Goeie aktie

Ik heb niet zoveel met de meeste goeide doelen, niet dat ik niets geef wanneer ze met de collectebus aan de deur staan hoor. Ik geef, er vanuitgaand dat er nog los geld in m'n portemonnee zit, altijd maar ik heb er gewoon niks mee.

Rond de feestdagen staat bij ons bij de ingang van de supermarkt altijd een delegatie van de voedselbank en daar heb ik dan om 1 of andere reden wel weer iets mee. Vandaag, met de Sinterklaas in zicht, waren ze er ook weer. Twee dames met hun dozen en briefjes. De briefjes delen ze uit bij de ingang, op de briefjes het verzoek of je met boodschappen doen ook iets -houdbaars- mee wil nemen voor de mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank. Bij het verlaten van de supermarkt kun je dan de boodschappen bij de dames afgeven.

Voedselbank
Dus ik deed m'n rondje en gooide het één en ander in m'n kar om later weer af te geven, voornamelijk "lekkere" dingen. Ik weet ook wel dat aardappels en groente heel belangrijk zijn maar zo es een keer wat lekkers is toch ook wel fijn. Ik gaf mijn spullen aan de dames en ze waren er zo blij mee en zo dankbaar dat ik er serieus tranen van in m'n ogen kreeg.

Anway, wat ik dus even kwijt wil: als ze bij jullie ook staan neem dan ook eens wat mee. Ik heb ook de liggende gelden niet maar voor de meesten van ons geldt dat er altijd mensen zijn die het nog moeilijker hebben dan jij en ik. Het hoeft je geen vermogen te kosten en zo hebben die mensen (en waar ik dan aan moet denken: die kinderen) ook een "Heerlijk Avondje".

 

One Thought on “Goeie aktie

  1. Ook toevallig ; we zijn net terug van de Bas en één keer raden wat we bij de dames hebben afgegeven…………inderdaad………iets lekkers voor de kids.
    Moet toeval zijn.

Roept u maar!

Post Navigation