Fijn er op uit!

Om de zoveel tijd steekt het “wat-ben-je-toch-een-waardeloze-moeder, trek-er-eens-wat-vaker-met-je-kinderen-op-uit-gevoel” bij mij de kop op. Met name Dylan weet het knopje waar dat gevoel onder verstopt zit altijd haarfijn te vinden.

Danny heeft uit principe standaard nergens zin in (als ik heel erg in mijn gezinsgevoel zit dwing ik hem wel es mee te gaan maar dat loopt dan altijd uit op een drama waarna ik hem weer maanden met rust laat. Hij blij. Ik blij.) en Demi vind alles best, thuis zijn, in de tuin spelen, teletubbies kijken, weggaan, boodschappen doen.. alles is even leuk.

Nee dan Dylan, Dylan is de enige echte “hoera, we trekken er op uit’er” van de familie. Waar Danny en ik al moe worden bij het idee een hele dag ergens te moeten rondslenteren leeft Dylan helemaal op als ie weet dat we dan en dan daar en daarheen gaan.
“Mam, zullen we gezellig een stukje fietsen?” of “Mam, wanneer ga je weer een zeskamp organiseren?”. Ook favoriet zijn de bordspelletjes. Risk, Levensweg, Twister (ok.. ik geef toe.. dat is nog wel grappig om te doen ) Monopoly… ook hier geldt: alles is leuk.
Vorig jaar heeft Sinterklaas nog een poging gedaan mij daar enigszins mee vanaf te helpen door een Playstation Monopoly aan Dylan te geven maar aangezien hij een echte broodspeler is en zijn tegenstander wil zien zweten en grote stapels geld voor zijn neus wil zien liggen was dat, hoe goed bedoeld dan ook van de Sint, geen oplossing.

Anyway: wat ik dus eigenlijk wilde zeggen is dat ik om mezelf enigszins te dwingen er eens wat vaker op uit te trekken (ok ok… en omdat het ook best leuk is en met een abo zelfs nog betaalbaar) een gezinsabonnement Blijdorp heb aangeschaft.

Wij dus vandaag richting R’dam. (Danny wist weer mooi zijn snor te drukken trouwens). En weet je: alhoewel ik het echt naar mijn zin gehad heb is het toch werkelijk een drama. Gillende kinderen, nog harder krijsende moeders, nors kijkende vaders, kinderen die hun moeder kwijt zijn, vaders die rustig een sigaretje staan te roken terwijl moeders al briesend en met rood hoofd door de diergaarde loopt om het kind weer terug te vinden.

Tel daar bij op al die vre-se-lijk lollige vaders, niet gelogen heb ik in de 5 minuten die ik bij de struisvogels heb doorgebracht wel 3 x een vader horen zeggen “huh.. lekker stukkie struisvogelbiefstuk voor op de BBQ vanavond.. Ar Ar Ar” (Ar Ar Ar? Ja euh, ik weet ff niet hoe je het moet schrijven maar je moet het maar uitspreken zoals Tim “The Toolman” Taylor uit Home Improvement dat gorillageluid doet).
En weet je: hoe mooier die dierentuin wordt en hoe meer de dieren in hun natuurlijke omgeving terechtkomen (allemaal heel mooi natuurlijk) des te meer moet je lopen, des te meer bamboe zie je (Reuze Bamboe, Zwarte Bamboe, Gespikkelde Bamboe), je komt werkelijk om in de moerassen, steppes enz. maar dieren… te weinig!!

Als ik moet opnoemen wat ik vandaag gezien heb kom ik niet veel verder dan, vissen, vissen, nog meer vissen, pinguins, 2 krokodillen (maar die liggen dan ook nog in hun jaren 60 niet natuurlijke bak van 4 x 4m te dobberen) 1 nijlpaard (zelfde verhaal als de kroks), 3 olifanten (op 700 m afstand, echt een idee van hoe groot ze nou werkelijk zijn krijg je dus niet), slangen (voor zover die zich niet verstopt hadden en je dus een uur naar een bak met houtstronken stond te kijken in de hoop dat je nog iets van beweging zou zien), apen (nou ja… die heb ik niet echt gezien want daar kon je werkelijk over de hoofden van de bezoekers lopen en ook daar wéér die lollige vaders… “Kijk.. daar heb je nog een lelijke aap zeg” en dan wijzend naar moeders, zeker 6 x gehoord (en dan nog snappen die vaders maar niet waarom moeders chagerijnig rondloopt ) wat nog meer: euhmm… bambi, een tapir, en buffels.
Vergeet ik nog wat?! Geloof het niet.

Kortom: voor de dieren hoef je niet naar Blijdorp, zeker niet op 2e paasdag (eerlijk is eerlijk, één van de andere redenen dat we niet al teveel gezien hebben is natuurlijk de drukte).
Wel voor de lol die de kids (en daardoor ook mijn vader, moeder en ik) gehad hebben.

Dus vooruit: een fotootje

14 Thoughts on “Fijn er op uit!

 1. Dáár linksboven…is dat niet kinderarbeid?

 2. (je bent gewoon jaloers dat jij niet geduwd wordt ;-))

 3. INDERDAAD! Ik trek gewoonlijks de kar ;D

  (Ik bedoelde dus dat JIJ moest duwen muts!

 4. ohw… hoort dat dan????

 5. Hahahahahahahaha hoe herkenbaar… mijn kinderen zijn nog niet op die leeftijd dat ze op het “wat ben je toch een waardeloze moeder enz.enz.”-knopje kunnen drukken maar van tijd tot tijd druk ik er zelf op… stóm natuurlijk…

  Ik ben allergisch voor dierentuinen. Nee, laat ik het anders stellen. De dierentuinen zijn leuk. Zonder andere ouders. En inderdaad, die vreselijk lollige vaders en sjacherijnige moeders, die zich de benen uit het lijf rennen om hun kinderen in toom te houden, terwijl vaders lollig staat te doen.

  Lang leve de achtertuin.

 6. Wat heb jij tegen vaders ?
  Ik begin haast een beetje bang van je te worden
  Jammer dat je weinig dieren hebt gezien, maar gelukkig is de kans erg groot dat je ze nog wel een keer te zien krijgt, aangezien je zo ‘n fijn abonnement hebt.
  PS : Mag je daar trouwens niet een keer introducee’s op meenemen ? (Ahum)

 7. Yeps…. had je al iemand in gedachten?!

 8. nee hoor, niemand in het bijzonder.
  Jij wel ?

 9. yeps.. ik wel: probleem is alleen dat ik maar 3 vrijkaarten heb

 10. dus ik kan wel 3 keer mee ??? Wow, te gek

 11. @Huey: Daar heb je gelijk in!

 12. Ik wil ook mee!!!
  Want ik vind het ook leuk om “er op uit te trekken”, uren naar houtstronken/bamboe te staren, grappige vaders “terug te pakken” en Twister!
  Ik kom je aan het eind van de dag wel uit de ballenbak vissen

 13. Je hebt het blijkbaar niet getroffen die dag. Waarschijnlijk was het foute-mannen dag daar in de ZOO!!

 14. Ik zeg maar ZOO want dierentuin is me te lang…(met baard, kweet ‘t, maar kon het niet laten

  Euhm, ben je wel eens in ballorig geweest? Vast wel he…
  (waarmee ik wilde zeggen dat je dan beter daar had kunnen rondhangen)

Roept u maar!

Post Navigation