Ken Uzelf

Ken Uzelf

Wij hebben flexplekken op de zaak, oftewel geen vast bureau (alhoewel in de praktijk vrijwel iedereen altijd op dezelfde plek zit. Mensen zijn nou eenmaal gewoontedieren en ik al helemaal. Bij voorkeur ram ik degene die het in zijn/haar hoofd haalt achter "mijn" bureau te gaan zitten van mijn stoel af… Maar goed, das weer een heel ander onderwerp).
Bij die flexplekken krijg je i.p.v. een ladenblok/kastje een flexkoffer. Je kent ze wel  zo’n stewardessending of zo’n lul in pak met stropdas (visualize that ;-)) zie je er ook wel es meelopen.

En daar gaat ’t dus om, die koffer. Om mijn pennen en nietjes veilig op te kunnen bergen hebben we allemaal een locker gekregen. Met slot en sleutel. Ik vertik ’t al 5 jaar om dat ding in die locker te zetten. Of nou ja, vertikken is ’t niet maar ik ken mezelf, ik raak geheid dat sleuteltje een keer kwijt. Daarnaast vind ik het maar een gedoe én ik heb altijd haast dus ik gooi hem altijd naast een kast neer. Perfect plekje. Past precies en staat opgeruimd en niemand in de weg.

Vorige week dinsdag dacht ik: "laat ik me eens van mijn goeie kant laten zien en mijn koffer voortaan in de locker opbergen".

Nou… opgeborgen is ie. Met mijn chaoothoofd heb ik zonder erbij na te denken de sleutel ergens gelaten en god-mag-weten-waar :-S .
En echt, ik ken mezelf, als ik onnadenkend dingen doe gaat het hopenloos fout. Zo ben ik eens (net voor de kerst) weken mijn complete tas met alles erin kwijt geweest. Paniek in de tent, alle passen geblokkeerd etc. Uiteindelijk kwam de tas na de feestdagen weer boven water, hij lag in de doos met kerstversieringen.
Op die manier belanden er ook dingen in de meterkast, koelkast, vaatwasser en vuilnisbak die daar absoluut niet thuishoren.

Hoe dan ook. Pennen zitten voorlopig veilig opgeborgen. Mocht ik de sleutel nog vinden laat ik het wel weten.

One Thought on “Ken Uzelf

  1. Whaha, ik had het verhaal zelf kunnen schrijven.
    Hier in huis raken we gewend aan deze “ongewone plekken”, sterker nog het wordt soms de vaste plek.
    Hier beland ook van alles in de badkamer en het toilet

Roept u maar!

Post Navigation