Flossen

Ik heb het er niet op: Heupbroeken.

Ik snap niet dat iemand iets zo onaantrekkelijk op een vrouwenlichaam kan ontwerpen. Het accentueert alles wat je niet geaccentueerd wil hebben (lees: heupen) en het camoufleert wat je juist wel wil laten zien (lees: taille).

Wat ik al helemaal niet snap is dat het zo vreselijk aangeslagen is. Er valt vrijwel geen normale broek meer te vinden, alles en iedereen loopt met een heupbroek. Zij die het kunnen hebben maar vooral zij die het niet kunnen hebben..
(Schijnbaar) Zonder enige vorm van gene prakt Jan en alleman zich in die door mij verafschuwde broek, de rest van de wereld een blik op hun bilnaad gunnend zodra ze bukken of op hun hurken gaan zitten.
Dan wordt, tot overmaat van ramp, dit geheel het liefst gecompleteerd met een shirt "boven-navel-niveau" zodat we allemaal kunnen meegenieten van die dikke, witte flubberbuik die over de rand van de broek heenhangt.Geloof me: als ik op een terras zit om een broodje te eten en er neemt zo’n broek met overhangende buik aan het tafeltje naast mij plaats dan is de lust tot eten al heel snel vergaan.
Dit heeft dan natuurlijk ook weer zo zijn voordelen: het houd je redelijk slank zodat je dan zelf in ieder geval wel die heupbroek aankan zonder al te erg voor lul te zitten.

" het houd je redelijk slank zodat je dan zelf in ieder geval wel die heupbroek aankan"????? 
Oftewel Madd: je loopt zelf ook met de broek die je net zo aan het afzeiken was?!?

Ja, helaas moet ik toegeven dat ik ook aan de terror van de heupbroek ten onder ben gegaan. Ik heb het nog best lang volgehouden met de broeken die ik had. Het is me zelfs zowel vorig als dit jaar gelukt een broek te vinden waarbij de stof mijn taille raakt. Helaas zijn dat de spelden in de hooiberg, dus het merendeel van de broeken die op dit moment in mijn bezit zijn hebben de "low cut".

En waarom nou dit hele verhaal?! Ten eerste natuurlijk omdat ik het ff kwijt wou (alles wat je dwarszit moet je eruit gooien anders hoopt het zich alleen maar op zeggen ze;-)) daarnaast heb ik er sinds vorige week een extra reden bij om een schurft aan die broeken te hebben.

Demi moest haar prikken hebben, het was mooi weer dus we gingen lekker op de fiets naar het consultatiebureau. Achterop in haar fietsstoeltje zat ze lekker om zich heen te kijken tot ze iets ontdekte."Kijk nou… mama heeft een heupbroek aan. Kijk nou…. Die heupbroek staat open aan de achterkant als mama zit. Kijk nou… er zit daar wat onder de broek van mama. Kijk nou… daar kan ik aan trekken!! "

En trekken deed ze.

Neem het maar aan van iemand die het aan den lijve heeft ondervonden: fietsen terwijl je string door je bilnaad wordt geflost is een bijzonder onprettige ervaring!

19 Thoughts on “Flossen

 1. jajajajaja… zij zal het weer es niet grappig vinden!

 2. ik lig in een deuk
  ik zie het plaatje al voor me

  en tja ik zit dus ook met die heup broekken want ik wil niet zon laag net niet van je kont afvallende broek
  voelt niet lekker en heb het lijf erniet voor

 3. Hahaaa, die is leuk ! Maar je hebt wél gelijk Madd. Bij sommigen kan het heel smerig staan…

 4. persoonlijk zie ik liever zo’n strakke taillebroek dan zo’n flubberende heupbroek. Nog beter is gewoon de korte rok of de hotpants, maar ja smaken verschillen….

 5. Tijd om de juiste strings te kopen?

 6. Hehheh. Ik zie het al helemaal voor me

 7. Je hebt in ieder geval een schone bilnaad. Daar is ook weer iets van te zeggen…

  (_*_)

 8. Daar is zeker iets van te zeggen…

 9. Ik mag die Demi wel. Mag ik straks bij je achter op de fiets? Ik zal er niet aantrekken

 10. En weet je, er zijn zelfs heuprokjes…

 11. Ja Sandra het leven wordt mooi voor mij als man.
  Maar ze bestaan alleen omdat jullie als vrouwen dit graag kopen hoor.
  Nu nog durven dragen

 12. Ik vind die heupbroeken vreselijk! Vooral als ik dan een meid zie lopen met zo’n heupbroek en een ontplofte airbag die erbovenuit steekt!
  Nee, voor mij geen heupbroek!

 13. Ontplofte airbag? HaHaHaHa die had ik nog nooit gehoord. Wel veilig thuis komen als bob met z’n vrouw met extra airbag

 14. Nou, ik vind ze het einde. lekker los. Niet meer dat opgeslotene. Als ik nu nog zo’n oude broek aantrek, lijkt het wel of ik in een dwangbuis zit. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog terug wil naar die taillebroeken.

  Neemt niet weg dat ik het fijn vind voor die mensen dat ze zich niet zo’n zorgen meer maken over hoe hun uiterlijk, maar die buiken die er over hangen…neuh, laat maar.

 15. Ik heb niet anders meer……Heerlijk zitten ze.
  En incluis de te korte shirts

 16. Madd, je hebt ook heupstrings….zijn ideaal voor onder heupbroeken….Jammer dat we ook echt alles uit moeten leggen….

 17. Cleo…. hij zat pas zo vreselijk hoor NADAT mijn dochter mij geflost had………

  Ik moet je ook alles uitleggen!

 18. hooR moest dus hooG zijn…

Roept u maar!

Post Navigation