoemd wat hadden jullie dan nog kunnen aanhalen?!

  En dan als allerbelangrijkste wat schijnbaar niet tot jullie botte koppen door wil dringen: dit hele stuk ging niet over GS, (want dat lijkt nu ineens hetgeen te zijn wat de hoofdrol speelt hier). De zin over GS was slechts een ps-je aan het einde van het verhaal.

  Mij gaat het meer om de rest van Nederland.

  Mij ging het om al die mensen die actie voeren, beloningen uitdelen, er op tv schande van spreken en de krant die volstaat met ingezonden brieven over “de mus”… . Over die mensen die liever een dot gas bijgeven dan te stoppen voor een zebrapad, die mensen die zeiken over kinderen die in de straat aan het spelen zijn want guttegut als die bal toch eens tegen hun met een 3e hypotheek betaalde auto aankomt, die mensen die je straal negeren als je een lift instapt, die lui die al hun vuil op straat pleuren, die mensen die je een grote bek geven als je per ongeluk op straat tegen ze aanloopt, die niks durven te zeggen als een ander iets doet waarvan we eigenlijk allemaal vinden dat het niet door de beugel kan, als al die mensen zich nou es in het dagelijkse leven zo druk zouden maken om al die dingen (en meer) die ik hier eerder en nu genoemd heb… pas als ze dat allemaal doen, DAN ga ik begrijpen dat ze hier zo van over de zeik gaan.

  En tot het zo ver is verklaar ik ze allemaal voor hypocriet en knettergek.

  En voor de allerlaatste keer: NEE dat van die mus verdient de schoonheidsprijs niet, van mij had het ook niet gehoeven maar godverredomme, jullie maken je drukker om die dooie mus dan dat er weer es iemand door een dronken of nuchtere maar veel te hard rijdende automobilist doodgereden wordt. (om dan inderdaad nog maar niet te spreken over al die beesten die in het verkeer te pletter gereden worden… (remember?) maar dat is minder erg natuurlijk. Immers: om dat te voorkomen moeten jullie zelf met je reet uit die auto komen en tsja… dan zijn we weer waar dit hele verhaal begon: Alles leuk en aardig maar als we er zelf wat voor moeten doen of laten dan wordt het ineens een heel ander verhaal…)

 13. Ik heb een logje aan De Mus gewijd. Voor mij mag zo’n discussie wel eens plaatsvinden.
  @ Xandra: toch jammer dat je dat niet begrijpt.

 14. Domino day is, naar mijn mening, gewoon hartstikke leuk.
  Musje heeft een vrij leven geleid en had beter buiten kunnen blijven
  Het wekelijkse kipfiletje op ons bord, zijn alleen al in ons gezin wekelijks 2 kippen! Die hebben het echt een stuk slechter gehad, dat weet ik zeker.
  Enne, stel mus = wesp……Ja ja zeker vangen met een glaasje om daarna buiten weer vrij te laten….pfffff

 15. @Aad; wat begrijp ik niet ?
  En zoals Madd in haar stukje schrijft, iedereen maakt zich druk over het musje. Ellenlange verhalen in de krant, discussies, gerechterlijk onderzoek en noem maar op.
  Ondertussen is er weer een mens zinloos neergeschoten, een vrouw inderdaad mishandeld en haar hondje vermoord en zijn er vast wel weer een aantal mensen omgekomen in het verkeer doordat er iemand dron ken achter het stuur zat.
  Maar nee, men maakt zich druk om het musje en de rest kan wachten…
  En over dat opstaan voor een zwangere vrouw; afgelopen zaterdag kwam ik ergens als 4e persoon met een giga-zwanger-buik, waar je ondertussen toch echt niet meer omheen kan en ik moest wachten. In de wachtruimte stonden 3 stoelen, allen bezet door onverschillige (jonge) mensen die niet eens op mijn goeiemorgen reageerde.
  Niemand stond op.
  Degene waar we op moesten wachten kwam binnen, overzag en reageerde met: “waar gaan we in vredesnaam heen met z’n allen als er niemand z’n verworven plekje af wil staan aan een zwangere vrouw” en nam mij mee naar een andere stoel en bood me heel obstinaat een kopje thee aan. Zelf durfde ik er niks van te zeggen, maar op zich had ze wel gelijk. En geloof me, ik denk dat er minstens 2 van die drie ontdaan zijn door het afschieten van het musje……

 16. Een dapper leven is genomen voor een paar dooie dominostenen. Zo’n doorzettingsvermogen om toch nog een hermetisch afgeschermd gebouw in te komen verdiend te blijven leven ! Wat een karakter ! Ze hadden toch op z’n minst een verdovings-peiltje kunnen gebruiken…..

