Het heeft ook voordelen

Ouder worden (of zijn).

Zo heb ik een jaar of 4 geen oorbellen meer gedragen. In eerste instantie omdat ik eruit begon te zien als een maorie. Je kent dat wel: niet een klein gaatje in je oor waar precies je oorbel doorheen past maar gewoon een gapend gat waar je dwars doorheen kijken kan.
Eigen schuld overigens, ik heb jaren achter elkaar dezelfde favoriete oorbellen gedragen maar die waren nogal zwaar en dan begint de boel op een gegeven moment vanzelf uit te lubberen.

Ik bedenk me ineens dat dat dus ook met piercings op andere plaatsen gaat gebeuren na verloop van tijd… hahaha.

Anyway: Zware oorbellen, te lang achter elkaar gedragen, gapende gaten. Kortom: besloten maar even geen oorbellen meer te dragen. Nou is zo’n gat niet zomaar dicht en in de tussentijd raakte ik zwanger van Demi, werd ze geboren en groter. Het leek het me niet verstandig om mijn net weer tot normale proporties teruggekeerde gaten over te leveren aan een grijpgraag klein meiske dus bleven de oorbellen waar ze waren.
Op een gegeven moment vergeet je dat je ooit oorbellen gedragen hebt.

Wat dit te maken heeft met een voordeel van ouder worden?
Die gaatjes in mijn oren zitten er al even. Het ene stel kreeg ik van mijn opa en oma (nog gewoon met kurk en naald bij de juwelier) toen ik zes jaar was. Snel gerekend heb ik die dus al 21 – 6 = 15 jaar (of 32 jaar… dat kan ook ;-)).
Het andere stel kwam erbij toen ik een jaar of 15 was. Die zitten er dus ook al ff.
Vanavond bedacht ik me dat ik wel weer es een poging kon doen om oorbellen te dragen. Ik was al helemaal voorbereid op een hoop gewroet om de gaatjes door te prikken en knalrode, hete, kloppende oren achteraf maar niets van dat alles. Als een warm mes door de boter vlogen ze alle vier mijn oren in.
Kortom: een gat wat al zolang in je lijf zit heb je niet zomaar dicht.

Verder kwam ik erachter, toen ik een foto van het niet-rode oor wilde maken, dat je als je ouder wordt een foto die overbelicht is niet meer zo heel erg is. Hij verdoezelt namelijk de ergste (of als ie érg overbelicht is zelfs alle) lijnen en de wallen onder je ogen.
Voortaan dus alleen overbelichte foto’s in Huize Madd

Overbelicht

9 Thoughts on “Het heeft ook voordelen

 1. “Ik bedenk me ineens dat dat dus ook met piercings op andere plaatsen gaat gebeuren na verloop van tijd… hahaha.”

  Nee hoor, valt reuze mee. Zelfs een tweelingzwangerschap heeft het gaatje niet doen uitlubberen en al een maand of 9 draag ik weer mijn favoriete navelbelletje op een platte buik (en alleen de laatste 2 maanden van de zwangerschap niks ingehad).

  Oorbellen waag ik me eventjes niet aan, met 4 handjes die momenteel overal aantrekken (au)

 2. Hm. heb zo’n vermoeden waar de ‘hahaha’ aan refereert… Arme T., struikelen over je eigen cli.. euhm.. daar.. ;-D

 3. Speak for yourself.. mijn piercinggaten, alsmede mijn oorbelgaten zijn nog net zo strak als dat ik ze liet schieten. Alle 14

  Misschien omdat ik altijd bescheiden rinetjes heb gedragen. Niet van die enorme hoepels

 4. @Xan: ik snap de link ff niet. Ik had het over té lange tijd iets té zwaars aan het gat hangen (en ik doelde overigens ook niet op navelpiercings ;-))

  @Eamel: ik doelde ook niet op 1 speciaal iemand

  @Jenni: Ja… vooral die biels door je wenkbrauw is uitermate subtiel

 5. Het ouder worden heeft géén voordelen. Ik herhaal…Het ouder worden heeft géén voordelen. Ik herhaal…Het ouder worden heeft geen voordelen. Ik herhaal…
  Het ouder worden heeft géén vóór-dé-lén !!!

  PÚNT ! ;(

 6. Zie je wel! Vergeet ook al m’n naam en de rest van me gegevens in te vullen. Kwestie van ouder worden dat géén voordelen heeft !

 7. hahahahahhahaha

  Sorry Cat… dat was erg grappig

 8. Lieverd, die biels is al een paar jaar geleden vervangen door een subtiel ringetje

 9. Geeft niks Madd, lach me maar uit.
  Kzou alleen niet te veel lachen als ik jou was. Voor je ‘t weet heb je er weer een lachrimpel bij. ;P
  Da’s ook weer zo’n leuk “voordeel” van’t ouder worden. :S

Roept u maar!

Post Navigation