Het been (8)

Shit! Da’s waar ook. Ik moest dat van dat been nog vertellen.

Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen werden we gelijk een behandelkamer ingesleept maar daar kregen we te horen dat het nog wel even zou gaan duren.

Waarom laten ze ons dan niet gewoon in de wachtkamer zitten??

AuBeenDanny begon maar vast de lagen verband en kous van zijn been te pellen. We zaten daar toch maar wat te zitten en het kon maar vast gebeurd zijn.

Tot de zuster binnenkwam en in een komma schoot.

Nee, nee, nee, doe je been maar weer toedekken hoor!!. Wat je eraf gehaald hebt in de vuilnisbak gooien (ze wees ons nog even de vuilnisbak aan.. zeker bang dat we niet wisten wat een vuilnisbak was ;-)) en dan gelijk je handen wassen en ontsmetten en nergens aankomen!

Dus ik zeg nog voor de gein: “Nou Dan, da’s niet goed hoor… volgens mij is er iets mis. Ik denk dat ze je been weer open gaan snijden! :-)” Danny begon inmiddels alweer wit weg te trekken…

Toen de dokter uiteindelijk kwam bleef hij op veilige afstand van Danny staan. Uit de kweek die ze de laatste keer genomen hadden bleek dat hij toch dat MRSA bij zich droeg… vandaar dus de ietwat paniekerige reactie van de verpleegster.

Ik werd de kamer uitgebonjourd, de dokter en verpleegster gingen alsnog helemaal in vermomming  en Danny mocht weer overal kweekjes van nemen. Daarnaast hebben ze iets op de wond gedaan omdat de wond nu zo hard aan het genezen was dat het vlees boven de rest van zijn been uit begon te komen.

Voor hem kan de bacterie geen kwaad en ze kunnen er verder weinig aan doen. Ze blijven nu net zolang kweekjes nemen tot de bacterie uit zijn lijf is. De wond geneest trouwens ineens erg goed dus dat geeft de burger, of toch in ieder geval Danny, weer moed.

Over 2 weken horen we weer verder.

Been 1 / Been 2 / Been 3 / Been 4 / Been 5 / Been 6 / Been 7.

2 Thoughts on “Het been (8)

  1. Inmiddels is de wond slechter aan het worden.. Hij geneest goed maar bij het litteken is het dus weer..

    Even afwachten nog maar..?;)

    Vergeet niet dat de dokter vertelde op welke plaatsen wij MOESTEN zitten!!

  2. Kunnen we niet voor de zekerheid jouw opberghok met scrapspullen legen, deur eruithalen, gat afplakken met plastik folie en Danny erin zetten de 30ste…?

Roept u maar!

Post Navigation