Ik wacht op je…

Vandaag een verregend dagje Duinrell achter de rug met op de terugweg nog file ook. Opa zag de bui al hangen: dat wordt laat thuiskomen en dus nog later eten en daar had ie weinig trek in (haha, leuke woordgrapjes. NOT) dus even gestopt bij een benzinepomp op de A20 voor een broodje.

Zoals alles met opa en oma (opa altijd gehaast, oma bemoeit zich overal mee ;-)) ging ook dit weer een beetje chaotisch. Terwijl opa nog aan het tanken was gingen wij vast een broodje uitzoeken. Je zou denken dat die man na een huwelijk van bijna 50 jaar en met een dochter van 42 heus wel weet dat er niets is wat vrouwen in een winkel snel kunnen willen uitzoeken. Geen rok, geen schoenen, geen bankstel en ook geen broodje. Toch liep hij na het tanken de shop binnen, betaalde vast de benzine (wij hadden toch nog niks uitgezocht), pakte een broodje voor zichzelf en begon tegen ons te mopperen omdat we nog steeds geen broodje uitgezocht hadden.

Enfin, opa ging een bakkie koffie halen. Oma (nog steeds zonder broodje) erachter aan. Daar begon het gerommel met geld. De automaat kon niet wisselen. Opa had los € 1,20 maar oma wilde cappuccino en dat was € 1,50. Dan toch maar eerst die broodjes uitzoeken en betalen. Ik had mijn en Demi’s broodje inmiddels in mijn handen en liep met hem mee. Terwijl opa de broodjes wilde pinnen, wurmde oma zich tussen hem en mij in en begon met een briefje van 20 te wapperen.
Neehee” zei opa.
Ik heb toch geld” zei oma “dan hoef je toch niet te pinnen?!
Ik moet toch wisseleeeeen” was opa’s antwoord.

Hij haalde zijn pas door de pin-automaat maar de pin deed het niet. “Hij doet het niet” zei opa tegen de broodjesmeneer. “Ohw.. u wilt pinnen?” zei de broodjesmeneer terwijl hij stond te kijken naar het briefje van 20,00 waarmee oma in zijn gezicht stond te wapperen. “Ik snap er niks meer van.” Ik moest lachen en haalde mijn schouders op (ik ken mijn vader en moeder inmiddels een beetje ;-)) en zei tegen hem “Ja… doe maar pinnen :-)”. Broodjes betaald en wij weer weg. Naar de automaat. In de automaat zat geen warme choc, dus dan maar gewone chocomel gepakt en weer terug naar de broodjesmeneer om af te rekenen.

Hee, daar ben je weer!
Euh, ja daar ben ik weer. Chocomel betalen
Opa is inmiddels ook  weer terug, had meer wisselgeld nodig. Staat daar bij die kassa wat in zijn zakken te rommelen, geld gaat over en weer en opa loopt al mompelend/mopperend (zeikwijven ;-)) weer weg. “Kom je zo weer terug?” zegt de broodjesmeneer tegen me.
Ik dacht dat ie een grapje maakte, omdat het allemaal zo chaotisch ging en we al 2 keer bij zijn kassa hadden gestaan. Dus ik kijk mijn vader na die wegloopt, kijk weer terug naar hem en zeg al lachend “haha, ja dat zou zomaar kunnen.
Hij kijkt me aan en zegt “Ik wacht op je… “. Ik kijk hem met grote ogen aan, geen id waar ie het nu ineens over heeft.”Ik vind je zo leuk!“. Op dat moment roept m’n vader me “Kom je nou nog?!?“. Overvallen door de opmerking van de broodjesmeneer weet ik nog net “nou dankjewel” te brengen (niks gewend joh ik ;-)) en loop de zaak uit.

Toch leuk

10 Thoughts on “Ik wacht op je…

 1. Je had gewoon sjans!!! Heerlijk!

 2. Maar wat vond je van hem?

 3. En dat is het ook! Complimentjes krijgen is ALTIJD leuk! Was broodjesmeneer ‘wel te doen’ of was ie totally not done?

 4. Ja.. daar ben ik nou ook nieuwsgierig na. Was hij ook nog een beetje appetijtelijk? De moeite waard om daar nog eens met broodjes en wisselgeld te gaan klooien, zeg maar?

 5. Euh… goeie vraag Ik heb niet kwijlend over z’n toonbank gehangen en ook geen 06 nr achtergelaten dus laten we het er op houden dat het hele gebeuren leuk was en mij met een glimlach de shop deed verlaten maar dat hij m’n hart niet sneller deed kloppen

 6. lees nu net je logje. Zulke opmerkingen van zo’n “broodjesmeneer” zijn altijd goed voor je ego. Kan me voorstellen dat je met een hele grote glimlach naar buiten liep.
  He really made your day :-))

 7. Nog stiekem van ‘m gedroomd? Hoor ik namelijk ook heel vaak van chicks een dag later.
  Ik ga je trouwens even linken, wat denk je daarvan?

 8. Geweldig verhaal dit! Zo’n herkenbare situatie met al dat gedoe… En dan ook nog een flirt van de broodjes-guy!! De vraag is natuurlijk of hij dit de hele dag staat te doen van achter de broodjes. Wel interessant om te horen wélke pomp het nou precies was en hoelaat dit sjans-moment heeft plaatsgevonden. (wellicht op camera!)
  Als collega blogger zou ik de volgende keer meteen ff een foto maken van de man in kwestie, met de mededeling dat dit toch zo’n leuke situatie is, dat je hem op je site gaat zetten! (en dan snel wegrennen, hup de auto in en wegwezen)

 9. opa heeft altijd gelijk!!!

  zeikwijven…

 10. @Huey: zo nu en dan is er wel eens zo’n man

  @Hermanus: Dat zal dan eerder een nachtmerrie geweest zijn als ze sjans met jou hadden :-P. Maar lijkt me geweldig door jou gelinkt worden, alleen die afgrijselijke animated-gif’s van je…

  @Erik: je hebt gelijk maar ik was echt teveel overvallen om ook nog een foto te maken. Volgende keer beter Beetje jammer wel van dat “of ie dit de hele dag staat te doen” Laat mij lekker in de waan dat ie gewoon mij erg leuk vond

Roept u maar!

Post Navigation