Hij heb weer wat (Of: Het been (1))

Mam, moet je kijken wat een gekke plek op m’n been“. Zo begon het anderhalve week geleden. En inderdaad. Er zat een flinke bult met daarop een blaas van een centimeter of 2.
Hij wist niet hoe hij eraan kwam (wat ik me haast niet voor kon stellen gezien de grootte van de bult en die blaar maar goed… hij zegt het dus dan zal het wel ;-))

In de loop van de zondag werd de blaar steeds groter, dus heb ik hem af laten tekenen en er een foto van gemaakt (die op onverklaarbare wijze weer van mijn telefoon verdwenen is). “Dan.. das niet goed, daar moet je morgen mee naar de dokter hoor!

Natuurlijk is hij niet gegaan, nou ja: niet naar een huisarts of EHBO-post. Wel na een paar dagen, toen de blaas inmiddels tot behoorlijke proporties was uitgegroeid en gesprongen naar zo’n afgekeurde ARBO-arts op zijn werk. “Brandwond” (waarbij ik me dan weer afvraag hoe je in godesnaam aan zo’n brandwond komt zonder daar zelf iets van te merken) was zijn conclusie. Zou vanzelf overgaan.

Yeah right!

Maandag heb ik ‘m verplicht naar de huisarts te gaan, het zag er echt niet meer uit. Ik zag zijn hele been al afgezet worden. Jaja… met overdrijven mee natuurlijk maar het was aan het ontsteken en ik weet inmiddels uit ervaring (inderdaad, ik ben er ook zo één die te lang wacht met naar de dokter gaan) dat je een hoop ellende van dat soort dingen kan hebben.

Nou moet ik ter verdediging van de afgekeurde ARBO-arts zeggen dat in mijn ogen hij aan de huisarts ook niet veel had. Die heeft er een genezende pleister op geplakt en dan moest hij het donderdag nog maar even komen laten zien. Ze vond wel dat ie zeker niet langer had moeten wachten met langskomen.

Gisterenavond hebben we dat ding erafgerukt en ik kan niet zeggen dat het er nu beter uitziet. Sterker nog: de rode rand eromheen is alleen maar groter en vuriger geworden en dat lijkt me niet goed maar misschien maak ik me wel weer druk om niets, ik ben geen arts. Hij is nu weer naar de huisarts (irritant dat je grote kinderen niet meer willen dat je met ze meegaat) dus ik ben benieuwd.

AuBeen Heb de foto maar een beetje klein gemaakt, wil niemand die aan z’n boterhammetje zit van z’n eetlust afhelpen. Mocht je het willen zien staat ie hier nog een keer.

Eet smakelijk

10 Thoughts on “Hij heb weer wat (Of: Het been (1))

 1. Zów zeg hey, dat is niet goed hoor! :-S Daar zou ik me ook zorgen om maken.

 2. Mmm, heeft hij in het bos gewandeld een paar weken terug ?

 3. Hij heeft een kuurtje gehad nu. Vlg week weer terug.

  Maareuh: @ Xan: bij mijn weten niet. Hoezo? (tenzij je aan een teek denkt, hebben wij t ook even over gehad maar dat kunnen we ons niet voorstellen)

 4. Ja, ik dacht aan een teek. Niet zoals het er nu uitziet, wel zoals je beschreef dat het begon.
  Rare plek hoor, het ziekenhuis waar ik werkte, liet daar de maaien op los
  (en das geen geintje, ook al staat er een smiley).
  Maar hopen dat het kuurtje snel werkt !

 5. Bob had precies hetzelfde een paar maanden terug. Niet zo groot, gelukkig, maar het begon met een kleine bult met een witte blaas erop, waar hij vervolgens met een stanleymes in ging snijden (…). Een dag later was het ongeveer 2x zo groot, goddank niet met zo’n enge plek in het midden, maar langzaam maar zeker werd het steeds dikker en roder. Hij heeft ook een kuurtje gehad, en toen was het met een paar dagen over.

  Het ziet er in ieder geval niet fris uit!

 6. @Xan: ik denk dat ie nog liever zijn been eraf hakt dan dat ie maaien op zijn laat zetten (aan de andere kant vindt ie alles wat met insecten en andere beesten te maken weer erg interessant… dus misschien zit ik er wel helemaal naast)

  @Jen: met een stanleymes… hm. Nu snap ik waarom jullie zo goed bij elkaar passen: alle2 zo gek als een deur

 7. zohee!!! Alleen een kuurtje?? Geen eventuele zalf met antibiotica erbij? En over een week terug? Nou als je in het weekend geen verbetering ziet, of als het zelfs erger wordt gaan WE( jaja WE!!) wel degelijk naar de huisartsenpost hoor.
  Tjemig echt niet goed.

 8. 't lijdend voorwerp on donderdag, maart 19th, 2009 at | 20:08 said:

  Jullie kunnen hier natuurlijk ook je eigen wonden gaan bespreken..

 9. Ja dat kan maar de jouwe zijn interessanter

  @Mrs S.

 10. Ja, zat net te ontbijten..

Roept u maar!

Post Navigation