Het been (4)

Zo, even denken hoor want ik begin zo onderhand ook de chronologische volgorde kwijt te raken.

Vorige week woensdag dus, 1 april. Ziekenhuis. Mevrouw de Dokter wist na 44 jaar (hoe oud zou dat mens geweest zijn toen ze afstudeerde en hoe oud was ze dan nu bedenk ik me ineens?) ervaring dat de wond moest zijn ontstaan van buitenaf. Danny weet nog steeds niet hoe hij eraan gekomen is en ik dus helemaal niet maar oke…

Danny zkhs

Het laatste beetje dode huid is weggeknipt (Danny was not amused) en ze hebben met een wattenstaafje door de wond “geroerd” (Danny was helemaaal not amused) zodat dat op kweek gezet kon worden. Toen dat achter de rug was is is hij verbonden.
Het leek wel een gipsbeen zo’n laag zat eromheen. Eerst een soort van schuimrubberkussentje wat vuil/vocht opneemt, dan gaas, dan verband, daarover een dunne steunkous, daarover een dikke steunkous en daaroverheen nog een dikke steunkous. Nog even bloedprikken (dat was de druppel ;-)) en dan vrijdag de 3e weer terugkomen.

Die tussenliggende dagen heeft hij goed pijn gehad dus hij was blij dat hij vrijdag weer terug kon en dat al dat verband eraf gehaald zou worden.

Danny zkhs

Vrijdag was de uitslag van het bloed inmiddels binnen en dat was prima, de kweek moeten we nog even op wachten.
De arts vond dat de plek er op zich netjes uitzag nu. De wond is schoongemaakt en opnieuw verbonden, alleen deze keer met een kussentje met daarin pijnstillers. Verder is er een afspraak gemaakt voor dinsdag 7 april, dan gaan ze een stansbiopsie nemen om (als ik het goed heb begrepen) uit te vinden waardoor dit nu gekomen is.

Wordt vervolgd….

Been 1 / Been 2 / Been 3.

2 Thoughts on “Het been (4)

  1. Jeetje, het ziet er nog steeds niet echt lekker uit hé ? Nog steeds ontstoken ?

  2. Ieuw, wat een pijn zal dát gedaan hebben, zeg. Blijft maar een vaag verhaal. Ben ook heel benieuwd wat er uit die biopsie zal komen. Heel veel beterschap voor Danny.

Roept u maar!

Post Navigation