 17. @ Xandra: dat juist dit gebeuren zo afsteekt tegen de normale misstanden in de algemene opinie.
  En: het is inderdaad van de zotten dat men het fatsoen niet heeft om voor een zwangere of hoe dan ook gehandicapt op te staan.
  Respect toont men kennelijk alleen nog maar door het dragen van een gekleurd plastic polsbandje.
  En nu wil ik geen dominosteentjes meer, geen musjes meer of wat dan ook.
  Ik wil alleen maar een leuk log maken.

 18. Is dit dan einde discussie? Ik ging net lekker……. ;-S

 19. eamel:
  quote:Zou jij niet eens eerst aan research doen voordat je uit je bevallige nekje begint te euhm… spuien?

  Dat had je inderdaad even moeten doen eamel.. Want dan had je niet als een mus zonder kop achter GS aangehuppeld.. Maar zoals zovele uit het kamp van de GS believers schoort het aan zelf denken en verder kijken dan je snuitje lang is. En blijf er gerust achteraan huppelen, laat je vooral keer op keer in de zeik nemen door de heren van geenstijl. Dan komen we er vast wel….
  En het is van mij geen conclusie achteraf. Want ik had het lef om al eerste op mijn weblog te stellen dat de mus een hoax was… Misschien was mijn research iets beter?

 20. okééé en dan gaan we het nu over de muizenvallen in het FEC hebben…of toch liever het vliegverbod over het FEC… nee ik weet het; de alternatieve route voor het vrachtverkeer rondom het FEC… *grin*

  Ow ja Madd… mocht je het gezien hebben, dat domino journaal met Bob Sinclar is met jou in gedachte gemaakt

 21. Afschieten, die k*tmus. En ook al die lui die er zo eindeloos over liggen te z**kstralen. Dat stelletje dierenactivisten heeft weer eens zijn kans schoon gezien om het nieuws te halen met een mus. Het (stelletje) is te triest voor woorden.

  Je hebt helemaal gelijk. Er zijn veel ernstiger zaken gaande in dit land, waar niemand iets aan (durft te) doet (doen). Om over al die vogels die elke dag doodgereden worden, nog maar te zwijgen. En dat alle zichzelf respecterende media daar allemaal vrolijk aan meedoen aan die onzin berichtgeving, zegt ook wel iets over diezelfde media. Laat je vooral lekker opnaaien…

 22. Vind het juist heel belangrijk dat de media er bovenop zit, want anders zitten we weer met een liquidatie die de doofpot ingaat…. ;-(

 23. Ik ben het helemaal met je eens, Madd! Natuurlijk verdient het gebeurene geen schoonheidsprijs, maar om er nou zó een ophef over te maken, sjonge jonge…

  Ik heb mij dus afzijdig gehouden van mussenlogs. Ik heb wel een invalide-vrouwtje-met-hondje-log. Omdat me dat veel meer aangreep.

  Ps. ik heb genoten van Domino Day. Prachtige show weer.

 24. Hoofdzaken worden bijzaken,
  Bijzaken worden hoofdzaken,

  De één voelt zich nog belangrijker dan de ander, nog beter,leuker, vetter, cooler or whatever.
  Het geeft exact aan hoe we er voor staan als half Nederland sites zo als GS (nog nog meer van die randdebielen) leuk, interessant, gevat en leerzaam vinden.
  (Te) Veel woorden, geen daden.
  Kan er maar één gepast woord voor vinden :losers
  Drie maal hoera voor ons intelligente, nederlandse volk.
  Echt iets om trots op te zijn.

 25. Ik kan geeneens meer normaal een spelletje domino spelen. Word er helemaal treurig van…… :-S

Roept u maar!

Post Navigation