Klop dan ook af!

Wortelkanaal

Wat je ik natuurlijk nooit moet doen is vertellen hoe blij je ik ergens mee bent of hoe bang  dat er iets mis mee gaat. In mijn geval is dat echt de goden verzoeken.

En dus kreeg ik gisteren kiespijn. Verschrikkelijke kiespijn. En da’s verdomde vervelend als al je tanden en kiezen onder kronen verborgen zitten.

Dus ik bel m’n tandarts en vertel wat er aan de hand is. Tandarts kent mijn gebit en denkt dat het beter is wanneer ik naar het ziekenhuis ga wat  destijds m’n gebit heeft gemaakt. Ik bel naar Utrecht.

Utrecht wil mij niet helpen, na aandringen en uitleg van mijn kant moet mijn tandarts dan maar naar Utrecht bellen.
Mijn tandarts belt Utrecht en Utrecht belt mij weer terug:  "Wij kunnen je niet helpen, laat je eigen tandarts het maar doen" "Ja maar…" "Het is lang geleden dat je hier bent geweest dus wij kunnen je niet helpen" "Ja maar… jullie hebben het gebit gemaakt en al mijn kronen zijn destijds door jullie aan elkaar vastgezet" "Dan boren ze maar door je kroon heen" "Ja maar…weet u wel hoe dik mijn kronen zijn?" "Sorry… bladiebla… niet helpen…bladiebla…Dag hoor. Klik. Tuut tuut tuut".

(Ter info: normaal krijg je een kroon om je kies. Zo dus ook bij mij. De kronen kreeg ik echter niet om de gangbare redenen maar omdat mijn tanden nogal aan de kleine kant waren. Ze hebben dus dmv die kronen een heel nieuw gebit opgebouwd. Die kronen van mij zijn dus erg dik.)

Nadat ik mijn eigen tandarts weer aan de lijn had gehad besloten dat de gewone kaakchirurg gaan ook weinig zinvol zou zijn dus een afspraak bij haar gemaakt. Om een lang verhaal kort te maken het heeft haar een dozijn boren gekost (die dingen zijn nl niet gemaakt om door een halve centimeter metaal te boren) en mij 20 jaar van mijn leven (ja inderdaad, ik ben een chicken). Toen ze eindelijk een klein gaatje in het metaal had bleek dat ze maar 1 van de 2 wortelkanalen kon vinden. Kortom: het gat moest groter. Na een hoop gewroet, geprik, geboor en nog meer van die onzin heeft ze dat 2e kanaal maar opgegeven…

Over een paar weken weer terug voor een nieuwe poging.

(Het leven is een feest…. waar zijn m’n slingers????? ;-))

4 Thoughts on “Klop dan ook af!

 1. Dames… gaan jullie nou ook nog es een keer leren te linken???

  Dus Neel: nathouden

  en Peet: meevoelen

  Beiden dank overigens

 2. Owwww… Zie nu deze berichten en zie dus ook dat die pas een paar dagen oud zijn…

  Dus zou het zo zijn dat ik toch gevonden heb wat ik zocht?

  Hoop je snel weer eens te spreken

  X
  Barth aka [h]-Trab

Roept u maar!

Post Navigation