Heb ik dat?!

Ik vond het al zo verschrikkelijk koud steeds ‘s-nachts. Nu snap ik ook waarom.

Nou ben ik de laatste dagen niet veel thuis geweest dus ik heb het mezelf al vergeven dat het me niet eerder opgevallen was maar wat mij nou net weer overkomt!

Wat doe je als je een kind minder in huis hebt? Puin ruimen. Geen figuurlijke in dit geval maar letterlijke. Dus de spelonken van de zolder opgedoken en rommel, troep en zooi weggegooid, allerlei andere zooi waar ik niks meer aan heb en wat ik ook niet meer gebruik maar waar ik geen afstand van kan doen uit het zicht opgeborgen. Natuurlijk weer weggeraakt in schooldiploma’s, zwemdiploma’s, verlovingsfoto’s (ja echt, ik ben nog officieel verloofd met feestje en al :-)), trouwalbum, logs (ook weer zo’n wat moet je ermee ding) uit mijn “30+ tijd“, kaarten van vroegere vriendjes, foto’s, babyalbums enz enz.

Miep Kraak

 

 

 

Toen ik me eindelijk los had weten te rukken en naar beneden wilde lopen viel het me op dat mijn zolderraampje eigenlijk wel verbazingwekkend schoon was. Echt gewoon kraakhelder! En dat terwijl het aan de buitenkant in de 20 jaar dat ik hier woon nog niet 1 keer gezeemd is. Da’s toch best knap.

 

 

 

 

 

 

Ranzig

Haast in dezelfde seconde dat mijn oog op dat vreselijk schone raam viel zag ik een meter of wat daaronder heel wat anders. Ranzigheid ten top. Weg beeld van “Madd is een goeie huisvrouw” ;-).
Het witte muurtje leek vochtig, de koelbox die staat te wachten tot het weer zomer wordt was niet meer zonnig maar groezelig geel en het leek alsof er 17 katten op mijn vloer hadden zitten pissen.

 

Nee: geen idee waar die andere kaplaars is. Hij ligt inmiddels dan ook net als dat olie/azijnstel (geen id wat dat daar doet: viel onder de categorie zonde om weg te gooien ;-)) bij de berg “weg te gooien”.

 

1 + 1 werd al redelijk snel 2. Dus nog es omhoog gekeken. Krijg nou de tering! Niks schoon raam. Gewoon géén raam! Echt: G E E N raam. Gewoon een gapend gat. Een schoon gat, dat absoluut,  maar daarom niet minder gapend.
Schijnbaar weggewaaid tijdens de storm en de dagen daarna tikte de regen dan ook niet niet meer zachtjes tegen mijn zolderraam maar gewoon keihard op de vloer.

Mijn pa maar gebeld. “Pa.. mijn zolderraam ligt er weer uit” (Weer? Ja.. weer. Een paar jaar geleden had ik na een storm ineens de buurvrouw aan mijn deur staan. Mijn zolderraam lag in haar achtertuin). Pa kwam eraan.. de boel maar ff dichttimmeren tot ik morgen de woningbouw kan bellen.

Found it!

 

Uiteindelijk bleek het deze keer wel mee te vallen. Nadat ik mijn pa had gebeld heb ik toch nog ff mijn hoofd uit het raamkozijntje gestoken om te zien of ik ergens het raam zag liggen. Mijn heldere moment van de dag kwam op dat moment en dus keek ik omhoog, het dak op.
En ja hoor! Deze keer was het niet helemaal weggewaaid maar lag ie boven op mijn dak. Wel is dat ding waarmee je ‘m open en dicht klapt -geen idee hoe het heet- volledig aan gort en het raam is uit zijn verband gerukt (het hangt nu scheef over het gat heen) maar het is er nog. Het zit vast met een touwtje dus het moet niet al te hard gaan waaien vannacht natuurlijk!

 

 

 

Zachtjes tikt de regen inmiddels weer op mijn zolderraam…

7 Thoughts on “Heb ik dat?!

 1. Me raampie is an dichelen!Die van jouW ook!?
  PS Welke VMBO heb jij gezeten?

 2. uitzetijzer?

 3. Scharnier?

  Wel weer even van de gelegenheid gebruik gemaakt om de 30+ foto’s te bekijken. Aargh.. zit ik weer naar mezelf in dat groene hesje te kijken….

  Heb jij logs bewaard uit die tijd? Doe eens geven, of heb je ze inmiddels al weggegooid?

 4. Wat tineke zegt… een uitzetter.
  Enneh..sneeuwt het bij jou al?

 5. Wat een verhaal! En de was hangt er gewoon “te drogen” zo te zien op de laatste foto… Strange?!

 6. Madd, goede huisvrouw? *zwijgt*

 7. Hahaaha..! Práchtig Madd. Je doet me denken aan die aflevering van Mr. Bean op z’n zolder. Ken je die..?
  Ik ga nu naar je 30+ foto’s kijken..!

Roept u maar!

Post Navigation