Hipster, Cinderella, Jitterbug, Original, Expose..

In "mijn tijd" noemden we het gewoon klompen… Heerlijk die dingen, alleen het geluid al wat ze maakten was geweldig, vooral als je een jaar of 5 bent en je loopt samen met je vriendinnetjes al klepperend naar de kleuterschool. Daarnaast liepen ze ook nog es vreselijk lekker). Tegenwoordig hebben ze trouwens een stuk exotischere namen. (zie boven). "Cinderella" zal verkooptechnisch wel beter werken dan gezondheidsklomp denk ik . Vanmiddag liep ik in de stad en kwam langs een zaak waar ze ze verkochten. Ik heb nog ff lopen dubben, ze hebben nl tegenwoordig niet alleen de gewone ouderwetse platte maar ook met hak. Anyway: om een lang verhaal kort te maken: Uiteindelijk heb ik het toch maar niet gedaan. Vanavond tijdens een rondje web-log kwam ik ze weer tegen bij Jeugdsentiment, wat me deed besluiten om es wat rond te gaan surfen om te kijken wat voor modellen ze nou eigenlijk allemaal hebben. Ik had het niet moeten doen…. Ik zal er wel helemaal op afgezeken worden maar wat vind ik ze leuk!!! Ze zijn er werkelijk in allerlei kleuren, allerlei soorten en in allerlei dessins.

Morgen toch nog maar ff de stad in denk ik……

12 Thoughts on “Hipster, Cinderella, Jitterbug, Original, Expose..

 1. Kleppertjes, zo noemden wij ze altijd. Heerlijk liepen ze ja. Ik geloof dat die van dr. Scholl tegenwoordig ook weer in zijn!

 2. Deze zijn van Dr. Scholl Roos…

 3. Kleppers, ja leuk en idd heerlijk om op te lopen! Alleen rennen ging niet altijd even goed. Volgens mij kreeg ik het voor elkaar om ze tegen mijn eigen schenen aan te schoppen…:-S

 4. En je velletje ertussen als ze gingen breken in het midden, aiaiaiai

 5. Er staat mij iets van bij dat het leren bandje op den duur kapot ging… altijd als je net lekker aan t klepperen was… en dan lag je dus plat op je bakkes

 6. Aha. Ik bedoel maar…..

  Rennen met die dingen was idd lastig, en het leer brak onherroepelijk door.

 7. Ik mocht vroeger nooit klompen van m’n moeder! (kreng)

 8. Ik heb vaak de kleppers van mijn oudere zus gedragen. Zij had er niets speciaals mee, maar ik vond ze erg lekker om op te lopen.

 9. Waar kan je deze kleppers met hak kopen? Ik ben er al een tijdje naar op zoek. Bij ons in Mechelen (BE) zijn ze alvast niet te verkrijgen en op de webside van Dr. Scholl werkt de link naar de schoenen niet meer. :-((

 10. Voor Papaver: Ik heb houten voorgevormde sandaaltjes(kleppers) gevonden in Heist op den Berg Ligt vrij dicht bij Mechelen maar te ver vanuit Nederland.
  Wie kent een adres in Noord Brabant

 11. Of je kijkt gewoon ff bij Dr. Scholl’s zelf!

Roept u maar!

Post Navigation