Hobby

Ik heb altijd al slecht stil kunnen zitten. Tenminste (ik zal die opmerking zelf even nuanceren voordat iemand anders zich hiertoe geroepen voelt ;-)) ik kan het wel, maar dan alleen als ik in leuk gezelschap ben. Dan kan ik uren ouwehoeren zonder ook maar de enige noodzaak te voelen me verder te bewegen dan naar de keuken om wat te drinken te pakken en naar de wc om… euh. Nou ja, wat ik daar doe heeft geen verdere uitleg nodig lijkt me.

Dat gezegd hebbende ga ik weer terug naar mijn eerste zin. Ik kan slecht stilzitten en dan met name stilzitten as in voor de tv hangen dus is er zoek ik altijd wel iets anders. Dat kunnen de normale huishoudelijke dingen zijn maar bij voorkeur doe ik dan andere dingen in huis. Behangen, verven, met de trap rommelen… je kent het wel.  Helaas reiken mijn financiele mogelijkheden niet zover dat ik elke maand de boel hier kan renoveren dus moet ik ook op zoek naar andere dingen. Die andere dingen zijn al vanalles geweest.

Doodle

Ik ben met piepschuim, een kartelschaar en stof in de weer geweest, ik heb op naailes gezeten -niet mijn ding trouwens, de les zelf was erg gezellig (inderdaad, daar heb je dat ouwehoeren weer) maar thuis kleding maken? Blergh!- en ik heb schapen gemaakt. Ik heb een doodle-manie gehad en nog meer hobby-dingen die ik inmiddels allang verdrongen heb.

Toen ik dat allemaal wel zo’n beetje gehad had was daar het internet. Hoera… weer wat nieuws om te doen. Ik ontdekte het chatten, niet zoals  men dat over het algemeen tegenwoordig doet, 1 op 1 via bijvoorbeeld msn,  maar met wel 60 man tegelijk. In den beginne met  (voor degenen die het nog wat zegt) NChat, later -toen ik al een echte internetzombie met bijbehorende telefoonrekening was- met Pirch en Mirc. Toen dat eenmaal weer gedaan was, of beter gezegd de lol eraf omdat de leuke mensen langzaamaan allemaal begonnen te verdwijnen en daar weinig leuks voor in de plek kwam zijn er natuurlijk nog i-sketch en niet te vergeten web-log geweest.

Waar ik naartoe wil met dit verhaal? Ik weet het zelf inmiddels niet meer ;-). Anyway: ik moet dus of kunnen ouwehoeren of wat te doen hebben. In de tijd dat ik was gestopt met web-loggen moest ik dus weer wat anders hebben.
Nou heb ik in de loop der jaren duizenden en duizenden foto’s gemaakt. Erg leuk allemaal (tenminste: vind ik. Mijn vrienden en kinderen worden knettergek van die paparazzo bij elke gelegenheid) maar ze staan maar op die pc (en op dvd’s) en dat is toch lang zo leuk niet kijken als door een album bladeren.
Het werd tijd om ze in te gaan plakken. Ik ben al nooit een mens geweest van 4 foto’s op een blaadje kletsen en klaar maar tegenwoordig kun je er wel hele leuke dingen mee doen. Sowieso het bewerken van je foto’s met photoshop maar ook het inplakken is een waar feest voor zo’n freubeltruthola als ik.

Spullen

Wat begon met een tripje naar de Pipoos voor wat papier, een album en insteekhoezen eindigde in kastenvol met papier, embellishments, lintjes, stempels, chipboard, stickers, rub-on’s,  bloemen, sterren, hartjes, bling bling, eyelets en ga zo maar door.  Weer iets later heb ik mezelf verwend met de Cricut en ben verwend met de Cuttlebug. Dit heeft geresulteerd in tot nu toe 4 albums van Demi (en ik ben pas bij haar 18e maand en heb nog 2 kinderen die inmiddels ook begonnen te gillen dat zij ook zo’n album willen dus ik heb nog ff te gaan) en 1 album wat ik aan Mrs. Spongebob heb gegeven na ons tripje Parijs.

LayOuts

Nee, inderdaad: als je ff snel wat foto’s wil inplakken moet je niet gaan scrappen. Alhoewel de ene pagina sneller gaat dan de andere zijn er avonden geweest dat ik maar 2 pagina’s gemaakt heb. Een klein beetje geduld is dus wel een vereiste (en geduldig ben ik  ;-)).

Inmiddels is er een beetje de klad ingekomen, niet omdat ik het niet leuk meer vind maar omdat ik geen plekje voor mezelf heb. Iedere avond haalde ik het hele spul tevoorschijn en iedere avond ruimde ik het ook weer op en daar begon ik na een paar maanden toch een beetje de balen van te krijgen. 

Scraptafel

Maar nu de zomer weer afgelopen is begint het wel weer heel erg te kriebelen dus mocht ik ergens in de komende tijd ineens weer heel erg rustig worden dan weten jullie nu vast waar ik dan zit.

Voor degenen die er ook over denken te gaan scrapbooken: het is niet alleen een verslavende maar ook prijzige hobby, met name als je bij winkels zoals Pipoos je inkopen doet. Ze hebben daar natuurlijk wel heel erg veel en heel erg leuke dingen maar ze zijn verschrikkelijk duur. Een beetje surfen kan je al gauw een hoop geld schelen. Cardstock hebben ze bijv goedkoop bij het Scrapbookdepot, via e-Bay heb ik in Amerika heel wat spullen gekocht en dat heeft me verschrikkelijk veel geld gescheeld. Verder hebben ze regelmatig bij de Zeeman leuk spul en de Wibra en Blokker hebben ook een (klein) assortiment. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen.

6 Thoughts on “Hobby

 1. doodlemanie??? Wat is een dood lemanie? Even google-en…slechts 1 entry…dit logje.
  Bedoeld u doodleman???
  Toen zag ik dat ik de klemtoon verkeerd las.

 2. Heb het aangepast in doodle-manie. Beter zo?

 3. Ga je toch digitaal scrappen? Met PSP kun je ook hele leuke dingen doen.. en het is een stuk goedkoper

  En er IS leven na Pirch, al was er een tijd dat ik dacht dat dat niet zo was

 4. haha.. gelukkig wel zeg! (leven na pirch dus)

  Digitaal scrappen heb ik ook al naar zitten kijken en je kan er inderdaad hele mooie dingen mee maken. Maar ik vind juist ook dat gefreubel wat es een keer niks met de pc te maken heeft zo leuk, daarnaast kun je vanalles in een echt scrapbook plakken en dat gaat digitaal dan weer niet…
  Dus nu 1st maar ff echt scrappen en dan ga ik weer es digitaal kijken

 5. Ik ben ipv plakken maar weer gewoon gaan loggen. x

 6. Dat zou tijd worden ook Peet

Roept u maar!

Post Navigation