Idioterie

En dan van de tampons maar naar de inlegkruisjes. Even terug was daar ineens het inlegkruisje wat naar bloemen rook. Niet mijn ding. "Goh schat, wat ruik je weer lekker" … "Dank je lieverd, ik heb net een nieuw inlegkruisje in gedaan"  :-S.

Maar het kan nog idioter, nu hebben ze op tv inlegkruisjes waar botsauto’s overheen rijden. Geen idee wat daar precies de zin van is en welke logica erachter zit (vast die van een man ;-)) maar het schijnt te maken te hebben met een Blije Periode. Die auto’s en blije periode zijn pas het puntje van de ijsberg.
Zo kan ik mijn vriendinnen kaarten sturen om ze mee te delen dat er winkels vol met chocolade zijn (alsof ze dat niet wisten)  en ze tegelijkertijd een "happy period" toewensen (weer es wat anders dan een vrolijk kerstfeest).

Verder weten ze me ook te vertellen dat ik mijn dochter straks moet gaan uitleggen wat haar "de komende weken, maanden en jaren te wachten staat" (als dat niet beangstigend klinkt dan weet ik het niet meer). Er zijn tips voor gesprekken met m’n dochter en hulpmiddelen aan de hand  waarvan ik eenvoudiger met haar over deze dingen kan praten.
Ik had eerlijk gezegd niet het idee dat dit moeilijk zou gaan zijn maar dankzij Always weet ik nu beter. Ik word nu al nerveus bij het idee dat we het ooit over ongesteld zijn, tampons, maandverband en inlegkruisjes moeten gaan hebben. Hoe heeft mijn moeder deze periode overleefd zonder al deze hulpmiddelen? Hoe ben ik ooit de pubertijd doorgekomen??

Gelukkig is er een hele sympathieke achterliggende gedachte voor al deze "tips". Bij Always willen ze namelijk "dat de menstruatie van mijn dochter een prettige ervaring is".

Gelukkig maar, na dit alles gelezen te hebben weet ik namelijk niet meer hoe ik het zou gaan redden de komende weken, maanden en jaren zonder geurende bosviooltjes en botsauto’s in mijn kruis. Zonder kaarten die ik aan m’n vriendinnen kan gaan sturen (dames, kunnen jullie me even jullie menstuatiekalender doormailen?) en vooral zonder de tips voor Het Gesprek wat ik ooit es met Demi moet gaan voeren.

Hulde aan Always!

Always

Ja, ik ben klaar nu met tampons en aanverwante artikelen

7 Thoughts on “Idioterie

 1. Dank je wel voor de tip.
  Nu weet ik tenminste eindelijk hoe ik aan Robin moet gaan uitleggen hoe het allemaal werkt en kan ik haar vertellen dat het leuk is !!!!
  De alwaytjes liggen al klaar voor d’r.

 2. Bij ons zou het het aankomende jaar wel eens kunnen gaan gebeuren, wat ben ik dankbaar met deze hulp

 3. Bedankt voor dit…tja het hoort er wel bij..toch??

 4. Pfoei, je was net op tijd met je tip. Afgelopen zaterdag was het zover bij Robin.
  Ze heeft alleen nog geen botsauto kunnen vinden en daar baalt ze van.
  (of het zou kunnen dat ze nog in haar buik zitten, overal tegenaan botsen en ze daar pijn van heeft en die moeten er dan dus uit, op het maandverbandje, et voila; de verklaring voor die botsauto’s. Aldus mijn dochter)

 5. Ik vind dat een hele logische verklaring ;-). Volgens mij werd je vroeger gefeliciteerd als het zover was… ik snap nu nog niet waarom :-S.

 6. Nog steeds; oma had mokkagebak gehaald
  Maar ik snap het ook niet, het enige nadeel van een tweeling is dat je maar één keer een niet-ongesteldheidsperiode meemaakt. 3 Kinderen, slechts 2x zwanger; heb jij het beter gedaan

Roept u maar!

Post Navigation