Gehoord?

Had je het al gehoord? Hij is weer terug. Die superstrakke (spijker)broek. Je weet nog wel, die broek die wij 30+ers al droegen toen we nog wél strak in ons velletje zaten ;-). Die broek die je moeder eigenlijk al te strak vond maar waarvan je toch de pijpen nog innam. Met, uit pure noodzaak, splitjes aan de onderkant… omdat je anders je voeten niet meer uit de pijpen kreeg.
Sommigen gingen zelfs zo ver dat ze hem nat aantrokken… dan kon ie mooi strak om je lijf heen drogen.

Anyway: hij is dus terug. Hij heeft nu alleen een naam gekregen: De Skinny Pants.

En ik zie die ellende alweer voor me: Je in je broek wurmen, dan zonder je knieen te knikken (niet omdat je niet wilde maar omdat je het simpelweg in die broek niet kon) op de grond gaan liggen. Zelf je heupbeenderen naar elkaar toe duwen en je vriendin die je rits probeert dicht te krijgen. Ik had er 1 die met geen mogelijkheid dicht wilde, tot we op het lumineuze idee kwamen om er een vork bij te gebruiken. Immers met een vork door het lipje van je rits kun je veel meer kracht zetten!
Wanneer ie dan eindelijk dicht was stak je twee armen de lucht in en dan kon je vriendin je overend trekken. Klaar om uit te gaan.

Hopen dat mijn pa het niet in de gaten had want dat zou het nodige "gezeik" opleveren. "Je wordt nog es onvruchtbaar!" Ik ben inmiddels het levende bewijs dat dat in ieder geval géén gevolg van het dragen van zo’n broek was ;-).

Maar goed… uit dus. Met de broek. Niet op een stoel kunnen zitten maar nog net met je reet over een barkruk hangen.
Wanneer je aan het eind van de avond ( ja echt broekies… A V O N D… wij mochten nl niet tot diep in de nacht de hort op. Madd moest gewoon elke vrijdag en zaterdag om 12 uur naar huis) eindelijk die broek weer uit kon doen zag je elke naad in je lichaam staan.
Hij werd ook maar 1 x gedragen trouwens… dan was ie "uitgelubberd"  en moest ie weer de was in zodat ie weer lekker strak zat.

Skinny Pants

Quelle misere!
Ik geloof dat ik deze keer maar een beurt oversla….

13 Thoughts on “Gehoord?

 1. nou….

  anders ik wel!! god wat is dat lelijk!

 2. Lelijk? Hahahaha… andere generatie he! En kwestie van wennen waarschijnlijk… als straks de hele wereld in die dingen loopt weet je weer niet beter.

  Ik vind het helemaal niet lelijk (nou ja… afhankelijk van wie hem draagt dan, 2e plaatje v links bijv vind ik leuk/staat goed)maar ik geloof niet dat ik het nog aankan de hele dag in zo’n broek ingesnoerd te zijn

 3. Brr, kleding hoort lekker te zitten hoor. Favo broek van mij is een heel donkere denim (heupmodel) met aan de onderkant iets wijduitlopende pijpen. Zit heerlijk en over het algemeen staat die broek iedereen toch íets beter dan die veel te strakke

 4. Hmpfff… en jij denkt dat ik me kan identificeren met dít verhaal? Jij denkt dat ik, met mijn “volslanke lichaam” dat soort broeken überhaupt over m’n knieën heen getrokken kreeg? Nope, no such luck! Toen niet, nú niet en tzt ook zéker niet! Ik ben al súpertrots dat ik m’n broeken van voor m’n zwangerschap weer aan kan!

 5. Zo eentje die van die heroïne-verslaafde-krakers aan hebben?

  Ik sla ook over…

 6. uhm Madd, ik geloof ook niet dat je mij in zo’n broek wil zien hoor…!

  en als de hele wereld in zo’n broek rondloopt, blijf ik lekker in mn wijde spijkerbroek lopen… heeeeeerlijk!

 7. ik sla ook maar een rondje over, dat is beter voor de mensheid.

 8. ik sla ook maar een rondje over, dat is beter voor de mensheid.

 9. Yuck.. de eerste generatie, daar deed ik inderdaad ook aan mee. Damn, wat zaten die krengen belabberd.. modelletje schimmel-infectie. Laat maar. Ik sla nu ook over. Bovendien moet je hét ideale figuur hebben, anders ziet het er niet uit…

 10. Ik vind ze echt heel stoer,, en dan met een lange trui enzo… maar ik ben er helaas wat te dik voor.

 11. ik wacht wel tot de legging weer terug is

 12. Staat wel spannend zo’n strakke broek. Ziet er weer leuk uit. Laat maar komen.

 13. zag je link bij Aad.. dus even kennismaken. Ik heet 10.Aangenaam! en wat de spijkerbroek betreft: ach ja vroeger, iets te kort, lekker strak en dan pumps eronder..jaren 60 pumps..nostalgieeeeeeee

Roept u maar!

Post Navigation